Az eladósodott déli tagállamokat, az államcsődölő görögöket hogyhogy nem büntette az EU évtizedekig ?
Ott nincs akkora korrupció, mint nálunk. Nem az eladósodást bünteti az EU, hanem a korrupciót, és a rengeteg kötelezettségszegést, pl. jogállamiság, demokrácia leépítése...
Ha tesznek "ajánlást", akkor nem hogy teljesítik, vagy legalább leállnának ott, hanem még tovább is lépnek a fideszesek, ráadásul még pofáznak is, és folyton betesznek az EU-nak, elárulják a szövetséget.
Én azt nem értem, hogy hogy-hogy megvan még a szavazati jogunk, én már rég elvettem volna, lóvéval együtt, hogy ne tudjunk vétózgatni, hoznék egy-két határozatot, amivel a későbbiekben a vétójogot korlátoznák pont az ilyen esetekben.
Nem is tudom, hogy ki mondta, hogy jobban járna az EU, ha Magyarország helyett Ukrajna lenne tag. Az biztos is, csak Magyarország menne tönkre totál, és elszabadulna itt a pokol.
ne haragudj, de te szerintem nagyon nem vagy képben, ha komolyan azt gondolod, h huszonpár év óta mi vagyunk a legkorruptabb tagállam.
A vétójog elvétele meg bármilyen országtól az önmagunk főbelövésével egyenlő.
Arra már nem mondok semmit, h szerinted Ukrajna jobb tagállam lenne, mint mi :)
"ne haragudj, de te szerintem nagyon nem vagy képben, ha komolyan azt gondolod, h huszonpár év óta mi vagyunk a legkorruptabb tagállam."
Nem haragszom, hogy rossz a szövegértésed. Hol írtam, hogy huszonpár éve mi vagyunk a legkorruptabb tagállam?!
Idézd, kérlek! Arra utaltam, hogy van egy tendencia, egyre súlyosabb a korrupció, ill. sok más probléma is, amiért a kormány nem hajlandó felelősséget vállalni, sőt mindig csak fokozza azt.
"A vétójog elvétele meg bármilyen országtól az önmagunk főbelövésével egyenlő."
Azért a legtöbb tagállamnak tele van a hócipője azzal, hogy Magyarország állandóan zsarolgat, keresztbe tesz, és valóban Putyin trójai falova. Mindig megakadályozza a határozott gyors intézkedést.
"Arra már nem mondok semmit, h szerinted Ukrajna jobb tagállam lenne, mint mi :)"
Talán jobb is. Mi kaptuk kb. a legtöbb EU-s támogatást a felzárkózásra, hogy fellendüljön a gazdaságunk, és megfeleljünk egy rakás EU-s normának, pl. akadálymentesítés... de gyakorlatilag a gazdaságunk szinte csak egy helyben topogott. A felcsúti kisvasút, a stadionok, a Biodóm, stb. baromira nem lendíti fel a gazdaságot, ahogy a szándékosan rossz közbeszerzés miatt létrejöhető mészárosok által túlárazott beruházások sem.
Ukrajna nyilván sokkal nagyobb szarban van, és ha szigorú ellenőrzés mellett pl. EU-s ügyészég, stb. kapnának támogatást, ezerszer gyorsabban felzárkóznának.
Mondd meg nekem, hogy az EU-nak mi haszna van az orbáni vezetésű Magyarországból, amit amúgy ne tudnának megkapni mástól, vagy tőlünk akkor, ha nem vagyunk EU tagok?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!