Temetési támogatás ha nekem jár csak az enyém, nem?
Figyelt kérdés
Elhunyt az édesanyánk 1 hónapja. Ketten vagyunk testvérek. A temetést kifizettük abból a pénzből, ami anyukánknak a szekrényében volt dugdosva, bőven futotta, maradt is belőle. Nekem a munkahelyeb járt 450e ft nettó adómentes temetési támogatás. Tesóm munkahelyén nincs temetési támogatás. Sajnos elszóltam neki, bár amúgy is tudná, mert dolgozik ott közeli ismerőse, tudja milyen juttatások vannak. Szerinte feleznünk kellene ezt. Ezt csak én tartom nonszenznek?2023. aug. 16. 14:00
51/70 anonim válasza:
46 ! Miért is? Ez egy feltételezés mivel ugyebár a támogatást már a kifizetés után kapta... de ha tudta volna előre h van ilyen akkor gondolom így fizették volna. Magamból indultam ki mivel ha tudom van ilyen akkor azt a 450.et cakk pakk beleteszem a másiknak meg csak ki kell pótolni akármiből. Ha a 2 millából akk úgy felezem le igazaágosan h mivel ő a 250-et onnan pótolta akk.ő már annyival " többet" kapott. De ne legyen így maradjon meg neki igazságosan
52/70 anonim válasza:
Megmondod tesónak, hogy oké, te adsz 225 000et a támogatásból, ő meg ad neked 500 000et az elvitt ingóságokért.
Azért kapjon már a fejéhez, egyelőre ö lóg neked 275 000 forinttal...
53/70 A kérdező kommentje:
Mind a kettőt kérték, anyakönyvi és számlák, de az sem volt kikötés hogy a számla az én nevemre szóljon.
2023. aug. 16. 16:04
54/70 anonim válasza:
Ezt te kaptad a te munkahelyedtől, hogy a saját részed a temetésből ki tudd fizetni. A munkahelynek nem kötelessége tudni, hogy egyedüli gyerek vagy-e (akkor nyilván még ki is kellett volna pótolni) vagy tízen vagytok testvérek és tízfele oszlik. Ezt a pénzt te kaptad a munkád után, ismétlem, hogy neked segítsenek a költségekben. Ha egymillió lett volna a temetés, akkor a tesód kipótolta volna 450ezret? Ugye nem. És ha ő több temetési támogatást kapott volna a munkahelyétől, akkor odaadta volna neked a különbözet felét? Az el vitt ingóságokat is a fejére olvashatod, ha sokat rugózik ezen a pénzen.
55/70 anonim válasza:
Nem értem miért írtál ki kérdést ha meg vagy győződve arról hogy csakis neked van igazad?
56/70 anonim válasza:
Fix összeg jár a munkahelyétől számlától függetlenül!
Mit nem lehet ezen érteni?
Ez a pénz a kérdezőé, PONT.
57/70 A kérdező kommentje:
Kíváncsi voltam én látom e rosszul
Nem fogok neki adni belőle pedig, már neki is mondtam.
2023. aug. 16. 16:30
58/70 anonim válasza:
Fel se kellett volna venned a temetesi segelyt, ha mar eleve volt ra penz. Erre nem gondoltal? Nyilvan nem. ;-)
59/70 anonim válasza:
58, mert te biztosan gondoltál volna rá. És az itt írogatók 99 százaléka is.
Ja, nem....
60/70 anonim válasza:
"Fel se kellett volna venned a temetesi segelyt, ha mar eleve volt ra penz."
Teljesen mindegy, hogy megvolt-e a párnaciha alatt a temetési pénz. Ez nem segély, hanem egyszerűen jár, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!