Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A tesómnak mi baja lehet? Nem...

A tesómnak mi baja lehet? Nem értem.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy nálam 2 évvel fiatalabb húgom. 28 éves én 30.

Sosem voltunk elválaszthatatlanok, de nem volt konfliktus, balhé.

Tegnap írt, hogy nem vagyok neki szimpi, nem vagyok jófej, undorító ember vagyok. Kérdeztem, hogy ezt most miért? Válasz: a személyem miatt.

Aztán közölte, hogy joga van elvinni a 3 éves lányom ide-oda, nélkülem, mert rám soha nem kíváncsi.

Mondtam, hogy olyan Isten nincs, nem viheti sehova a gyerekemet.(külföldön élt sokat a tesóm, neten tartottuk a kapcsolatot. A lányomat élőben 2* látta. Már itthon él a tesóm, de egyedül nem fogom elengedni vele a lányom, hisz idegen számára. Persze ha én is ott lehetnék semmi akadálya nem lenne a dolognak.)

Mikor ezt elmondtam, közölte, hogy az új pszichiáter párja szerint is undorító harpia vagyok, most bebizonyítottam, hogy igaza van. Aztán annyit írt még, hogy szóljak ha megyünk haza a szüleinkhez, egy ilyen mocsokkal nem találkozik többet, egyeztessünk.

Majd letiltott. Hívásra nem reagál, kinyom.

Esküszöm semmi előzmény nem volt, nem bántottam soha, semmi rosszat nem tettem. Szándékosan biztosan nem. Ha véletlenül történt bármi azt sem mondja el, nem tudok tenni ellene.

Mit tennetek a helyemben? Szeretném megtudni az okát ennek és helyrehozni.

De sajnos úgy látom esélyem sincs.

Talán a párja hangolta a család ellen? Nem vagyok tökéletes, nyilván. De semmit nem tettem amivel ezt kiválthattam volna.

2023. aug. 3. 12:34
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:

Természetesen a picit nem fogja látni. Azt nem engedném.

Szerencsére van egy remek férjem, aki vehemensebben védi a lányunkat, mint én.

Elengedem akkor, egyelőre úgy néz ki. Remélem az idő megoldja

2023. aug. 3. 15:20
 32/52 anonim ***** válasza:
88%
Engedd el, szerintem a párja telebeszélte a fejét, meg inkább rá hallgat és elhiszi a sok hülyeséget, amit mond neki, az mégcikibb, hogy a párja pszichiáter és így praktizálhat is...
2023. aug. 3. 15:37
 33/52 anonim ***** válasza:
96%

Ha valakinek pszichiáter-pszichológus párja van, akkor vele - egy párkapcsolatban - nem beszélnek ilyen dolgokról és a segítő szakember nem az illető segítője.

Tesódék belementek valami hasonló játszmába, gondolom mondott ezt-azt a párjának, ő meg elkezdett valami szöveget nyomni: "hát nem látod milyen ember?" stb. Illetve a viselkedéséből ez feltételezhető.

Nem tudom mi a véleménye a "nagyszerű szakembernek" arról, ha a konfliktusok nincsenek tisztázva-megbeszélve, hanem letiltogatás, meg sértődés van ráadásul a másik fél nem is tudja mi a helyzet, mert hirtelen jött neki az egész.

2023. aug. 3. 15:47
 34/52 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el az összes kommentet, csak kb az első két oldalt, de egyetértek azokkal akik szerint a tesód új "párja" etette be a baromságokkal, szerintem pszichopata, nem pszichiáter.

Viszont a tesód sem lehetett egy stabil személyiség, ha egy szinte idegen minden előzmény nélkül szinte a semmiből így tudta manipulálni a hozzád való viszonyulását.

Szerintem ne erőlködj azon, hogy segítesz, mert nem lehet megmenteni, addig nem lehet rajta segíteni amíg ö maga be nem látja, hogy mit művel. Bármilyen erőfeszítések azt eredményezné, hogy te belebeszélsz a kapcsolatába, meg ártani akarsz neki, rosszat akarsz neki, el akarod választani a pasitól. Ès ezzel csak még jobban a pasi malmára hajtanád a vizet.

Amúgy nem ismeretlen a történet, az én lánytestvéremre is így hat a férje, és neki még csak azt se kellett beadnia, hogy pszichiáter...

2023. aug. 3. 16:07
 35/52 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekedet viszont ezek után senkire ne bízd a férjeden kívül, kérdező. Szerintem anyukádéknak se hagyd ott, mert simán lehet, hogy mikor elmész, megjelenik a húgod és rábeszéli anyádat, hogy hadd vigye el. A gyerekre való fókuszálás nagyon bizarr, mintha kiszemelte volna magának valamiért. Ki tudja, lehet hogy volt egy vetélése, amiről nem beszélt senkinek és a trauma miatt most dühös lett rád, amiért neked van gyereked meg boldog családi életed.
2023. aug. 3. 16:33
 36/52 A kérdező kommentje:

35:

Anyukánk még fiatal, bőven nem nyugdíjas. Elvétve volt olyan, hogy vigyázott rá.

Szerencsére itthon vagyok, a kistesót várom, tehát nincs az, hogy dolgozom és "le kell passzolni"

2023. aug. 3. 16:46
 37/52 anonim ***** válasza:
100%

Ja, ha meg várandós vagy, akkor meg még inkább ne stresszeld magad ezen az egészen, engedd el, aztán remélhetőleg észhez tér a tesód. Viszont lehet, hogy évekig fog tartani (nálunk pl 3 éve tart) úgyhogy tényleg engedd el, a saját érdekedben. Akit még sajnálok, az anyukád, mert fájni fog neki, hogy köztetek rendezetlen a viszony.

34-es válaszoló voltam.

2023. aug. 3. 17:57
 38/52 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszönöm, aranyos vagy.

3 éve?! Jézusom.

Elképzelni sem tudom. :( Nagyon sajnálom! :(

Én semmi rosszat nem fogok róla mondani, sem anyunak sem a családban senkinek. Az, hogy Ő mit mond és kinek az sajnos nem rajtam áll és befolyásolni sem tudom. Esküszöm ötletem sincs, hogy mivel váltottam ezt ki belőle. Mindenesetre remélem, hogy egyszer elmondja, hogy ez mi volt.

Sajnos bennem eltört most valami, hatalmasat csalódtam, nagyon fáj. Főleg, hogy a lányomat is többször emlegette. Ez fáj legjobban. Semmiről nem tehet egy gyerek.

Remélem egyszer rendeződik Nálatok is a helyzet. Ha van erre még esély.

2023. aug. 3. 18:07
 39/52 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem jutottunk vádakhoz és ilyen csúnya jellemzésig. Csupán közölte a testvérem,hogy nem tart semmire, nem érdekli a véleményem, nem akar velem foglalkozni vagy találkozni és úgy általában semmi közünk egymáshoz. A gyerekemet vigyem azért az övéhez játszani, hogy cuki uncsi tesós képeket csinálhasson, de én menjek el.

Én megmondtam, hogy lehet így is, de a gyerek a csomag része, nélkülem nem kapja meg. Aztán elhordott még hülyének, ostobának, kevésnek. Bezzeg ő mennyit elért az életben, milyen teljes az élete, sikeres, és össze se lehet engem hasonlítani vele, tehát tőlem még tanácsot se fogad el, mert ahhoz is kevés vagyok. A tényeket inkább hagyjuk.

Évek óta néhány havonta ír, vagyis válaszol egy rövidet a megkeresésemre és újra eltűnik. Közben korábban panaszolta anyánknak, hogy én nem keresem. Ő meg engem vett elő, hogy illene jobbam viszonyulnom a testvéremhez, írjak én neki és nézzem el, ha nem válaszol, olyan elfoglalt...

Én remekül megvagyok nélküle, ő is, anyánk se erőlteti már. Simán lehet így élni.

2023. aug. 3. 19:55
 40/52 anonim ***** válasza:
85%
Ha a kislányod oviba jár, figyelmeztesd az óvónőket is, nehogy a húgod valami mesével az oviból vigye el.
2023. aug. 3. 19:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!