Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Temetési támogatás ha nekem...

Temetési támogatás ha nekem jár csak az enyém, nem?

Figyelt kérdés
Elhunyt az édesanyánk 1 hónapja. Ketten vagyunk testvérek. A temetést kifizettük abból a pénzből, ami anyukánknak a szekrényében volt dugdosva, bőven futotta, maradt is belőle. Nekem a munkahelyeb járt 450e ft nettó adómentes temetési támogatás. Tesóm munkahelyén nincs temetési támogatás. Sajnos elszóltam neki, bár amúgy is tudná, mert dolgozik ott közeli ismerőse, tudja milyen juttatások vannak. Szerinte feleznünk kellene ezt. Ezt csak én tartom nonszenznek?
2023. aug. 16. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
82%

Nem értem, mi a fenéért járna a kérdező temetési támogatásából bármennyi is.

Az eldugott pénzt, örökséget miegyebet testvériesen felosztják, ahogy a temetési költséget is. Az már mindenkinek a magánügye, hogy a temetési költségekből ráeső részt miből fizeti. A kérdező által kapott támogatás NEM KÖZÖS támogatás.

2023. aug. 16. 14:41
 22/70 anonim ***** válasza:
30%

"De akkor ennyi erővel a kb 1 milliós érték fele meg amit felpakolt engem érint, nem?"

Pontosan! Annak a fele téged illetne!

Ahogy látom, elég rossz a viszony kettőtök között. Így ezzel a kiegészítéssel emberileg már érthető, ha te sem akarod megosztani vele ezt a pénzt.

Mihamarabb legyen meg a hagyatéki, utána adjatok el mindent, mert a közös vagyon csak konfliktust szül köztetek.

2023. aug. 16. 14:44
 23/70 A kérdező kommentje:

Pontosan így gondoltam én is.

Ez nem egy önkormányzati támogatás, ez az én saját munkahelyem adja NEKEM.

Mindent odaadtam tényleg neki, ami ingóság, az örökség 50-50 lesz, én eddig magam korrektnek ereztem

2023. aug. 16. 14:44
 24/70 qborka ***** válasza:
79%

Szerintem semmi köze hozzá,Te kaptad.

Csak akkor felezném el vele,ha nem lett volna anyutoknak pénze félretéve és saját zsebebetekből lett volna fizetve. Akkor viszont mindenképpen.

2023. aug. 16. 14:45
 25/70 A kérdező kommentje:
Hihetetlen de nem rosssz a viszony, de ő ilyen, ha pénzt kell kiadni akkor rosszul van, de ha pénz áll a házhoz akkor számol. Igen, en jobban állok anyagilag, de ő sem nelkulozik, lakása van, autójuk, járnak nyaralni, nem szegények azért. Eddig se volt semmi bajunk egymással, de remelem tenyleg tul leszunk ezen vita nélkül.
2023. aug. 16. 14:47
 26/70 anonim ***** válasza:
12%

Kezdjük azzal, hogy ez csalás a munkahely felé. Ez a pénz hivatalosan akkor járt volna NEKED, ha TE fizeted.

Nekem is járt volna támogatás a babám születésére, de nem volt pofám megigényelni, mivel az új számítás szerint a fizetésem dupláját kaptam az első hat hónapban, mert alapot képező időszakba pont beleesett egy egyszeri nagyobb juttatás...

Szóval ha becsületes szeretnél lenni, odaadnád a felét tesódnak, főleg, ha még jóval csóróbb is nálad. Az más kérdés, hogy ahogy a munkahelyem felé se fért bele a s*arrágás, tőled se jutna eszembe pénzt követelni a tesód helyében sem, örülnék, hogy nem került a fillérembe sem a temetés, sőt...

2023. aug. 16. 14:47
 27/70 anonim ***** válasza:
87%
Mi köze lenne a testvérednek a te munkahelyi támogatásodhoz? Semmi. Így nonszensz
2023. aug. 16. 14:49
 28/70 A kérdező kommentje:

Jár a szülő, házastárs halála esetén. Jár és pont, nem kérdezi a munkahely hogy örököltél e mellé vagy sem.. bocs nem egy milliárdos világcéget fog most megrengetni, igenis kifizettük a temetést, az hogy van e mellé örökség nem kitétel

2023. aug. 16. 14:51
 29/70 anonim ***** válasza:
12%
Nekem nem lenne pofám hasznot húzni a szülőm halálából, neked van. Nem vagyunk egyformák.
2023. aug. 16. 14:51
 30/70 anonim ***** válasza:
77%

"Hihetetlen de nem rosssz a viszony, de ő ilyen, ha pénzt kell kiadni akkor rosszul van, de ha pénz áll a házhoz akkor számol."

Igen, de azzal, hogy ő minden egyeztetés nélkül komolyabb értéket elvitt a hagyatékból, valójában meglopott téged, a testvérét.

Félre ne érts, nem akarom szítani a feszültséget köztetek, de én ezek után nem tudnék rá korrekt emberként tekinteni. Csak olyanként, akinél mindig azt kell figyelnem, hol miben akar megkárosítani. Namost ha ilyen ember lenne a testvérem, nyilván a testvéri viszonyom se lenne vele jó.

2023. aug. 16. 14:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!