Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvéri féltékenységet...

Testvéri féltékenységet hogyan lehet kezelni?

Figyelt kérdés
9 hónapos terhes vagyok, lehet a hormonok is dúlnak. 38 vagyok öcsém 30. Kiskoromban sosem vágytam testvérre. Mikor megszületett nagyon bennem volt a féltékenység nem mentség, de a szüleimet ez nem érdekelte. Sokat voltam egyedül kiskoromban, esténként ők együtt tévéztek én a másik szobában vagy az ajtóból nézhettem vagy sehogy. Mimdig ő volt kiemelve mindenbe, pedig semmiben nem volt jobb, anyámhoz annyira látszott h sokkal közelebb állt mint én. Ő volt sokszor ölelgetve persze kicsi. Apám nagyon rosszindulatú, tudott róla és imádott húzni még jobban. Amnyi apróság gyűlt össze bennem az évek alatt h sajna tényleg nem alakult ki bennem testvéri kötődés.
2023. dec. 29. 14:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk is teljesen ugyanez volt gyerekkoromban, csak mi közelebb vagyunk korban egymáshoz. Van 2 barátom, akiknek nagyon közeli és jó kapcsolat van a testvérével, úgyhogy én rájuk "vetítve" tudok nyilatkozni.

Náluk már mielőtt megszületett a kisebb testvérük beszéltek róla, hogy nagyon sok időt fog igényelni, de ettől őt is ugyanúgy szeretik, csak a kicsinek nagyobb támogatásra van szükség. Mindig mindenbe bevonták, vagy legalábbis felajánlották, sosem hagyták ki semmiből, ha egyik gyerek kapott 2 puszit, akkor a másik is.

Ajánlom neked egyébként, hogy ha ismersz hasonló testvérpárokat, mint amiket én is írtam, hogy kérdezd meg a szüleiket, hogy hogy csinálták, hogyan szoktatták őket össze

2023. dec. 29. 14:13
 2/14 A kérdező kommentje:
Nekem már az összeszoktatás késő, most a feldolgozó rész kellene. A gyerekeimnél amúgy igen azt csinálom. Ikrek most jön a kistesó, nagyon nincsenek oda a gondolatért, de nagyon igyekszem most felkeszíteni őket, hogy semmi nem fog változni és szülés után is nagyon oda fogok erre figyelni. Bennem lévő féltékenységet kellene valahogy legyőzni, de iszonyat nehéz. Inkább irigykedek azokra is akik egyformán voltak kezelve.
2023. dec. 29. 14:24
 3/14 anonim ***** válasza:
96%

Azt pont nem kellene mondanod, hogy semmi nem fog változni, mert ez nem igaz. Hiába vannak ikreid, mindketten "első" babák, nem tudod, milyen nekik alkalmazkodni más igényű és korú gyerekhez, és hogy neked milyen lesz összeszoktatni őket.

Ez egyébként nem lesz bajos, ha nem kivételezel, de ne ígérgess előre.

2023. dec. 29. 15:03
 4/14 anonim ***** válasza:
78%
Arra gondolj, hogy változik valami ha irigykedsz? A múltat nem tudod megváltoztatni. Érdemes lenne anyuddal és tesóddal leülni átbeszélni, te hogy élted meg ezt régen, ők hogy látják, mi volt, miért. Ha le lehet velük ülni. Ha nem lehet velük tárgyalni akkor esetleg megszakítani minden kapcsolatot. De valamit tenned kell mert nem normális dolog 38 évesen gyerekkori dolgokon kattogni. Felemészt téged a féltékenység. Nem jó, nem egészsèges. Az is kérdés mennyire volt valós oka a féltékenységednek. Te nem biztos hogy reálisan látod.
2023. dec. 29. 15:30
 5/14 anonim ***** válasza:
94%

"Kiskoromban sosem vágytam testvérre."

Nálunk ez abszolút nem így volt. Éveken keresztül nyaggattam anyámat, hogy legyen egy testvér. Aztán lett, sokáig mindig ő volt nekem a nagyanyám után az első, függetlenül attól mit műveltek velem, később ő (testvér) lett a legnagyobb árulóm és irigyem.

2023. dec. 29. 15:38
 6/14 anonim ***** válasza:
94%
5+ Szóval nálunk nincs testvérféltékenység mint első szülött gyereknél. És sosem voltam első a szülők ranglétráján, sőt a legutolsó voltam mindig mindenben. Még sem voltam féltékeny.
2023. dec. 29. 15:39
 7/14 anonim ***** válasza:
89%
5+ Ellenben Káin és Ábel tipikus példája egészen végig megvalósult-"csak" a gyilkosság maradt el, mert azt már Isten nem engedte meg neki. Ott már a műsora elé állt.
2023. dec. 29. 15:41
 8/14 anonim ***** válasza:
82%
Akik hasonló helyzetben voltak mint én, azok mikor saját gyerekei lesznek, a legutolsó morzsáig, akár érzelmi, akár fizikális mindig mindenben odafigyelnek, hogy egyenlően kapjanak a gyerekek. Nincs kivételezés. Az egyik ilyen, a másik olyan, különböző személyiségekkel, kinél ez előny, kinél ez hátrány, de irmagját nem lehet tapasztalni és tudni semmiféle testvérféltékenységnek. Ha nem tudunk mindnek venni akár egy csokit, akkor egyik sem kap. Ha tudunk, akkor mindegyik kap. Bármi is történik ők nem lesznek Káinok soha. Mert születésük első pillanatától igy vannak nevelve. Volt nagymama kedvenc, de itthon mindig helyre lett rakva az adott helyzet. Ezért tartanak össze, és bajban mindig összefognak, és sosem lesznek egymás árulói. Már réges rég kiütközött volna bármelyikben ha erre "hajlamuk" lett volna.
2023. dec. 29. 15:48
 9/14 A kérdező kommentje:
Azért a Káin és Ábel résznél még nem tartunk annyira nem durva. :-) Csak tudom h most is voot veszekedés karácsonykor és ez a gyökere. Mielőtt valaki írná h dolgozd fel, üzenném próbáltam. De nagyon könnyen elő tud jönni. És igen próbáltam anyummal megbeszélni, ő csak azt látja h veszekedek és annyi.
2023. dec. 29. 16:16
 10/14 anonim ***** válasza:
87%
9 Még időben vagy, nagyon figyelj oda, és akkor sikerülni fog. A férjedet is bele kell vonnod, hogy a két nagyobbal ugyan úgy törődj, a férjed addig el lesz a kicsivel.. Következő időszakban, meg a férjed legyen a két naggyal... Sikerülni fog. Szurkolok nektek. Csak az első év ami necces lesz, meg a harmadik gyerek mindig átlagon felül nyugis újszülött/csecsemő szokott lenni.
2023. dec. 29. 17:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!