Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A tesómnak mi baja lehet? Nem...

A tesómnak mi baja lehet? Nem értem.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy nálam 2 évvel fiatalabb húgom. 28 éves én 30.

Sosem voltunk elválaszthatatlanok, de nem volt konfliktus, balhé.

Tegnap írt, hogy nem vagyok neki szimpi, nem vagyok jófej, undorító ember vagyok. Kérdeztem, hogy ezt most miért? Válasz: a személyem miatt.

Aztán közölte, hogy joga van elvinni a 3 éves lányom ide-oda, nélkülem, mert rám soha nem kíváncsi.

Mondtam, hogy olyan Isten nincs, nem viheti sehova a gyerekemet.(külföldön élt sokat a tesóm, neten tartottuk a kapcsolatot. A lányomat élőben 2* látta. Már itthon él a tesóm, de egyedül nem fogom elengedni vele a lányom, hisz idegen számára. Persze ha én is ott lehetnék semmi akadálya nem lenne a dolognak.)

Mikor ezt elmondtam, közölte, hogy az új pszichiáter párja szerint is undorító harpia vagyok, most bebizonyítottam, hogy igaza van. Aztán annyit írt még, hogy szóljak ha megyünk haza a szüleinkhez, egy ilyen mocsokkal nem találkozik többet, egyeztessünk.

Majd letiltott. Hívásra nem reagál, kinyom.

Esküszöm semmi előzmény nem volt, nem bántottam soha, semmi rosszat nem tettem. Szándékosan biztosan nem. Ha véletlenül történt bármi azt sem mondja el, nem tudok tenni ellene.

Mit tennetek a helyemben? Szeretném megtudni az okát ennek és helyrehozni.

De sajnos úgy látom esélyem sincs.

Talán a párja hangolta a család ellen? Nem vagyok tökéletes, nyilván. De semmit nem tettem amivel ezt kiválthattam volna.

2023. aug. 3. 12:34
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem a párja nem pszichiáter, hanem pszichiátriára jár. Simán el tudom képzelni, hogy azt adta be a húgodnak, hogy azért van a pszichiátrián ennyit, mert ott dolgozik.

Szerintem ő írhatta a húgod telójáról az üzeneteket, meg posztolt a facebookra a nevében. Főleg, ha furcsa neked a stílus, ami eddig nem volt jellemző a lányra. Fontos, hogy személyesen nem tudtál vele beszélni, mert akkor kiderült volna, hogy kavarja a szrt. Az utalás a gyerekedre félelmetes.

Anyádékat kérd meg, hogy telefonon beszéljék meg a húgoddal, hogy mi volt ez.

2023. aug. 3. 14:03
 22/52 A kérdező kommentje:

Közben annyi történt, hogy anyukákkal beszélt.

Nem valaki más írta. Ő volt.

Nem a párja nyomására. A párja csak segített rájönni, hogy milyen vagyok.

A tesóm azt is mondta, hogy Ő csak kimondta amit mindenki gondol rólam és ezért legyen mindenki hálás neki.

Anyukám mondta neki, hogy ez nem állapot, legyen kedves engem felhívni és rendezni velem a dolgot.

Közölte, hogy nem hajlandó erre, féreg vagyok és az is maradok mindig.

De senki mással a családban nincs baja, szóval fognak hazamenni rendszeresen és a lányomat is látni akarja. Nélkülem.

Anyukánk mondta, hogy még próbálkozik majd.

Mondtam, hogy felesleges.

2023. aug. 3. 14:51
 23/52 anonim ***** válasza:
100%
Senki mással nincs baja....még. Majd a párja "segít rájönni" szépen lassan, hogy mindenkivel gond van.
2023. aug. 3. 14:58
 24/52 anonim ***** válasza:
82%

Én akkor se tudom elhinni, hogy csak így hirtelen egyik napról a másikra megváltozik a véleménye rólad. Ha csak nem történtek olyan dolgok köztetek amiket nem írtál le és indokolná a viselkedését.

Az meg hogy azt mondja hogy nem a párja nyomására írta..

Aki bántalmazó, elnyomó kapcsolatba van az nem fogja bevallani senkinek se hogy igen a párom hatására írtam, mert különben agyonver.

Fontos lenne ha találkoznál vele személyesen.

Jelenj meg a lakásánál amikor tudod hogy otthon lehet. Figyeld a testbeszédét, reakcióit. Sok mindent elárul

2023. aug. 3. 15:02
 25/52 A kérdező kommentje:
De nem értem így sem. Miért "velem kezdte a sort?"
2023. aug. 3. 15:03
 26/52 anonim ***** válasza:
96%

Miért akarod tudni? Nem normális ez a viselkedés, szóval ne is próbáld megérteni.

Engedd el a dolgot. Ha van remény, akkor majd ő fog bocsánatot kérni. A gyerekedhez meg semmi köze, sőt, az írása alapján kifejezetten ártalmas a jelenléte.

2023. aug. 3. 15:06
 27/52 A kérdező kommentje:

24: tényleg nem történt semmi. Miért hazudnék, hisz senki nem tudja ki vagyok. Nem lenne értelme hazudni.

25: azért, mert abszolút nem értem mi történik. Plusz nagyon megbántott.

De igen, valószínűleg el kell ezt az egészet engednem. Sajnos.

2023. aug. 3. 15:11
 28/52 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondanám neki a magamét, ha én féreg vagyok neked, akkor a gyerekem is az számodra, hiszen az én vérem, belőlem van, szóval soha a büdös életbe nem láthatja soha. Beteg állat.
2023. aug. 3. 15:12
 29/52 A kérdező kommentje:

28:

Nem szeretnék eddig süllyedni, de értem, hogy miért írod.

Ha nagyon elfajulna ez az egész konzultálni fogok egy ügyvéddel.

2023. aug. 3. 15:16
 30/52 anonim ***** válasza:
87%

Engem már ezek után nem érdekelne ez az egész!

Lehet hogy direkt arra megy ki a játék hogy téged kicsináljanak idegileg, pszichésen beszámíthatatlan legyél, aztán megszerezzék a gyerekedet.

Nem mondom hogy így van, de ez is benne lehet a pakliban. Manapság már semmin sem csodálkozik az ember. Főleg hogy így rá van kattanva a gyerekedre.

Szerintem jobban jársz ha elfogadod hogy így megzakkant, te is tartod tőle a távolságot, és neveled a gyerekedet. Nem kell neki odaadni és látnia sem kell!

Én biztos hogy nem keresném és a közelébe se mennék, a gyereket meg pláne nem engedném látni.

2023. aug. 3. 15:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!