Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg én voltam a szemét,...

Tényleg én voltam a szemét, amiért ezt megmondtam a nővéremnek?

Figyelt kérdés
1-2 év múlva tervezik a babát a vőlegényével és kb másról sem beszél a babával kapcsolatban, csak arról, hogy majd minden hétvégén viszi a szüleinkhez, hogy vigyázzanak rá, mert ő pihenni akar. Majd amikor mennek külföldre nyaralni a párjával, akkor hozzák hozzám, hogy vigyázzak rá. Meg, hogy majd amikor el akar menni bulizni, akkor hozza hozzám a gyereket, hogy vigyázzak rá. Azt mondta majd úgy, hogy ő nem szól előre, hanem csak megjelenik nálam a gyerekkel, hogy hozta és itthagyja és nekem akkor kötelességem elvállalni, mert ő élni, szórakozni akar. Amúgy is rá fogok érni, meg egyébként is ez a dolgom. Mondtam, hogy nagyon szívesen vigyázok majd rá, de nem fogok mindig ráérni és főleg nem úgy, ha nem szól előtte, mert megvan a saját életem is és ha már programom van aznapra, nem fogom tudni elvállani. Főleg akkor nem, ha már nekem is lesz saját családom, mert akkor ők az elsők, velük lennék. Hétvégén kirándulnánk együtt, pihennénk, nem fog tudni beállítani csak úgy. Meg, hogy maguknak szüli alapból a gyereket, nem nekünk. Erre megsértődött és a fejemhez vágta, hogy márpedig neki attól joga van szórakozni és ahhoz is, hogy ha úgy gondolja csak úgy bejelentés nélkül beállít a gyerekével és otthagyja nálam, mert igenis legyek hajlandó segíteni. Mert milyen testvér vagyok. És hát ha úgyis megyünk kirándulni, akkor mi a gond azzal, hogy visszük az ő gyerekét is magunkkal. Ha a barátaimmal mennék valahova, miért gond, hogy vigyem magammal a gyerekét is. Tényleg szemétség volt, amiért úgy gondoltam és meg is mondtam neki, hogy nem így működik, nem fogok mindig ráérni? Tudom, hogy kisgyerekkel nagyon nehéz, de azért túlzásnak érzem, hogy úgy gondolja, 0-24-ben álljak készenlétben, hogy mindig el tudjam vállalni, amikor úgy gondolja, hogy lepasszolná. (35 éves a nővérem, első babájuk lenne.)

2023. aug. 15. 07:17
1 2 3 4 5
 21/44 anonim válasza:
98%
Hát szerintem nem kellene ezt tennie attól hogy a testvéred főleg ennyi idősen. Nincs semmi gond azzal amit gondolsz és mondtál neki mert igazad van. Ha csak úgy odaállít a gyerekkel akkor ha pl nem vagytok otthon észre veheti magát hogy milyen mikor nincs kire számítani és el is gondolkozhat hogy mit rontott el.
2023. aug. 15. 09:50
 22/44 anonim ***** válasza:
95%

"Mondtam, hogy nagyon szívesen vigyázok majd rá"

Na, itt követted el a hibát.

Ugyan miért kellene neked más gyerekére vigyázni.

Én tuti nem mondanék ilyet senkinek.

Csak azt lehet hülyére venni, aki hagyja!

2023. aug. 15. 10:27
 23/44 anonim ***** válasza:
76%
Kiváló trollkérdés, minden benne van, ami jó sok kommentet fog generálni.
2023. aug. 15. 11:32
 24/44 anonim ***** válasza:
19%
kiváló trollválasz, jár a keksz
2023. aug. 15. 11:41
 25/44 anonim ***** válasza:
98%

Mindent jól csináltál szerintem, tartani kell a határaidat. A nővéred vagy nincs még felkészülve minderre, vagy csak így próbálja feldolgozni a szorongását a szorongását. Érdekes, hogy még teherbe sem esett, de már unja a gyereknevelést. Persze én könnyen pofázok gyermetelen pasiként.

Igen, a szülői lét lemondással jár. Erre nem az a megoldás, hogy az ember rabszolgának/eszköznek használja a rokonait.

50f

2023. aug. 15. 11:58
 26/44 anonim ***** válasza:
89%

Milyen egy beképzelt, elkényeztetett akarnok hisztérika a nővéred? Mert nekem ebből ez jön le. Nem, egyáltalán nincs igaza, te teljesen jogosan állítottad le, és egyáltalán nem kötelességed neked az ő gyerekével törődni HELYETTE, ezt semmilyen jogon nem várhatja el. Még hogy neki joga van szórakozni, ja, csak nem másnak a rovására, ugyanis neked meg jogod van a saját életedet élni, nem vagy az ingyen bébiszittere. Amit ő akar, azt ugyanis bébiszitternek hívják, fogadjon fel egyet pénzért.

Én sokkal keményebben is megmondanám ezeket neki, mint ahogy te tetted, ha nem ért a szép szóból.

2023. aug. 15. 12:01
 27/44 anonim ***** válasza:
98%
Ha ez egyáltalán igaz, akkor itt egy nemhogy meg sem született, de még meg sem fogant gyerekről van szó. Az biztos, hogy ha ez valós kérdés, akkor egyszerűen mereven el kell zárkózni minden, az egyelőre csak tervbe vett gyerekkel kapcsolatos feladattól. Meg kell mondani, hogy sem időd, sem türelmed más gyerekét pesztrálni, a szabadidődben magaddal akarsz foglalkozni. Ha nem tetszik, elmehet. Pont.
2023. aug. 15. 12:30
 28/44 Darius- ***** válasza:
97%
Megerősíthetem én is, hogy igazad van. Miben tudunk segíteni ezentúl (többes számban írom)? Ha hasonlók előfordulnak más szituációkban is, akkor uralkodni akar feletted. Nemet mondasz és kész bűntudat nélkül.
2023. aug. 15. 12:35
 29/44 anonim válasza:
80%
Ez álomvilágban él. Csak ahhoz az élethez amit ő élni akar, abból már kiöregedett
2023. aug. 15. 13:03
 30/44 anonim ***** válasza:
96%
Mi a franc? Kizárt hogy valaki ennyire hülye legyen. Főleg 35 évesen olyan elképzelése van az életről mint egy 10 évesnek. Szerintem ő ne szüljön egyáltalán soha, senkinek.
2023. aug. 15. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!