Én vagyok a hibás?

Figyelt kérdés
A bátyám egyik délután 13 óra körül elment bicajozni, a szüleink nem voltak itthon, a szülők haza értek este hét körül, ekkor még a bátyám nem ért haza, apukám ki volt akadva, hogy sötét van és nem tudjuk, hogy hol van a bátyám, apa egy 5-10 perc után elindult kocsival keresni, az utca elején tekert már a bátyám, és mikor hazáért apu és a tesó is akkor apu lecseszte a bátyámat, mert nem volt lámpája a bringán és keresték telefonon, de nem lehetett elérni, aztán a bátyám arra hivatkozott, hogy ez nem az ő hibája, mivel mondta nekem, hogy el megy × helyre, de nem halottam, hogy ilyet mond nekem, csak azt hallottam, hogy azt mondja ,, Elmegyek az egyik haverommal bringázni" tényleg az én hibám lenne, hogy lecseszték?
2023. nov. 13. 21:12
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Ha mondta is, hogy hova megy a bringán kötelező lámpának lennie. Mindegy, hogy tudjátok-e, hogy hol van ha hazafelé elgázolják mert nem lehet látni a sötétben
2023. nov. 13. 21:17
 2/6 anonim ***** válasza:
93%

Nem. Neki kellett volna megszerveznie, hogy még sötétedés előtt hazaérjen, ha úgyis tudta hogy elmegy otthonról. Meg arról is hogy el lehessen érni telefonon. Most az, hogy elmegyek a haverommal bringázni, ebből sokat nem, lehet megtudni, hogy pl, mikor óhajt hazajönni.

De ha elfogadsz egy tanácsot. Azért legyen lámpa a bicikliden a biztonság kedvéért. Főleg emiatt is, mert látod, hogy rád akarja kenni, mert a te biciklid.

De egyénként hány éves a bátyád? Nem elhanyagolható ez sem

2023. nov. 13. 21:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút jogos a lecseszés. Egyrészt ha ennyi időre elmegy, legyen elérhető telefonon, másrészt ne bringázzon sötétben lámpa nélkül, mert veszélyes.

#2 Arról nem volt szó, hogy a kérdezőé lenne a bringa.

2023. nov. 13. 21:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is jól lecseszem a fiam, ha sötétedés után ér haza,és hiába hívom, nem érem el.

Mindegy, hogy tudom mit mondott hova ment, egy szülő mindig aggódik. Főleg bringával, nem látják az autósok.

2023. nov. 13. 22:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Minek neki telefon ha nem tölti fel?
2023. nov. 13. 23:06
 6/6 A kérdező kommentje:
A telefon fel volt töltve, de most jött ki a szervizről és valószínűleg ezért volt baja, ezt részletesebben nem írnám le, de a tabletját nem vitte magával, aminek semmi baja nem volt
2023. nov. 14. 19:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!