Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Temetési támogatás ha nekem...

Temetési támogatás ha nekem jár csak az enyém, nem?

Figyelt kérdés
Elhunyt az édesanyánk 1 hónapja. Ketten vagyunk testvérek. A temetést kifizettük abból a pénzből, ami anyukánknak a szekrényében volt dugdosva, bőven futotta, maradt is belőle. Nekem a munkahelyeb járt 450e ft nettó adómentes temetési támogatás. Tesóm munkahelyén nincs temetési támogatás. Sajnos elszóltam neki, bár amúgy is tudná, mert dolgozik ott közeli ismerőse, tudja milyen juttatások vannak. Szerinte feleznünk kellene ezt. Ezt csak én tartom nonszenznek?
2023. aug. 16. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
9%

"De miért? Ezt az én munkahelyem adja nekem"

Tehát magyarán te nyerészkedni akarsz anyád halálán? Merthogy ez az összeg több mint amennyibe a te részed került a temetésből...

2023. aug. 16. 15:17
 42/70 A kérdező kommentje:

Igen, akkor nyerészkedtem. 😂🫣

Ennyi az összeg, nincs kevesebb, mindenkinek ennyi jár a cégünknél, ha gyereke, házastársa, szülője meghal, nem tudom ezen mi nem világos..

2023. aug. 16. 15:20
 43/70 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell neki adnod, ne hagyd hogy lehúzzon. Már így is többet adtál mint ami járt (biztosítás fele) és a temetés neki sem került pénzbe.
2023. aug. 16. 15:20
 44/70 anonim ***** válasza:
89%

Ha jól értem, a munkahelyed nem a temetésre ad temetési számlák alapján, hanem a hozzátartozó halála miatt fix összeget, ugyanúgy, mint születésre, esküvőre.

Az a tiéd, és pont. Ha nem itt dolgoznál, nem kapnál, tehát tőled függ. Nem is értem a tesód, lehet, hogy ő is kap a munkahelyén, csak mélyen hallgat róla.

Olyan ez, mint a nyugalom életbiztosítás. Halál esetén jár, csak a halotti anyakönyvi kivonatot és halottvizsgálati jegyzőkönyvet kérik, semmi mást nem kell számla. Arra költöd, amire akarod. Fizetted havi 4000 ft-tal. Ennyi .

Nálunk is nemrég volt temetés, én is kaptam a munkahelyemen (250 ezer), meg a tesóm is (100 ezer) Eszünkbe nem jutott felezni. A biztosítás fedezte a költségeket, maradt belőle 100 ezer, azt megfeleztük, kettesben fizettük a díjat előtte.

Az a pénz a tiéd.

2023. aug. 16. 15:24
 45/70 anonim ***** válasza:
88%

Értsétek már meg,

NEM A TEMETÉSRE KAPTA.

Ez egy extra juttatás, kvázi cafeteria.

Akkor ami 2 nap extra szabadságként kap elhunyt hozzátartozó miatt, azt is felezze meg a testvérével?

2023. aug. 16. 15:29
 46/70 anonim ***** válasza:
3%
700 ezer ft volt a temetés , 450.-et kaptál , ha úgy veszem a tesódnak kevesebbet kellene bele adni h kipótolja. Na most ami maradt ha jól.emlékszem 2 millából, neked 900 ezer járna ha annyira igazságos akarnék lenni. Szal még ő lóg neked ha úgy akarom venni
2023. aug. 16. 15:32
 47/70 anonim ***** válasza:
85%
45, igen, ez egy cafeteria elem, de ezt a proliknak magyarázhatod.
2023. aug. 16. 15:33
 48/70 anonim ***** válasza:
8%
45-ös! Miért nem a temetésre kapta? Gondolom halotti bizonyítványt vitt be, hogy igényelje és kértek tőle számlát! Ha nem vitt volna számlát valszeg levonták volna tőle mivel nem igazolta le. Ugyan bárki halottiját bevihetem...
2023. aug. 16. 15:34
 49/70 anonim ***** válasza:
17%
46, gyúrjál rá a matekra, még nem reménytelen.
 50/70 anonim ***** válasza:
82%
Ha temetési számlát kérnek, akkor temetési támogatás, ha halotti anyakönyvet, akkor halálesetre jár.
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!