Annak van jelentése, hogy a tesóm az utóbbi szülinapomkor, névnapomkor és Karácsonykor, minden ajándékozáskor azt mondta, hogy sajnos nem volt ideje ajándékot venni nekem? Jogosan érzem ezt bántónak? Mintha nem számítanék neki.
Szokták mondani, hogy ha te is úgy viselkedsz, mint a másik, te sem vagy különb
De ez esetben ez más.
Gondolom a te ajándékokat mindig szívesen fogadja. Ezután nem kell.
Balek vagy.
Azt írtad minden ajándékozáskor ezt mondja.
De te csak veszel neki.
Felnőttek vagytok. Egy újabb ünnep ajándékkal egy idő után már teher, gondolom még van mindened, az apróság ajándékkal meg az a gond, hogy nagyon kedves ugyan, de erőltetett szokott lenni és aztán útban van.
Nincs jelentősége, de el kell engedni ezt a kényszeres ajándékozni kötelező hozzáállást.
Egyáltalán találkoztok?
Lehet, hogy nem akar veled találkozni, ezért nem vesz ajándékot, mert nem akar megköszönteni személyesen.
Á már mi sem ajandekozunk, mert már nincs mit. Karácsonykor is csak a gyerekeknek.
Mondjuk van 7felnőtt a családban, gondolhatod minden ünnepre mindenkinek venni valamit..
Tényleg bármi lehet.
Szerintem is esélyes, hogy így jelzi, hogy nem kéne ajándékoznotok, aminek szintén sok oka lehet. Feleslegesnek érzi, hülyeségeket vettetek egymásnak. Nálunk pl. csak a gyerekek kapnak ajándékot, meg mindenki a saját kis szűk családján belül ajándékoz, pl. férjemmel egymásnak, vagy közös ajándékot adunk, pl. szülőknek. Egyébként tényleg teher lenne inkább, szinte minden héten csak ajándékozás lenne, ha mindenki mindenkitől mindenre kapna valamit.
Azt te tudod, hogy egyébként jóban vagytok-e. Ha nem, akkor meg miért ajándékoznátok?
Mi megbeszéltük a húgommal, hogy nincs ajándékozás felnőttek között. Mindenki elfogadta és tök jól működött. Aztán az élet felülírta, mert a húgom évek óta szingli, én meg elváltam és ketten maradtunk a lányommal, így most újra ajándékozunk.
Szóval, ha egyébként jó a kapcsolatod a testvéreddel, meg lehet beszélni ezt az ajándékozósdit. Ha más téren sem vagytok igazán jóban, akkor, ahogy előttem is írták többen, te se ajándékozz neki legközelebb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!