Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy lehet segíteni egy...

Hogy lehet segíteni egy eladósodott emberen?

Figyelt kérdés

A nővérem nagyon nehéz helyzetben, egyedül neveli az 5 éves lányát, az apa alig fizet valamit, és sok adóssága van. Banknak, providentnek, közmüveknek összesen kb 6 millióval tartozik, úgy hogy ő maga csak alig több mint minimálbért keres. Tavaly anyáéktól kapott 300 ezret, de az is csak arra volt elég, hogy ne kapcsolják ki nála az áramot. Nemrég tőlem kért pénzt, de megmondtam, hogy nem tudok adni, viszont annyiban segíthetek, hogy délutánonként vigyázok az unokaöcsémre, hogy keressen másodállást. Erre sértődötten csak annyit válaszolt, hogy "kössz a semmit".

Van saját lakása, az ő nevén van, és anyáék is felajánlották neki, hogy költözzan haza, a lakást pedig kiadhatná, de az sem jó neki.

2024. jan. 15. 09:31
 51/95 anonim ***** válasza:
27%

51.

Oké, én hülye vagyok a matekhoz, meg nincs 4 diplomám közgázból, ezért segíts nekem, kérlek!

Van 6M adóssága. Közben ketyeg a hitelkamat, meg a számlák jönnek.

Ha kiadja a lakást..., mondjuk...200-ért, abból mikorra fizeti vissza a 6M-et + a közben növő kamatot + a számlákat havonta???

Mondom, én hülye vagyok matekból, biztos csak én nem értem/tudom kiszámolni!

2024. jan. 15. 12:48
 52/95 anonim ***** válasza:
35%

Azért ekkora tartozás nem kevés, még az sem akkora segítség hogy hazaköltöznek és kiadja a lakást, csak akkor ha hazaköltöznek a szülőkhöz és eladja a lakást mondjuk 10 millióért és abból tudná rendezni az adósságait és még maradna is.

Sajnos csak ez az egyetlen járható értelmes út.

Gondolom olyan csávója nincs a láthatáron aki tele van pénzzel és egyből rendezné, meg manapság nem lesz olyan ember aki befogad egy nőt kisgyerekkel milliós tartozásokkal.

2024. jan. 15. 12:57
 53/95 anonim ***** válasza:
92%
4 szoba minek? elég lenne 1 plusz 2 félszoba, adja el, fizesse ki amit tud és vegyen egy kisebb lakást
2024. jan. 15. 12:57
 54/95 anonim ***** válasza:
87%

Ha már vannak hitelei, esetleg elmaradásai is, az rontja egy újabb hitelfelvétel lehetőségét, a bankok nem szívesen hiteleznek ilyeneknek. Meg lehet próbálni persze.

De igy, hogy saját, nagy lakása van, a helyedben nem ajánlanám fel a babysitter segitséget sem. Adja el, vegyen egy kisebb lakást távolabbi/olcsóbb helyen, és a különbözetből fizesse az adósságot.

2024. jan. 15. 12:59
 55/95 anonim ***** válasza:
26%

Beszarok!!!

52. vagyok, ennyire fáj az, hogy leírtam az igazat???

Nem segít ám a struccpolitika!!!

2024. jan. 15. 13:03
 56/95 anonim ***** válasza:
92%

En nagyon orulnek neki ha valaki ilyen helyzetben felajanlana,hogy "délutánonként vigyázok az unokaöcsémre, hogy keressen másodállást".

"kössz a semmit" - errol pedig csak annyit,hogy nem tudja ertekelni,hogy valojaban ez mekkora segitseg lenne neki.

"Nővérem szerint szándékosan olyan munkát vállal, ahol kevés pénzre van bejelentve, közben pedig boritékban kapja a fizut, de a saját lányának még egy csokit sem vesz." - Nem tudhatjuk. Bocsi de a novered nem tul megbizhato (szerintem).

Mindenki valami modon segiteni szeretne neki,de en ugy latom,hogy azt varja el,hogy a teljes tartozast valaki fizesse mar ki helyette.

Persze remelem,hogy tevedek es valojaban nem igy van,mert eleg elszomorito lenne.

2024. jan. 15. 14:52
 57/95 anonim ***** válasza:
89%
Az ilyenen sehogy, a legjobb, ha távol tartod magad attól, hogy az anyagi helyzetedre hatással legyen. Ő az a kategória, akinek a lottó ötös is elfolyna a keze közül rövid idő alatt. Szerintem sokkal hasznosabb tapasztalat lenne neki, ha nem próbálnátok rendszeresen kisegíteni a helyzetéből. Legalább tanulna némi felelősségvállalást saját magáért, meg a gyerekéért.
2024. jan. 15. 15:26
 58/95 anonim ***** válasza:
13%

Kérdező, válaszolók!

52. vagyok. Nem zavar a lepontozás, onnan tudom, hogy igazam van, de segítenétek a matekban?

Köszi!

2024. jan. 15. 15:30
 59/95 anonim ***** válasza:
87%
Ha kiadja a lakást havi 200ert, akkor az egy év alatt 2millio400e, tehát 3 év alatt vissza fizeti a 6 millát a kamatokkal
2024. jan. 15. 15:36
 60/95 anonim ***** válasza:
87%
59, én nem pontoztalak le, de többen azt javasolták, hogy egy adósságrendező hitellel fizesse vissza az adósságait, így az nem ketyeg tovább. Egyidejűleg adja ki a lakását, költözzön a szüleihez és a befolyó bérleti díjból fizesse az adósságrendező hitel részleteit. Elvipeg így működhetne, de sok részletet nem tudunk.
2024. jan. 15. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!