Miért viselkedik így a bátyám?
Van egy 2 évvel idősebb testvérem, aki az utóbbi fél-1 évben alig beszél velem, apukámmal pedig szinte teljesen megszakította a kapcsolatot, pedig egy városban élünk (anyámmal nem tudom beszél-e, de a szüleink elváltak, ő nem tartozik a témához.)
Például volt szülinapja nemrég, apu írt neki facebookon, hogy találkozzunk, és azt írta nem, de nektek jó szórakozást.
Kérdeztem mi baja, (utcán véletlen tlaálkoztunk) és kb csak kinevetett, hogy nem értem mi baja.
Mivel fogalmam sincs leírom az elmult éveketröviden, hátha tudtok valamit mondani:
Apum nevelt fel minket, ő egy kertesházban él.
Van egy lakás, ami a miénk lesz apum szerint. ebben a lakásban éltem én és a tesóm évekig. oda költözött a tesóm párja, de cserébe nekem nem kellett fizetnem semmilyen rezsit onnantól.
1 év múlva elköltöztem a barátomhoz. Mivel elköltöztem, apum szerint is úgy fair, ha a tesóm (mivel ő ahasználja a lakást teljesen) fizet valamennyit nekem, hiszen én albiba mentem és nem ott laktam.
60 ezret fizetett a tesóm nekem, én a párommal laktam albiban, szerencsére olcsón, 95 000 Ft volt havonta.
Ez így ment pár évig. Közben többször szóba jött apum részéről, hogy el kell adni a lakást ahol tesóm lakik és felezünk, tesom azt mondta ok, nekem mindegy, ugyse tudtam volna semmit venni.
Igy teltek az évek, aztan vege lett a kapcsolatomnak, és a tulaj is ugy volt, hogy emel. Ekkor apum még jobban erőltette, hogy adjuk el a lakást, elfelezzük a pénzt tesoval és mindenki vesz sajátot, mivel én egyedül maradtam (igaz a tesóm adta a 60 ezret)
A tesóm azt mondta oké, kiköltözött és elment albiba, mert azt mondta addig nem akar a lakásban élni, amíg jönnek a vevők.
Viszont közben én nekem új barátom lett, illetve kiderült, hogy nem emel a tulaj, és a hitel nagyon drága, és a lakások is drágábbak mint apum és én hittük.
Ez volt tavaly ősszel, én azóta összeköltöztem az új párommal (nek ivan háza), a tesóm albiban van a lakás pedig üresen áll, hiszen nincs értelme eladni és felezni, mert ugyse tudnánk venni most semmit belőle.
Röviden ennyi, de azt tudni kell, hogy apum és bátyám sose jöttek jol ki, mindig veszekedés lett a vége. Én azt nem értem velem mi baja a tesómnak, de apummal is mi baja? Tesóm jól keres, vállalkozik én nem annyira, érthető, hogy nem adtuk el a lakást. Vagy én nem látom jól?
Szerintem is az a baja, hogy nem adtátok el a lakást, meg is értem. Attól még, mert te nem tudnál abból másikat venni magadnak, ő igen, rá miért nem vagytok tekintettel?
Amúgy akik szerint jól lehúzták a tesót a 60.000-rel, ők hallottak már a többlethasználati díjról? Nyilván itt nem pontosan erről az esetről van szó, de attól még miért probléma az, ha pénzt kértek azért, hogy a teljes lakást használhatta egyedül?
Kérdező, szerintem kérdezd meg konkrétan a tesódat, hogy szeretné-e most rögtön eladni a lakást, és ha igen, adjátok is el.
Szerintem az a baja hogy kiköltöztettétek a lakásból, ahol eddig szinte ingyen lakott, azzal az ígérettel, hogy lesz belőle pénze. Aztán meggondoltátok magatokat. Szerintem még a véleményét se kérdeztétek meg.
Ő veled végig korrekt volt, fizette a részed használati díját, korábban a rezsidet. Ezt azzal háláltátok meg neki apáddal együtt, hogy soha nem vettétek figyelembe az érdekeit. Értem én hogy neked most éppen van csávód és van hol laknod, de nem csak ezen kéne múlnia hogy a bátyád hova költözik meg a lakást mikor adjátok el, nem érzed, hogy ez nevetséges?
Kérdezzétek meg tőle, hogy akar-e visszaköltözni, vagy akarja-e a lakást most rögtön eladni. És lehetőleg neki ne mondogassátok ezt a dumát, hogy neked úgyse fáj semmi, mert sokat keresel. Nem azért keres sokat, hogy azt feleslegesen költse albérletre, attól függően, hogy te éppen kivel bútorozol össze.
Én úgy látom, itt mindig hozzád és a te helyzetedhez volt igazítva minden, a bátyád meg alkalmazkodott.
Mikor együtt éltetek, ő fizette helyetted is a rezsit, mikor kitaláltad, hogy elköltözöl onnan, akkor meg fizetett neked 60000 forintot éveken át szó nélkül.
Mikor apátok azt mondta, a házat eladja és mindenki hozzájut a bevétel feléhez, a te helyzetedre hivatkozva nem lett eladva mégsem, bár vele nem lett ez megbeszélve, csak kész tények elé állították.
Azért neked is van bőr a képeden, hogy még felhozod, hogy ő is úgy is sokat keres. Miért nem keresel te is többet? Vagy most a bátyád szívjon továbbra is, mert te egy szerencsétlen vagy?
Teljesen le írtad a lényeget!
Én sem akarnálak tikteket látni ezekután.
És te miért hivatkozol állandóan arra hogy ő mennyit keres hisz te szerinted neki meg sem kottyant a 60.000 forint! Nem azt kell nézni mennyi pénze van,hanem azt hogy fizetett neked, az lényegtelen hogy ki mennyit keres az a lényeg hogy te azt a pénzt elfogadtad ami szerintem önző dolog még akkoris ha ő ajánlotta fel.
Ki volt és van is nyalva a feneked,és csak azért nem lett eladva a ház vagy lakás mert neked most éppen nem jó!
Ha az én tesvérem lennél le is köpnélek nemhogy még szóba álljak veled/veletek.
Semmi ertelme varni a lakaseladassal. Annyir sosem fog erni hogy mindketten vegyetek egyet a felebol.
Viszont az arak sem nagyon fognak emelkedni, sot inkabb stagnalni vagy visszaesni, ugyanis az embereknek nincs penze es draga a hitel.
El kell adni most, a felet befektetni amig nem adjatok a fejeteket hitelre. Oneronek tokeletes lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!