Elmondjam a megcsalast a testveremnek?
A testverem es férje között jo ideje rossz a házasság.
A csaladban ezt szerintem mindenki tudja.
a nőverem el is mondta nekem, hogy ő meg is csalta a férjét.. nem is egyszer. (Ez kb 2-3 eve volt, azota nem tudom volt-e valami)
Persze bennem is feljött a kérdés, hogy ha ilyen szinten van, miert nem válnak el.
Válasz mint sok ilyen házasságban: hitel, ház, anyagiak, és persze a gyerek. Azonban nemrég tudomásomra jutott a munkahelyemen (ahol megszokott fordulni a sogorom szinten munkaügyben) hogy bizony nem egyoldalú megcsalásrol beszélünk, ugyanis a férj is félrelépett. Egy személyről tudok biztosan, de kitudja még hány volt ott is...
Kérdesem:
Te elmondanád a testvérednek,ha ezt megtudod, de azzal is tisztaban vagy, hogy ő is tett már ilyet?
Bele kéne avatkoznom a házasságukba ezzel? És miként kéne viszonyulnom ezek utan a sogoromhoz ha talalkozunk?
Hányingerem van, ha rágondolok, de végülis nem csak ő az áldozat itt. Ámbár, forditott esetben én is elvárnám,hogy szoljon a tesom..zavaros de érdekel a véleményetek.
Attól függ, milyen a testvérem. Ha úgy állna hozzá, hogy ha a férje csalja meg őt, "az más", és akkor égszakadás, földindulás, "mocskos áruló, hogy tehetett ilyet", miközben úgy tesz, mintha ő nem követte volna el ugyanezt, akkor nem.
Ja, és a körülményektől. Ha a testvéremnek valójában lenne hová lépnie, és néha kacérkodik is a gondolattal, csak az új helyzettől való félelem vagy a házasság "halottnak nyilvánításának" lelki nehézsége tartja vissza, akkor talán elmondanám, remélve, hogy ez megadja a lökést hogy kimondják, jobb külön, és mindketten boldogabb életet kezdhessenek.
Ha tényleg elúszott lakhatás és anyagi csőd várna rájuk egy válással, a kölcsönös megcsalás tudatától pedig csak még keserűbbé válna a kényszerű közös élet, akkor megintcsak inkább nem mondanám el.
Én annak vagyok a híve hogy az igazsáf derüljön ki, hogy a résztvevők teljes tudásuk birtokában egyenlő esélyekkel dönthessenek a sorsukról. Így érzem igazságosnak, akkor is ha fáj.
Ugyanakkor ebben a speciális helyzetben, szinte oly mindegynek érzem. Lehet tud is róla...
Kérlek olvasd végig. Én elmondanám. Csak gondolj bele, az ilyen házasságnál minél előbb történik, annál könnyebb a válás. Ahogy telik az idő, annál jobban romlik a kapcsolatuk, nehezebb lesz a helyzet.
Vagy ott a másik lehetőség. Még nincs késő, ha rászánják magukat helyre tudják hozni, akár szakember segítségével. Mindketten hibások, talán ezt beismerik és megbocsátanak egymásnak.
Én mindenféleképpen szólnék, mindenkinek jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!