A helyemben ti is inkább a testvéretekhez lennétek lojálisak?
A családom igen bonyolult, amit nem fogok tudni így itt leírni. A lényeg, hogy van egy 7 évvel fiatalabb öcsém. A szüleink 10 éve váltak el, de világ életünkben borzasztó volt a kapcsolatuk. Anyánk a házasságuk alatt végig ivott, de se előtte se utána nem. Az öcsémnek főleg, de mindkettőnknek vannak traumáink gyerekkorunkból. Az öcsém éppen házasság előtt áll, most 24 éves. Ő nagyon titokban tartja a családi helyzetünket, ugyanis az apánkkal ők folyton férfiassági és erő harcot vívnak, anyánkkal pedig a válás óta nem hajlandó az öcsém beszélni. Hozzám közel áll, mert a szüleink miatt mindig én voltam ott neki, a szülőiken (főleg gimiben), a ballagásokon, most a diplomaosztóján, mikor bajba került, ünnepeken, minden ilyesmi. Emiatt velem volt nagyjából csak őszinte élete során. Bocsánat ez egy gyors összefoglaló volt.
A gondom maga az, hogy ugye szervezik az esküvőt, és nyilván kiderült, hogy az öcsém az esküvőre a családból csak engem, a férjemet, apánkat (kizárólag csak őt, a felesége nélkül) és a nagynénénket (anyánk húgát) és az ő családját akarja meghívni. Erre a menyasszonya rákérdezett, hogy miért, és veszekedés lett belőle, az öcsémből pedig kijött az elfojtott agressziója, amiről én tudok, és próbáltam már javaslatokat tenni a kezelésére. Emiatt az ügy miatt felhívott engem a párja, és elkezdte mondani, hogy mi történt, és hogy én meséljek neki. Bár nagyon szimpatikus az öcsém menyasszonya, és még akár kedves dolognak is tartom ezt tőle az öcsém irányába. De nem tudom a kapcsolatukkal mi történik, viszont a testvéri kapcsolat szerintem erősebb, és az öcsémhez kéne lojálisnak lennem. Ti mit gondoltok erről? 31N
Elmondanám neki, hogy nem véletlen nem akarja meghívni az öcsém a szüleit, hanem nyomós oka van, és ha szereti őt, ne is erőltesse. Többet nem, én is a testvéremhez lennék lojális.
Annyit még hozzáténnék, hogy remélhetőleg az öcséd nem rossz házasságba ugrik fejest. Ha a párom velem veszekedne, amiért nem hívom meg a szüleim, elgondolkodnék, lesz-e egyáltalán esküvő. Normális ember a saját meghívottjaival foglalkozik.
Hát.. elég fura..
Mármint.. a tesód érdeke is a jó házasság, abba meg a hazudozás és titkolózás nem fér bele.
Megbízik a menyasszonyában? Akkor miért nem mondja el? Akkor a csaj is megérti és elfogadja, hogy hát ez ilyen.
Nem bízik benne? Akkor minek veszi el?
Amúgy ha öcsédnek ilyen kitörései vannak meg ennyire nem tudta feldolgozni a családi sztorit, érdemes lenne pszichoterápiára járnia. Mindenkinek jobb lenne, azt hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!