Lánytesómmal aki narcisztikus pszihopata rendkívül elmérgesedett a kapcsolatunk, annyira hogy elköltöztem egy másik városba. valahonnan megtudta a címem. tartok attól h "meglátogat". mit lehet tenni ha jelenetet rendez a házam előtt?
és pl nem hajlandó elmenni, ordibál, megszégyenít, minden áron be akar jutni ésatöbbi.
nagyon beteg emberről van szó akiről a barátai és közege nem sejti milyen.
egyedül élek és pontosan tudja milyen gombokat kell nyomogatni.
egész életemben terrorizált.
csak olyan írjon aki érdemben tud segíteni tanáccsal. köszönöm.
21
hogy lehet leirni húgként évtizedeket egy teljesen diszfunkcionális családban ahol egyszer csak rájössz h vagy menekülsz vagy a belőled, a lelkedből, életerődből élő parazita pszichopata nővéred nem enged élni? amikor asztma miatt visz be a mentő a szanatóriumba mert majd meghaltál az utcán? gyenge empata vagyok. ő egy erőszakos narcisztikus pszichopata. a szanatorium után vágtam el minden köteléket még a közös barátokat is h ne tudjon rólam soha. ugy költöztem el. nem tudom megmagyarázni h egyes emberek miért mások kínzásából képesek csak élni és ebbe az irigység is belejátszott fiatalabb vagyok jó pár évvel. összetett nehéz szinte lehetetlen leírni. olyan lehet mint amikor pszichopata férj elől menekül a párja aki fejszével töri rá az ajtót: ezt könnyebb elképzelni. a helyzet TELJESEN ugyanaz, csak a kapcsolat más.
"rendöröket nem fogja érdekelni mert családtag"
Ez mondjuk pont nem igaz... De akkor old meg egymagad 🙄
24
nem kell akadémia a személyiségtípusok beazonosításához.
tökmindegy ki miért bántalmaz, a védekezés itt a kérdés, nem maga a bántalmazás v.zaklatás megállapítása.
21- Mindig kell olyan nekik, akit elnyomhatnak. Leértékeli, csinálja a gázláng jelenséget. Mert rájött ki ő. De a környezet előtt nem művelik, mert kiderülne úgy, hogy ők nem tökéletesek. Tehát itt a kérdező testvére biztos az. Ők nem normál módon gondolkodnak, nekik nem is kell ők. Nem érdeklik mások igényei, csak a maguke.
Pszichopata viszont másabb. Nincs ilyen megfelelési kényszer nekik a környezet felé. De nem nyíltan csinálják, mert akkor lebuknanak. Gyakran erőszakosak, emiatt hallani inkább róluk a tévében. Nem fontos, hogy dicsérjek őket a másikkal ellentétben. Én ilyennel éltem le a gyerekkorom. Akkor büntetett, ha látta szomorú voltam vagy nem csináltam azt, amit mondott. Ha például azt mondtam neki, hogy hülye vagy, nem érsz semmit, fel se vette, nem érzett semmit. Ehelyett néztük a horror filmeket peldaul, mikor még általánosba jártam, merthogy az jóra nevel. Lehet, hogy a kérdező esetében nem pszichopata ő, de a lényeg meg kell szakítani vele a kapcsolatot .
Szerintem jó tanácsokat kaptál, például hogy vedd fel telefonnal a dühöngését. Vagy szerelj fel kamerát a kapu/ajtó elé, hogy legyen egyértelmű neki, hogy rögzítve van, amit csinál. Valahogy a nárcisztikus-toxikus-pszichopata stb beteg emberek mégis fel tudják fogni, hogy ha vannak tanúk, vagy rögzítve van, amit csinálnak, annak következménye van.
Igen, a rendőrséget is ki lehet hívni, ne azzal kezdd, hogy "a nővérem dühöng itt", hanem hogy egy őrült dühöng a házad előtt.
Amúgy azt mondod, hogy elköltöztél, megszakítottál minden kapcsolatot, de megtudta, hogy hol laksz. Hogy tudta meg? Közös ismerős, barát által? Akkor viszont nincs teljesen kiiktatva az életedből. Ne adj ki senkinek ilyen információkat, hogy lakcím, meg munkahely stb. Ha a közös barátok, ismerősök el se tudják képzelni róla, hogy veled miket tesz és nem is hinnék el, akkor ők se kapjanak információkat rólad.
A pszichopata nem szadista, hanem “csak” akkor bánt, ha akadályozod a céljaiban, vagy nem teszed, amit mond. A célért teszi. Nem élvezi, de empátiát sem érez, se megbánást.
Nem is a diagnózis a lényeg, egy bántó kapcsolatban, hogy föltétlenül besorold valahova, ha mar ezen gondolkozol, akkor a kapcsolatra mar reg pontot kellett volna tenni.
Ha valaki viszont SZANDEKOSAN hazudik, vezet felre, bánt, terjeszt rólad rosszat, megcsal, átver es téged hibáztat mindezért és mindenért, nem vallal felelősséget a tetteiért, akkor igenis szemelyisegzavarral van dolgunk.
Van, aki meg maganak is hazudik mint a nárcisztikus, de pszichopatára vall az, aki tudatosan es hosszú időn át ver át, azert, hogy kihasználhasson. (nem azert hogy a bőrét mentse)
A pszichopata kihasznal a celjaiert, eft szukseges rossz ez a szamara es holttesteken gázol át a céljaiért, hideg es kalkulált.
A borderlineos ha dühös atvalt masodlagos pszichopatába, tehat tör zúz, vagy árt ahogy tud, de azert masodlagos, mert erez esetleg bũntudatot.
A narcisztikus elsödleges pszichopatává válik, azaz nem érez bũntudatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!