Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Már felnőtt, idősebb tesók!...

Már felnőtt, idősebb tesók! Van olyan, aki születésétől fogva nem szerette, esetleg utálta a kisebb testvérét?

Figyelt kérdés

2023. okt. 11. 22:47
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
67%
19. Teljesen félreértetted a 18. válaszomat. Nem arról van szó, hogy bárki s a másik helyett döntene, hanem egyenrangú, közös döntésről, ,ert a gyerek is családtag, pontosan ugyanannyi joga van beleszólni az őt érintő dolgokba (mint pl. egy kistestvér születése), mint a szülőknek. Véleménye pedig biztosan van róla, akár kikéri a szülő, akár nem. És ha ő nem akar testvért, de mégis lesz, az egy kényszer. Márpedig egy családban senk1inek nincs joga kényszerhelyzetbe hozni a másikat, mert akit kényszerhelyzetbe hoznak, az áldozat, ezért mindenki véleménye egyformán számít, és akárki mond nemet, az nemet jelent. Ez az egyetlen módja a testvérek közti konfliktusok megelőzésének, legalábbis én nem tudok mást. De ha te tudsz más módszert arra, hogy megelőzzük a testvérharcot abban az esetben, amikor a nagy testvér nem akarta a kicsit, akkor írd le ide!
2023. okt. 15. 11:41
 22/45 anonim ***** válasza:
49%
Nem egyenrangú! A gyerek nem egyenrangú a felnőttel, mert hiányzik a belátása, ismeretei. Rövidlátó módon alkot véleményt, mert nincs birtokában a következmények belátása képességének. Durva nevelési hiba a gyereket kisméretű felnőttnek tekinteni ideértve az orvosi kezelést, öltözködést, iskolába, óvodába járást, étkezést.
2023. okt. 15. 11:52
 23/45 anonim ***** válasza:
78%

20. Tőled is kérem a módszert a konfliktus megelőzésére, ha a nagy testvér nem akarta a kicsit.

Amúgy igen, ha a férjed megkérdezi a fiát, hogy akar-e testvért, és azt mondja, hogy nem, akkor MOST nem lesz közös gyerekük. KÉSŐBB, 3-4 év múlva újra meg lehet kérdezni, mert változhat a véleménye, de ameddig nem akarja, addig ne kényszerítsétek rá, mert soha nem lesznek jóban.

Amúgy a fiú édesanyja él még?

2023. okt. 15. 11:54
 24/45 anonim ***** válasza:
78%
22. Attól, hogy másképp gondolkodik, még lehet egyenrangú. Őt is ugyanúgy érinti a testvére születése, mint a szülőket, és úgy tisztességes, hogy ha bármelyik érintett nemet mond valamire, akkor az nemet jelent, hogy senki ne kerüljön kényszerhelyzetbe, főleg ne a család legkiszolgáltatottabb tagja, a gyerek. És tőled is várom a módszert a testvérharc megelőzésére, ha a nagy testvér nem akarta a kicsit.
2023. okt. 15. 11:57
 25/45 anonim ***** válasza:
44%

23: el, igen. Vele el a gyerek.

En nem testvert szeretnek szulni a ferjem fianak, hanem gyereket kettonknek. Nem fogjuk rakenyszeriteni, sem eroltetni, hogy szeresse, a letezeset mint tenyt, el kell fogadnia es kesz. Meg persze nem bantani.

2023. okt. 15. 11:58
 26/45 anonim ***** válasza:
16%
Ha a gyerek anyja él, akkor neked NINCS helyed az apja mellett, akkor sem, ha már nincsenek együtt!!! És természetesen az anyja mellett sincs helye másnak, ameddig az apja él. Mivel nincs helyed a gyerek apja mellett, ezért gyereket szülni sincs jogod neki. Így megúsztad a kérdést, nem szülsz közös gyereket, mert nem lenne tisztességes a férjed fiával szemben
2023. okt. 15. 12:02
 27/45 anonim ***** válasza:
73%
A ti családotokban valami félrement. A szülők rontották el, vagy te alapból irigy természetű vagy. Nem azt rontották el, hogy nem kérdezték meg a gyereket a saját felnőtt döntésükről, hanem azt, hogy a nagyobbról teljesen áttették a figyelmet a kicsire. Ugye nem képzeled, hogy a párok túlnyomó többsége megkérdezi, viszont mégis csak kisebbségnek van rossz kapcsolata a testvérével. Kicsiként vitatkoznak egy homokozólapátért, később viszont hihetetlen előny, hogy van egy ilyen közeli rokona, szövetségese. A kapcsolaton persze dolgozni kell, de ez az ő felelősségük.
2023. okt. 15. 12:03
 28/45 anonim ***** válasza:
96%

27es, nagy korkülönbséges testvéreknél én nem sok olyat látok, ahol jó, testvéri a kapcsolat közöttük.

Főleg, ha a nagyobb még otthon lakik és az újjal tönkreteszik az addigi életét

2023. okt. 15. 12:33
 29/45 anonim ***** válasza:
76%

Az, hogy ti nem nem vagytok képesek élni azzal a szerencsével, hogy van az életben egy testvéretek, a ti hiányosságotok!

Valóban, köszi szépen, nem is értem miért nem láttam, mekkora szerencse, hogy nem mehettem a megígért táborba, mert kellett a pénz a kölökre, éjszakánként minimum 3szor keltem a sírására, ha tanulni akartam mehettem könyvtárba, anyáméknak nem jutott rám annyi idejük, alig találkozhattam a barátiammal mert ingyen bébiszittert kellett játszanom. Hihetelen valóban isteni szerencse egy csoda az édes pipcibabucika, remélem neked is van vagy 10, akiket nevelhetsz életed végéig:-)

2023. okt. 15. 12:39
 30/45 anonim ***** válasza:
82%
26: te mi a jo istenrol beszelsz? Hallottal olyanrol, hogy elvalik ket ember es ujrahazasodnak? Hallottal olyanrol, hogy leteznek feltestverek? Mivel a ferjem es az exe elvaltak, es en vagyok a masodik feleseg, furcsa lenne, ha nem lenne helyem a FERJEM mellett. Es a gyerek anyjanak is van mar parja, furcsa lenne, ha nekik sem lenne keresnivalojuk egymas mellett.
2023. okt. 15. 12:44
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!