Hogy lehet segíteni egy eladósodott emberen?
A nővérem nagyon nehéz helyzetben, egyedül neveli az 5 éves lányát, az apa alig fizet valamit, és sok adóssága van. Banknak, providentnek, közmüveknek összesen kb 6 millióval tartozik, úgy hogy ő maga csak alig több mint minimálbért keres. Tavaly anyáéktól kapott 300 ezret, de az is csak arra volt elég, hogy ne kapcsolják ki nála az áramot. Nemrég tőlem kért pénzt, de megmondtam, hogy nem tudok adni, viszont annyiban segíthetek, hogy délutánonként vigyázok az unokaöcsémre, hogy keressen másodállást. Erre sértődötten csak annyit válaszolt, hogy "kössz a semmit".
Van saját lakása, az ő nevén van, és anyáék is felajánlották neki, hogy költözzan haza, a lakást pedig kiadhatná, de az sem jó neki.
Mennyi idő alatt halmozta fel a 6 milliós adósságot?
Mire költötte?
Azért lettél lepontozva mert szerinted el kellene adni a lakását.
A többség szerint nem kell eladni, elég ha hazaköltözik, a lakást kiadja albérletbe és az albérlet árából + a fizetéséből már tud törleszteni.
Ha még nincs büntetőkamat a tartozásokon, akkor 3-4-5 év alatt ki lehet fizetni mindent és visszaköltözhet a lakásba!
Ha eladná, már valószínű soha többé nem tudna másikat venni.
Azon kívül, hogy kölcsönkér, van terve, hogy mit fog csinálni?
Ha jelzáloghitele van, akkor komoly veszélyben van a lakása.
44. De itt már a nyakán a kés!!! Nincs nem, hogy 3-5 éve, de 3-5 hónapja sem!
Bukni fogja a lakást és hitele is maradni fog, HA, nem adja el MOST!!!
Ezt mint volt ingatlanos mondom, mert már sajna láttam nem egy-két ilyen ügyet.
34# de olvastam. Nálunk is így volt. Nem volt súrlódásmentes, csak akkoriban még csak kialakulóban volt ez a mostani, "hülyemindenszülő és az életem árán is lelépek" mentalitás.
Egyébként az én szüleimmel is elég nehéz lenne, de ha az én és gyerekem létbiztonsága múlna rajta, akkor kénytelen kelletlen, de meghúznám magam, és kiadnám a házam.
Felvesz 6 millió ft kölcsönt, mindent kifizet és csak ez a 6 millió lesz amit törleszteni kell.
Megnéztem egy hitelkalkulátort, 5 év visszafizetéssel sincs 150.000 ft a havi törlesztés.
Ez a lakáskiadásból és + egy kis pótlás a fizetésből és meg is van.
5 év a szülőknél és így megmenthető a lakás.
49. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
És honnan veszi fel???
Max. ha a kislányát bedobja fedezetnek, akkor kap, valami pedofil, stricitől. Mert ilyen helyzetben senki nem ad neki, max. uzsorások, akik elveszik a lakást, őt és a lányt meg eladják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!