Én lennék a rossz?
Édesanyámnak adtam kölcsön egy feltétellel: abból a pénzből amit adok, nem kaphat közvetlen vagy közvetett formában az egyik testvérem, akit tiszta szívemből utálok. Az okokat leírni hosszú lenne, de nem is lényeges ebből a szempontból.
Adott annak a testvéremnek pénzt, sőt vett magának dolgokat, de csak magának, másnak nem.
Mondtam anyámnak, hogy adja vissza a pénzt, soha többet nem fogok adni, ha ezt az egy feltételt sem tudta teljesíteni.
Én lennék a rossz? Vagy hogyan értethetném meg vele ha ezt az egy feltételt teljesíti, azt csinálnak a pénzzel, amit akarnak?
Nem vagy rossz viszont sejthetted, hogy az utált testvérednek is fog venni valamit ha már eleve úgy adtad, hogy mondtad neki ne vegyen belőle semmit a testvérednek.
Nem tudsz mit csinálni legfeljebb annyit, hogy többet nem adsz neki pénzt.
Attól kezdve, hogy odaadod a pénzt, neked semmi jogod beleszólni, mit csinál vele.
Ha eleve ilyen kikötést tettél, akkor feltételezted, hogy ad a testvérednek vagy vesz neki valamit - ha ezt nem akartad volna, akkor nem adsz pénzt.
Eleve nem értem ezt a kikötést, elég furcsa ötletnek hallatszik.
Nem feltétlenül te vagy a rossz, csak vagy naív vagy buta.
A pénzt akkor kell, hogy visszaadja, ami az eredeti megállapodás volt, legfeljebb máskor nem adsz neki semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!