Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Most tényleg én vagyok a...

Most tényleg én vagyok a bunkó? Nem az én hibám, hogy nem az övé a gyerek

Figyelt kérdés
Bátyám megtudta, hogy a nagyobbik gyereke nem az övé. A felesége nem volt biztos benne, és csináltattak DNS tesztet. Én mondtam neki, hogy a kisebbikre is meg kéne csináltatni. Teljesen kiakadt, mert ő szerinte ő teljesen hasonlít rá. Szerintem a nagyobbik is, ezek szerint mégsem. Azt mondta, hogy ha ilyeneket feltételezek, akkor soha többé nem fog velem beszélni. Nehogy már az én hibám legyen, hogy őt megcsalta a felesége és teherbe esett egy másik férfitól. A szüleink még nem is tudják. Most tényleg én vagyok a bunkó?
2023. júl. 4. 09:19
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
70%

Hagy fizesse, ha ennyire hülye.

2023. júl. 4. 12:05
 32/39 A kérdező kommentje:
31-es, most már én is ezen a véleményen vagyok
2023. júl. 4. 12:15
 33/39 anonim ***** válasza:
86%

Az "én mindig kimondom, amit gondolok" emberek szoktak a leginkább megsértődni, amikor valaki ugyanúgy viselkedik velük, ahogy ők másokkal...

Ez meg, hogy hát az ő hibája, mert ő vette el a nőt, aki megcsalta, hát nem tudom. Valamennyi igazság van benne, de kb ugyanaz a fajta áldozathibáztatás, mint mikor egy nő kihívóan öltözik fel, bedrogozzák és megbecstelenítik, aztán megkapja, hogy minek ment oda. Az a hibás, aki visszaél a másik jóhiszeműségével, nem az, aki jóhiszemű.

Van egy ilyen kognitív torzítás (gondolkodásmódbeli logikai hiba), az a neve, hogy az igazságos világba vetett hit. Gyerekként az ember biztonságérzetét az alapozza meg, ha hisz abban, hogy a világ igazságos, jó tett helyébe jót várj. Felnőve már tudjuk, hogy ez nem így működik, mindenkivel történnek jó és rossz dolgok, sokszor függetlenül az egyén érdemeitől. De aki ezzel nem akar szembenézni, az abban keresi az önigazolást, hogy akivel rossz dolog történt, az biztosan megérdemelte. Sajnos az ilyen emberek, ha empátiát kellene tanúsítaniuk valaki felé, azzal a biztonságérzetük csökkenne, így inkább azt teszik felelőssé, aki károsult a sztoriban.

2023. júl. 4. 12:20
 34/39 anonim ***** válasza:
16%
Megérdemli, ha ennyire szemellenzős még mindig. Én leszarnám a fejét, ha ennyire sértődős idióta. Pedig az előzmények ismerete nagyon arra utal, hogy mind a két gyerek kakukkfióka. Ő csak eltartani kellett a nőnek. Hagyd a csába, itt ő okozta magának az egész problémát, és azt is, hogy te sem fogsz mellette lenni, amiért ilyen hülye.
2023. júl. 4. 12:27
 35/39 anonim ***** válasza:
58%
hány éve házasok?
2023. júl. 4. 15:04
 36/39 anonim ***** válasza:
76%
Szegénynek elég lesz ezt elrendezni amgában nem kell beleavatkozni ha nem kér segítséget.
2023. júl. 4. 15:41
 37/39 anonim ***** válasza:
Miota elt abban a hitben hogy öve a gyerek? Miota hazasok?
2023. júl. 4. 21:15
 38/39 A kérdező kommentje:
6 éves a gyerek
2023. júl. 5. 09:44
 39/39 anonim ***** válasza:
78%
Teljesen igazad van. Az, hogy azt mondtad, ilyen helyzetben dns tesztet kellene csináltatni a másik gyerekre is nem bunkóság, szimplán csak józan ész. Rosszindulat helyett ez inkább épp hogy jóindulat.
2023. júl. 5. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!