Az normális ha gyűlölöm az öcsém?
18 éves lány vagyok, értelmiségi, jól szituált családból. Az én viselkedésemmel sosem volt probléma és a tanulmányaimmal is mindig kiemelkedő voltam, nem járok bulizni, szóval nem arról van szó, hogy esetleg rossz példát láttam volna egy szegregáltabb környezetben.
Az öcsém 16 éves. Semmit nem tesz az ég egy adta világon, bukdácsol az iskolában így a család összes konfliktusa miatta és a jegyei miatt zajlik. De ő konkrétan soha sem volt megbüntetve. Kicsi korunk óta az is rajtam van elverve, ha ő csinál valamit. Ha esetleg valamit számon kérnek rajta, majd ler*bancozza, krvazza édesanyámat sem kap semmit, max én mert utána hallgathatom a szüleim panaszkodását. Én soha egy rossz szóval nem illettem még az őseim, de odáig jutottak, hogy öcsém bukó tanulmányi eredményei is miattam vannak, mert mivel én kitűnő vagyok, öcsém úgy érzi, hogy neki már nem kell tanulni. Nem beszélve arról, hogy a folyamatos ordítás mellett kínszenvedés tanulni.
Ha ő kettest kap, csodagyerek. Az hogy én ötöst kapok általános, szóval egy szóval sem illetik, de nem is várom el, hisz amúgy szerintem ez kéne legyen a normális, ennek ellenére rosszul esik, hogy rám magasról szarnak, pedig én egy jólnevelt gyerek vagyok. Ellenben öcsémmel aki egy tiszteletlen, hanyag, semmirekellő, akinek legnagyobb baja az életben, ha lassú a net.
Mondanám azt, hogy ez a kamaszkor nála (és bár én akkor is ugyanúgy, tisztelettel viselkedtem, mint azelőtt vagy után), de kicsi kora óta egy tiszteletlen taknyos.
Sajna a jelenlétét sem tudom elviselni. A pszichológusa (mert édesanyámék egyszer beiratták, bár már nem jár) azt mondta, hogy nekem kéne nyitni felé. De én nem akarok! Semmi olyat nem tett soha ami miatt én bármilyen kapcsolatot is akarjak tőle. Ebben az életben ő nekem csak szart okozott, nem beszélve arról, hogy engem is állandóan verbálisan bánt.
Szóval igen! Éreztetek már hasonlóan?
Jogos az utálatom?
Vállalom, hogy irigy vagyok az öcsémre! Jogos, elfelejtettem belefogalmazni! Irigy vagyok arra, hogy semmit se tesz és tiszteletlen, de mégis ő a favorit, mégis őt ölelgetik. (Nem érzem úgy, hogy bármi olyat, vagy olyan mértékűt tettem volna életemben, ami miatt esetleg tőlem el kellett volna fordulni a szüleimnek! Nem szájalok, tanulok, segítek a házimunkában, stb.)
Ha én akarok beszélgetni a szüleimmel akkor ők fáradtak, ha az öcsém akkor ugranak! Igen! Féltékeny vagyok!
Azért fontos, mert én is érzem, hogy ez egy erős szó, és tudni szeretném, hogy van e alapja az érzelmemnek, vagy túlreagálom.
Jártam pszichológushoz! Többnyire ezért! Ő is rendre csak azt mondta, hogy nyissak felé, de én ilyen ember felé nem szeretnék!
Igazából ez az egész a szüleitek hibája. Te voltál mindig a másodrendű, jelentéktelen személy a szemükben, ezért erős önbizalomhiányod és állandó megfelelési kényszered van, az öcséd pedig a kiskirály, akinek mindent lehet és semminek nincs következménye.
Nem kell nyitnod az öcséd felé. Keress inkább más pszichológust, nem kell feladni, ha az első nem válik be. És igyekezz mielőbb függetlenedni tőlük.
Ha most azt írják, hogy nem jogos, akkor szeretni fogod? :D
Az öcséd nevelését elcseszték a kedves szülők, és ez elég baj neki.
Fog néhány "pofont" kapni az életben, és az fájdalmas lesz.
Azt pedig tartsd természetesnek,hogy nálad az ötös a megszokott, ő pedig már a kettestől csodagyerek, ha egyszer tőle az is nagy teljesítmény, hogy legalább nem bukik meg.
A szüleid nem sza.nak rád magasról, de te jólnevelt, jó tanuló vagy, nem igényelsz különösebb figyelmet, az öcséd viszont problémás gyerek, akivel többet kell foglalkozni.
Nálunk a nővérem kapott nagyobb figyelmet, mert ő volt a gyengébb mindenben. Nagyanyámnak panaszkodtam, hogy meg se dicsértek, amikor osztályelső lettem: megpuszilt és azt mondta, hogy persze, mert tudják, hogy te okos vagy...
Nekem ez alapján úgy tűnik hogy ezt a szüleiddel kéne megbeszélni.
De amúgy meg ne az interneten kérj tanácsot idegenektől mert ők mi is csak annyit fogunk tudni a helyzetről amennyit te elmondasz, nem látjuk több szemszögből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!