Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Egyetértetek abban, hogy a...

Egyetértetek abban, hogy a testvéreknek feltétlenül kommunikálniuk egymással?

Figyelt kérdés

2023. okt. 8. 00:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
61%
Nem feltétlen, de ha alapból jó volt köztük a kapcsolat, és egyik sem csinált semmi megbocsáthatatlant, akkor szerintem mindenképpen illik több energiát belefektetni a testvéri kapcsolatba, mint egy lazább rokoni vagy emberi kapcsolatba. Apukámnak pl többször volt súrlódása testvérével, de mikor egyikük bajba került, a másik segített (egyszer oda és egyszer visszafelé is megtörtént, nem anyagi természetű segítség volt.)
2023. okt. 8. 08:09
 12/21 anonim ***** válasza:
83%

Olyan nincs, hogy BÁRKIVEL is FELTÉTLEN KOMMUNIKÁLNI KELL!

A kommunikáció mindig önkéntes, az meg, hogy véletlen közös szülöktöl születtek, nem jelent sokat, ettöl még egyáltalán nem biztos, hogy van bennük közös, föleg ami az alaptermészetüket, érdeklöésüket illeti.

Olyan emberekkel meg, akikkel nincs közös téma, fölösleges bármiféle kapcsolatot is tartani.

2023. okt. 8. 08:14
 13/21 anonim ***** válasza:
49%

Nem.

Minek?Van egy húgom,van egy rohadék drogos barátja.Elszedett tőle kb.10milliót(de nem kell elszedni,mert az idióta odaadja önként),el.aszta vele az életét.

Ezekről beszéljek vele?

Milliószor ígérték,hogy változni fog,de ez majd csak a koporsóban következik be nála.

Erre,ezekre a dolgokra nem vagyok kíváncsi.

2023. okt. 8. 08:15
 14/21 anonim ***** válasza:
77%
10 éve nem beszélek az öcséimmel. Nagy ügy. Miről dumcsizzunk? Mert nulla közös téma - de még nekik egymás között is (látom, amikor hazamegyek, ülnek nagyokat hallgatva).
2023. okt. 8. 08:56
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ami nem megy, nem kell erőltetni.
2023. okt. 8. 09:55
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem. És ha a testvérek között rossz a kapcsolat, akkor esetleg a szülő is elgondolkodhat, hogy ő nem csinált-e valamit nagyon rosszul. Mi a testvéremmel tartjuk a kapcsolatot, nem napi szinten, mert van életünk, munkánk, tesóm szokott kiküldetésben is lenni, stb, de a lényeg, hogy mi jóban vagyunk egymással. De anyukámnak például nem jó a kapcsolata a testvéreivel, és erről a szüleik elég erősen tehetnek is, anyukám mindig háttérbe volt szorítva, kihasználták, szerintem ma már az egyetlen kapocs, hogy a 3 testvér közösen dobja össze az idősek otthona költségét, ahol az anyjuk van, de ha ő meghal, simán el tudom képzelni, hogy teljesen elszakadnak egymástól, és ez nem is lenne baj, anyukámnak nagyon sokat ártottak.
2023. okt. 8. 10:05
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Húgommal tök jól megvagyunk, de a nővérünk az a tipikus különc aki mindig is kilógott a sorból. Annyira más mint mi mindannyian, még a szüleinkre sem hasonlít úgy jellemre, totál más a gondolkodása, jövőképe, nagyon önfejű és borzasztóan makacs.

Amint 18 éves lett elköltözött itthonról és elment dolgozni egy gyárba. Akkor annyit mondott hogy a saját életét akarja élni, tanulástól elment a kedve, érettségit majd estin megcsinálja meg még tanul valamit. Néha hazalátogat jelezve hogy még életben van, de az is olyan hogy jön, eszik, alszik, jól kipanaszkodja magát, aztán megy tovább. Le sem szarja mi van velünk úgy igazából. Mi próbáltuk egy darabig tartani a kapcsolatot vele, időnként érdeklődtünk felőle stb... de annyira elzárkózott ettől mindig hogy én már feladtam, és úgy vagyok vele hogy majd ha Ő akar ezen változtatni akkor én is úgy állok hozzá, hogy akkor legyen, próbáljuk meg, de így hogy egyoldalú ez az egész, egyszerűen nem érdekel.

Húgom szintén így van ezzel.

2023. okt. 8. 10:12
 18/21 anonim ***** válasza:
52%

17.

Jobban él, mint ti?

2023. okt. 8. 10:23
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen
2023. okt. 8. 11:41
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Miért kéne?

Páromék öten vannak testvérek és mindannyian szöges ellentétei a másiknak. Többen is vannak, akik nem beszélnek egymással és tökéletesen megértem az okokat. Az egyik pl. alkoholista, már félig hajléktalan, hosszú évekig próbálták kihúzni a szarból, de mindig saját magát rántotta vissza oda. Mikor a párom már sokadjára adott neki pénzt (úgy, hogy a testvére nem dolgozott, a párom meg megszakadt, hogy spórolni tudjon) és nem ért el vele semmit, akkor lemondott a testvéréről. Anyósom még évekig küzdött, de két éve ő is belátta, hogy veszett ügy. Persze most mindenkit hibáztat a sorsáért, csak saját magát nem.

Van az a pont, amikor tök mindegy, hogy vérszerinti rokonról van szó, el kell engedni, ha nem akarjuk, hogy magával rántson.

2023. okt. 9. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!