Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek ebben a helyzetben?

Mit tegyek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Van egy bátyám, lassan 30 éves lesz, de még mindig itthon lakik. Ha átjönnek a haverjai vagy a párja, akkor mindig azt kell hallgatnunk anyámmal, hogy: mi milyen szerencsétlenek vagyunk, utál minket és megnyomorítjuk az életét. Utál itthon lenni, legszívesebben elköltözne és neki sokkal jobb mindene lesz, mint amit a szüleim elértek az életben. Ha 2 darab tányér a mosogatóban van, vagy 1 napig nem porszívózunk fel akkor mi milyen mocsokban élünk. Ezekkel akar lejáratni minket mások előtt, a vendégek előtt ha jönnek, pedig tényleg normális körülmények közt élünk, sőt anyám rendmániás. Random dolgokat vág a földhöz testvérem ha neki nem tetszik valami.

Amikor valaki jön hozzánk, akkor tetteti a tökéletes családtag szerepét. Egy ideig járt pszichológushoz, de azt mondták neki nem szükséges mert nincs vele semmi gond. Apámra mindig azt mondja, hogy az én gondom lesz ha öreg lesz és őt nem érdekli mi lesz vele, de követeli a házból már most a részét, meg random embereknek írkál, hogy szerintük mennyiért lehetne eladni a házunkat.. anyámat már rá akarja venni, hogy mindent írassanak rá, mert ő megérdemli. Megérdemli?? Sose tett semmit értük, de komolyan. Hozzátenném soha nem volt tőle megkövetelve, hogy dolgozzon otthon, valószínűleg ezért nem is segít semmit, olyan neveltetést kaptunk, hogy inkább tanuljunk és az fog előre vinni. Egyébként nem buta ember, mert egyetemet végzett és mindig jól tanult, szimplán nem értem miért kell ezt csinálni a másikkal?

Mit tudok tenni, hogy elköltözzön végre vagy a saját lábára álljon? Ez segítene valamit a helyzeten?

máj. 28. 19:20
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
#19 ketten vagyunk tesók, de mindig éreztem anyámnak ő a kedvence, pedig mindig letagadta. Ez elég gyerekes, aztán nem is érdekelt, aztán pedig jöttek ezek a dühkitörései, ami miatt pszichológushoz küldték. Nem volt sokszor, mert azt mondta neki a pszichológus, hogy anyámmal van a probléma és ne menjen oda többet hanem rendezze vele a kapcsolatot. Utána jött az öngyi leszek fenyegetőzés. De ezt mindenki elfelejtette, aztán éltünk tovább ugyan úgy. Ott kellett volna helyre tenni szerintem. Meg mint leírtam, apám akarta nevelni, hogy ne legyen tiszteletlen és megérdemelt volna néhány pofont, akkor lehet most nem lenne ilyen.
máj. 29. 09:58
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Már rég kidobtam volna ezt a nárcisztikus szerencsétlent anyukádék helyében.
máj. 29. 13:24
 23/27 anonim ***** válasza:
89%
Ezt a párom úgy oldotta meg, hogy 20 évesen közölte az anyjával, hogy akkor ő most elköltözik, mert nem hajlandó a testvérével egy fedél alatt élni és azért dolgozni, hogy az anyja az ő fizetésének egy részét a testvérére költse, mert az nem hajlandó dolgozni és lóg a haverokkal egész nap. Öten vannak testvérek, a párom volt az utolsó, aki a testvére miatt elköltözött. Ekkor tisztult ki valami anyósom fejében és kitette a lakásból, de tudjuk, hogy még mindig ad neki pénzt. Viszont legalább már nem él a nyakán, "csak" időnként megjelenik pénzért.
máj. 29. 13:39
 24/27 anonim ***** válasza:
95%

De ez 30 evesen miert lakik meg otthon? Es mi az, hogy koveteli elore az orokseget?

Anyadek miert hagyjak ezt?

Ezeken a dolgokon merengj el kerdezo... ;-)

máj. 29. 13:47
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Én megnehezíteném ennek a testvérnek az életét. Nem tűrném ezt a stílust.

Lejáratnám a vendégei előtt.

Nagyon gáz, hogy ennyire éretlen és nem tud felnőni.

Amikor mondja, hogy ő különb házat vesz, kiröhögném.

máj. 29. 14:33
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Vehet különb házat, de azt ugye rendben is kell tartani
máj. 29. 14:36
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Mondom, hogy debil.
máj. 29. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!