Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek jobb egykének...

Szerintetek jobb egykének lenni, mint testvérrel/testvérekkel?

Figyelt kérdés
2023. aug. 7. 18:34
1 2 3 4
 21/36 LuckyLevi ***** válasza:
97%
Szerencsére mi hárman vagyunk testvérek így nálunk még gyerekkorunkban volt egy ilyen dinamikája a kapcsolatunknak. Ha valamelyikőnk úgy viselkedett, az kiszorult kicsit, míg vissza nem talált a helyes útra. Ahol két gyerek van ott nincs olyan, hogy valaki ki van közösítve, ott nincs miért kaparni, ott csak utálják egymást.
2023. aug. 8. 15:40
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Én egyke vagyok, és mindig is örültem ennek, soha nem akartam tesót.
2023. aug. 8. 17:05
 23/36 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem nem. Egyke vagyok, mindig is vágytam testvérre.

Már gyerekként eldöntöttem, hogy nekem több gyerekem lesz.

2023. aug. 8. 17:51
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen testvérrel áldott meg a sors. Mi nem vagyunk jó testvérek szóval lehet jobb lett volna ha egyke vagyok. Öröklésnél is sokszor csak a vita van a testvérek közt. Nekem pl. majd egy öreg Kádárkockán kell osztoznom a testvéremmel. Ez még messze van mert a szüleink nem idősek de lehet hogy annyira megnehezíti a tesóm a helyzetet hogy nem fogom tudni sem eladni sem megtartani.

Ha vannak unokatestvéreid azokra is tudsz számítani az életben ha jó kapcsolat szóval nem feltetlenül maradsz egyedül miután meghalnak a szüleid. Illetve lehetnek barátaid is akik olyan jó barátok mint a családtagok lennének. Szóval szerintem hülyeség az hogy azért kell testvér hogy ne legyél egyedül öreg korodra.

2023. aug. 8. 17:58
 25/36 A kérdező kommentje:

Én is ugyanígy vagyok. :)

Pacsii 🙌

2023. aug. 8. 18:01
 26/36 A kérdező kommentje:

Amúgy sohasem értettem, hogy a testvérek miért vitáznak felnőtt korban az osztozásnál. 🤷

Miért nem lehet normálisan, higgadtan eldönteni, hogy na most akkor merre hány méter?

2023. aug. 8. 18:04
 27/36 LuckyLevi ***** válasza:
100%

Szerintem alapvetően két oka van az örökösödési háborúknak.

Egyrészt lehet, hogy egzisztenciális kérdés. Kell a túléléshez. Mondjuk az egyik tesó ott lakik a szülőkkel és nem tud elköltözni. A másik tesó meg alacsony színvonalon él, amin egy fél Kádár kocka is nagyot dobna.

Másrészt eredhet a rossz testvéri viszonyból. Ha valakit nem szeretsz, akkor nem szívesen engedsz át neki vagyonelemeket. És az örökség az utolsó lehetőség, hogy még odabökj egyet annak a nem kedvelt tesónak.

2023. aug. 8. 19:31
 28/36 BlackSword ***** válasza:
16%
Egy tesó mindig jól jön...
2023. aug. 8. 19:44
 29/36 LuckyLevi ***** válasza:
20%
Kettő az még már luxus kategória. ,:)
2023. aug. 8. 19:50
 30/36 A kérdező kommentje:

Amúgy tudom, hogy most ez más téma, de mostanában szoktam olvasni, hogy van akinek az első gyereke ilyen meg olyan többemberes, fejlesztésre szoruló, nehéz eset, mittudomén, a második meg teljesen az ellentéte, kis buddha, nyugodt, könnyű eset.

Akkor ezek szerint nincs is két egyforma gyerek? 🤔

2023. aug. 8. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!