Már felnőtt, idősebb tesók! Van olyan, aki születésétől fogva nem szerette, esetleg utálta a kisebb testvérét?
31es, de elmondtam nekik, amint leléptem 18 évesen. Nincs gyerekem, és nem is lesz, hála nekik.
Én nem hibáztatom a gyereküket, egyszerűen nem szeretem, hidegen hagy mi van vele.
30-as: én, mint elvált szülők gyermeke, eleve csak addig engedném a válást, amíg nincs gyerek, és törvényben büntetném azt a bizonyos harmadik felet, ha van. Az én szüleim is elváltak, harmadik fél miatt, de szerencsére mindkettőjükben volt annyi becsület velem és az öcsémmel szemben, hogy egyikük sem házasodott újra, és egyiknek sem lett külön gyereke.
Válás után újra házasodni teljesen más, mint özvegyen, mert ha valamelyik szülő meghalt, akkor azt pótolni kell, ilyenkor a másik szülő új párja családtag, akár házasok, akár nem. De válás után még mindkét szülő él, ezért egyiket sem kell pótolni, egyik mellett sincs helye másnak. Ilyenkor bármelyik szülő új párja zavaró tényező, akár házasok, akár nem. Nem családtag, hanem betolakodó, és súlyosbítja a helyzetet, ha egy ilyen kapcsolatból vagy házasságból még gyerek is születik.
33: eloszor is, ha felrekefelesrol beszelunk, nem a harmadik felre kellene kenni a dolgot (aki tobbnyire fuggetlen), hanem valamelyik hazas felre, aki masnak huseget eskudott, es kimondta az igent. Torvenyben buntetni nem lenne eszszeru.
Masreszt, senki nem akarja potolni a szulot. En nem jatszom potanyat a ferjem fianak, soha nem is volt erre probalkozasom, van neki anyja. Egyebkent erdekes amit irsz, az esetek tobbsegeben az elvalt ferfiak varjak, hogy az uj parjuk fozzon-mosson-takaritson a gyerekukre, tanuljon es jatsszon veluk. Ergo jatssza el az anyjukat.
Harmadreszt, ha valaki elvalik 30 evesen, elje le ugy a maradek 60 evet egyedul, csak mert a gyereke onzo?? Ezt te sem gondolhatod komolyan.
De miert ne valhatna barki ha neki szar a hazassagaban? Ha valaki felrekur, a masik kussoljon es maradjon mellette, csak azert mert van gyerekuk? Ha valaki elveri a csalad penzet piara/drogra/szerencsejatekra/barmire akkor a hazastarsa maradjon mellette es asszisztaljon ahhoz, hogy kiveszi a gyerek szajabol az ennivalot??? Vagy ha vernek, ha felelemben tartanak, ha a gyereket verik?
Te ezt hogy gondolod?
Rendezni kell a problémáikat, hogy ne fajuljanak eddig. Sajnos ez ma már nem divat, egyszerűbb a problémák elől elmenekülni, mint megoldani. Pedig éppen ez lenne a házasság lényege.
"A házasság egy szövetség olyan bajok közös elviselésére, amelyek egyébként nem keletkeznének."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!