Mit lépnétek, ha a testvéretek végiggúnyolna titeket a facebookon?
Nemrég láttam meg, hogy minden bejegyzésemből gúnyt csinál a saját oldalán. Ennyire nem nézetegem én az ő oldalát, mert vannak régi bejegyzései is, ő viszont az én oldalamat annál inkább nézegeti.
Ha vagyok valahol, kiteszem, ő pedig kifigurázza. Ha fotózok valahol, ő is hasonlót fotóz az ő környezetében, de gúnyos szöveget ír hozzá.
Személy szerint még nem említett meg, de az ismerősei összekacsintanak vele a kommentekben, tehát szóban, személyesen vagy privátban elmondhatta nekik, hogy miért csinálja ezeket a posztokat.
Igen, rengeteget posztolok, bár nem vagyok se influenszer, se közszereplő, se agyatlan huszonéves (hanem kétszer annyi), nem is dicsekszem, csak ha már van ez a lehetőség, a magam és a saját ismerőseim örömére (mert vannak olyanok, akiket tényleg érdekel) teszek ki posztokat. Gyerekem nincs, így nem az van, hogy napi 60x elönti mindenki üzenőfalát az, hogy Bubuka mit csinált. A wc-met se szoktam posztolni, és a napi ebédemet se.
Ennél már az is kevésbé sértőbb, ha letilt, hogy ne lásson engem, mint ez, hogy kb ugyanakkora -ha nem több- energiát belefektetve folyamatosan gúnyol.
Mondanátok neki valamit a helyemben? Mit tennétek?
Előrebocsátom, posztolni nem bűn, sokat posztolni sem az, ne erről induljon most vita.
Nekem se tetszik mindenki hírfolyama, hát átgörgetem, vagy ha olyan, letiltom.
De ráadásul családon belül, nem is idegen, ez rendben van? Mit tennétek a helyemben?
Az is sok mindent elmond róla, hogy kiteszi a saját béltermékét kitakarva facebookra, akinek ez tetszik és aki szerint ez vicces, az nagyjából egy szinten van vele. Ha valaki rátéved az oldalára, az egy világi idiótának gondolhatja a posztjai alapján.
Ha viszont valaki rád keres, azt látja milyen kalandos az életed, milyen szép helyekre eljutsz, a testvéred maximum erre irigykedik, azt az energiát, amit a gúnyolódásodra szán, nyugodtan tölthetné azzal, hogy ő is elérje a saját céljait, pénzt keressen utazásra. Csak azért, mert van egy ilyen rosszmájú ember a környezetedben, nem kötelező eltitkolnod mindent az életedből, ha szívesen megosztanál egy képet. Beszéljen csak rólad a hátad mögött, legalább tudja, hogy ott van a helye.
Be lehet állítani, hogy ki lássa a profilod, helyedben letiltanám.
Igazából én profilom olyan, hogy mindenki le van tiltva és csak azok látják akiket direkt hozzáadok, hogy lássák.
Nekem egyik haverom (barátnak hittem, de most már inkább csak haver) ilyen. Egyszer nekem is panaszkodott, hogy egyre többen tiltják, vagy csak korlátozzák, mert nem lát új posztokat bizonyos emberektől. Aztán nálam is elkezdett folyamatosan minden poszton okoskodni vagy gúnyolódni. Ő ezt ésszel nem fogta fel, neki ez csak poénkodás volt, merthogy szerinte online csak poénkodunk, azt nem kell komolyan venni. Na utána én is beraktam a korlátozott csoportba. Pár hét múlva fel is hívott kb. megsértődve, hogy miért tiltottam le. Hát "gondolkodj el rajta, b+"!
Egy idő után a valós életben is egyre ritkábban kezdtem el keresni, mert ezt a gúnyolódást közös baráti találkozók alkalmával más barátaimmal is elkezdte, miután megivott 2-3 sört. Gyakorlatilag vállalhatatlan haverrá alacsonyította le magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!