Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Rosszul éreznétek magatok...

Rosszul éreznétek magatok amiatt, hogy a testvéretek sosem hív meg magukhoz?

Figyelt kérdés

Én még a szüleinkkel élek, a húgomnak viszont már van párja, és egy ideje Budapesten laknak albérletben. Néhányszor jártam náluk, de mindig a szülőkkel együtt néztünk be hozzájuk.

Nekem ha lenne barátnőm, és együtt laknánk, biztosan meghívnám magunkhoz a testvéremet hébe-hóba.

Amióta ő elkezdte a nagy betűs életet, jóformán semmi időt nem töltöttünk együtt. Pedig nagyon jó volt a viszonyunk gyerekkorunkban. Nincs harag, csak egyszerűen tojik rám.

Nem tudom, van-e értelme elmondani neki, hogy rosszul esik mindez, mert valószínűleg csak sértődés lenne belőle a részéről.

2023. jún. 25. 19:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Rosszul, de eszembe se jutna beszélni neki erről. Ha neki nincs igénye a testvéri kapcsolatra már, nem erőltetném. A legtöbb testvér ilyenkor hidegül el.
2023. jún. 25. 20:09
 2/12 anonim ***** válasza:
97%
Mondd neki, hogy hiányzol, hugi, fussunk össze. Ennek több értelme van, mint a néma elhidegülésnek.
2023. jún. 25. 20:11
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
Nem járok a tesómékhoz. Akkora kupi van náluk, hogy leülni se lehet. Megyünk együtt biciklizni, ide-oda, de nem nagyon megyek át.
2023. jún. 25. 20:16
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
És akkor mi van, ha nagy a kupi? Ezt kifejted?
2023. jún. 25. 20:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet ők úgy vannak vele, hogy családtagok vagytok "akkor mentek mikor akartok".

Hívd fel és mond el neki azt, amit ide leírtál. Hidd el többet fog érni az a pár perces telefon, mint bármelyik idegen tanácsa.

2023. jún. 25. 20:20
 6/12 anonim ***** válasza:
74%

Egy: nem lehet náluk leülni a felfordulásban.

Kettő: már a látványa is idegesítő

2023. jún. 25. 20:20
 7/12 anonim ***** válasza:
95%

Hát ha akarod, elmondhatod így is, de szerintem jobban veszi ki magát, ha nem vagy drámai, és nem a rossz érzéseidre teszed a hangsúlyt a mondanivalódban, hanem arra, hogy mit szeretnél. "Találkozhatnánk gyakrabban.", "Úgy elmennék néha hozzátok.", "Ráérsz valamelyik hétvégén, elmehetek?", "Hadd menjek már el hozzád! :)"

Sajnos a nagybetűs élet elég sűrű, és néha noszogatni kell az embert, hogy kiugorjon a mókuskerékből, mert egyébként minden percét ki tudná tölteni a dolgával és a szociális minimummal, nincs üresjárat. Ha a jelentkezésedre többször is csak halogat, koptat, elég akkor elkezdeni azon aggódni, hogy nem akarja a társaságodat.

Különben az is lehet, hogy ő meg azt hiszi, téged nem érdekel, mert nem is próbálsz menni. Vagy nem mer hívogatni, mivel úgy veszem ki, vidéken laksz, és attól tart, hogy úgy éreznéd, oda "ráncigál" téged, nincs kedved utazgatni.

Lehet, hogy a te helyzetedben nekem is rosszulesett volna, de innen a nagybetűsből nézve elnézőbben látom a másik oldalt is.

2023. jún. 25. 21:06
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak hívd fel és kérdezd meg valamikor, hogy "Húgi, átmehetek hozzátok holnap vagy holnap után?". És válaszol majd, amit válaszol.
2023. jún. 25. 22:01
 9/12 anonim ***** válasza:
81%
El kell fogadni.
2023. jún. 25. 23:22
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem nagyon rosszul érintene, ha valami miatt tesóm elkezdene eltávolodni tőlem, én nagyon szeretem, így, hogy kb egy éve stabil párkapcsolatban élek, még merem kockáztatni, hogy a páromon kívül a bátyám át szeretem a legjobban, és caka utána jönnek sorrendben a szüleink. Mondjuk nálunk az is közrejátszik, hogy én 200 km-re az otthonunktól jöttem gimibe, aztán egy évvel később tesóm jött ugyanide egyetemre, és addig laktunk-lakunk egy lakásban, amíg én is kijárom az egyetemet, szóval mi összetartóak vagyunk, meg amióta az eszemet tudom, tesóm mindig mellettem állt
2023. jún. 26. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!