Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A tesómnak mi baja lehet? Nem...

A tesómnak mi baja lehet? Nem értem.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy nálam 2 évvel fiatalabb húgom. 28 éves én 30.

Sosem voltunk elválaszthatatlanok, de nem volt konfliktus, balhé.

Tegnap írt, hogy nem vagyok neki szimpi, nem vagyok jófej, undorító ember vagyok. Kérdeztem, hogy ezt most miért? Válasz: a személyem miatt.

Aztán közölte, hogy joga van elvinni a 3 éves lányom ide-oda, nélkülem, mert rám soha nem kíváncsi.

Mondtam, hogy olyan Isten nincs, nem viheti sehova a gyerekemet.(külföldön élt sokat a tesóm, neten tartottuk a kapcsolatot. A lányomat élőben 2* látta. Már itthon él a tesóm, de egyedül nem fogom elengedni vele a lányom, hisz idegen számára. Persze ha én is ott lehetnék semmi akadálya nem lenne a dolognak.)

Mikor ezt elmondtam, közölte, hogy az új pszichiáter párja szerint is undorító harpia vagyok, most bebizonyítottam, hogy igaza van. Aztán annyit írt még, hogy szóljak ha megyünk haza a szüleinkhez, egy ilyen mocsokkal nem találkozik többet, egyeztessünk.

Majd letiltott. Hívásra nem reagál, kinyom.

Esküszöm semmi előzmény nem volt, nem bántottam soha, semmi rosszat nem tettem. Szándékosan biztosan nem. Ha véletlenül történt bármi azt sem mondja el, nem tudok tenni ellene.

Mit tennetek a helyemben? Szeretném megtudni az okát ennek és helyrehozni.

De sajnos úgy látom esélyem sincs.

Talán a párja hangolta a család ellen? Nem vagyok tökéletes, nyilván. De semmit nem tettem amivel ezt kiválthattam volna.

2023. aug. 3. 12:34
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%

Valaki keveri mögötted a k@kit.

Beszéld meg a szüleiddel -ne a párjával.

2023. aug. 3. 12:53
 12/52 anonim ***** válasza:
90%
Bárkivel is beszélsz már nem oszt-szoroz a dolgon. Én azt gondolom, hogy a párja uszít ellened. Azt is eltudom képzelni, hogy bántalmazó kapcsolatba él és megfenyegette a párja, hogyha nem fordul ellened akkor bajok lesznek. Sajnos vannak ilyen emberek. Ha eddig normális testvéri kapcsolatotok volt, az nem fordulhat ilyen szinten az ellenkezőjére minden előzmény nélkül.
2023. aug. 3. 13:02
 13/52 A kérdező kommentje:
Anyukámat kérdeztem ma, semmiről nem tud, de ha szeretném beszél vele, megkérdezi, hogy mi történt.
2023. aug. 3. 13:02
 14/52 A kérdező kommentje:
12es de a srácnak ez miért érdeke?! Nem értem, esküszöm.
2023. aug. 3. 13:09
 15/52 anonim ***** válasza:
100%

Legtöbb pszichopata embernek nincs különös érdeke. Birtoklási vágya van.

De ez csak az én elméletem. Egyáltalán nem biztos, hogy ez van a dologba, de erre az opcióra is lehet gondolni

#12 voltam

2023. aug. 3. 13:22
 16/52 Tűztévesztő Színszerész ***** válasza:
100%
Azért érdeke, mert egy bántalmazó férfi pont ettől erős. Elvágja a kapcsolatokat, "felégeti a hidakat". Azért, hogy minél jobban magához láncolhassa az áldozatot, és véletlen se legyen lehetősége később szülőkhöz/testvérhez/régi baráthoz menekülni, ha ki akar lépni végül a nő a kapcsolatból. Az ilyen lépésekkel a srác eléri, hogy a komplett családdal vesszen össze szép lassan, és senkije ne maradjon a lánynak.
2023. aug. 3. 13:25
 17/52 A kérdező kommentje:

Ha ez valóban így van, hogyan tudok neki segíteni? Vagy egyáltalán hogy tudom kideríteni, hogy igaz-e ez a teória?

Ha bajban van, segítenék. Ezek után is.

2023. aug. 3. 13:32
 18/52 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg az új párja miatt van ez a változás. Találkoztál már vele egyáltalán? Honnan veszi, hogy hárpia vagy és miért győzködi erről a testvéred? Ha el akarja szigetelni a környezetétől, annak lehet az egyik első lépése ez.

A másik pedig a tesód ötlete, hogy a semmiből egyedül elvinné a 3 éves kislányt akárhová. És még te vagy a gonosz, hogy nem hagyod. Ilyen normális embernek nem jut magától eszébe.

Én üzenetet hagynék a helyedben, biztosítanám, hogy készen állok a dolgok tisztázására, illetve segítek neki, amikor kéri, aztán onnantól rajta múlik.

2023. aug. 3. 13:33
 19/52 A kérdező kommentje:

18as:

Egyszer találkoztunk.

Igazából semmi extra nem volt.

Családi ebéd keretein belül, pár mondatot beszéltünk. Sokan voltunk, ő volt az új, mindenki kérdezgette, nyilván nem akartam "nyomulni", nehogy kellemetlen legyen a srácnak. Kérdeztem a férjemet erről, azt mondta semmi rosszat nem látott a viselkedésemben akkor sem.

A lányomat természetesen nem engedem el egyedül vele.

Ha nyitott rá hármasban oké bármilyen programozás, kettesben nem. Ez nem csak a történtek miatt van. Kicsi még, keveset találkoztak, a tesómnak nincs gyereke sem tapasztalata gyerekekkel.

Egyszer említette is, gogy

2023. aug. 3. 13:40
 20/52 A kérdező kommentje:

Bocsánat, elnyomtam.

Egyszer említette is, hogy idegesíti a hiszti. Szóval egyedül nem.

2023. aug. 3. 13:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!