Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Temetési támogatás ha nekem...

Temetési támogatás ha nekem jár csak az enyém, nem?

Figyelt kérdés
Elhunyt az édesanyánk 1 hónapja. Ketten vagyunk testvérek. A temetést kifizettük abból a pénzből, ami anyukánknak a szekrényében volt dugdosva, bőven futotta, maradt is belőle. Nekem a munkahelyeb járt 450e ft nettó adómentes temetési támogatás. Tesóm munkahelyén nincs temetési támogatás. Sajnos elszóltam neki, bár amúgy is tudná, mert dolgozik ott közeli ismerőse, tudja milyen juttatások vannak. Szerinte feleznünk kellene ezt. Ezt csak én tartom nonszenznek?
2023. aug. 16. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
70%

Van, ami bár jogszerű, de nem etikus, ilyen a Ti esetetek is.

Gusztustalannak tartom, hogy az anyukád temetésére kapott pénzt elteszed magadnak, de az én viszonyom a testvéremmel szeretetteljes, nem nyerészkedő, így el sem tudnék ilyen helyzetet képzelni.

2023. aug. 16. 14:17
 12/70 anonim ***** válasza:
60%
Ha a testvéred ezek után soha sem áll veled szóba , ne csodálkozz.
2023. aug. 16. 14:18
 13/70 anonim ***** válasza:
63%
#11 abszolut korrekt.
2023. aug. 16. 14:18
 14/70 anonim ***** válasza:
66%
Köszönjük 11-es. Egy igazi ember válaszát olvashattuk.
2023. aug. 16. 14:19
 15/70 A kérdező kommentje:

Ha hiszitek ha nem, amíg nem mondta bennem fel sem merült ez, ez egy juttatás a munkahelyen, ami nekem jár a saját munkahelyemtől.

A temetés se neki, se nekem nem került egy saját forintunka sem, mivel ott volt anyukánk készpénze, maradt is 650-650 abból is. Akkor miért kellene vele felezni?

A házból is elvitt mindent, hűtőt, fagyasztót, mosógépet, mikrot, tabletet, tv-t.

Nekem nem kell semmi mert berendezett házam van, neki kellettek mert ezer éves dolgai vannak, ezek meg szinte újak voltak, max 2 évesek.

Örökség is nyilván minden felesben lesz

Mindent én intéztem a temetésen át most a házeladásig (nem kell hagyatékira várni mert 10 eve a nevunkon van), én benzinezek mindenhova össze vissza.

Ezek után komolyan fel se merült hogy ebből illene adnom neki.

2023. aug. 16. 14:24
 16/70 A kérdező kommentje:

Nekunk is jo a kapcsolatunk, bár maradjunk annyiban, hogy egész életében ő 10* annyit kapott mint én, én semmit se kaptam a szüleinktől, neki Fundamentát fizettek 10 évig, neki a kis lakására rezsit fizettek amíg külföldön dolgozott évekig, neki a lakásába ágyat vettek meg franc tudja mit vettek, én sosem kaptam semmit, mindig azt mondták te megállod a helyed nélkülünk is. Bár ezekről nem ő tehet nyilván.

2023. aug. 16. 14:31
 17/70 anonim ***** válasza:
42%
A temetési támogatást a temetésre kaptátok. Tehát ennyivel kevesebbet kellett volna költenetek anyukátok pénzéből, tehát ennyivel több maradna hagyatékként, amit az örökösök között el kell osztani. Ha ti ketten vagytok a gyerekei, más nem örököl, akkor a fentiekből levezethető, hogy a temetési segélyed fele a testvéredet illeti.
2023. aug. 16. 14:36
 18/70 A kérdező kommentje:
De akkor ennyi erővel a kb 1 milliós érték fele meg amit felpakolt engem érint, nem?
2023. aug. 16. 14:38
 19/70 anonim ***** válasza:
81%
11-es vagyok, a plusz kommentjeid alapján, amit jobb lett volna, ha az elején leírsz, hogy teljes legyen a kép, már egészen más a helyzet. Így én se feleznék vele, mert a testvéred egyrészt az ingóságokkal kompenzálva van, másrészt egész életében több segítséget kapott, mint Te.
 20/70 A kérdező kommentje:
Engem illet na *
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!