Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha nagyobb korkülönbséggel...

Ha nagyobb korkülönbséggel született kistestvéretek (pl. voltatok már 8-10 évesek amikor megszületett) akkor pelenkáztátok őt vagy csak a szüleitek tették tisztába a kicsit?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 13. 13:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
21%
Kérdező, nagyon érdekelne miért pont pelenkázást, és miért nem gondozást kérdeztél...
2023. ápr. 13. 14:17
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer-kétszer csak. Ritkán volt rámbízva pelenkás korában, pláne olyan hosszú időre, hogy cserélni kelljen.
2023. ápr. 13. 14:25
 13/20 A kérdező kommentje:
#11 Mert egyik osztálytársamnak kishúga született, és neki pont a pelenkázást nem engedték a szülei, a többi gondozási feladatot igen.
2023. ápr. 13. 14:40
 14/20 anonim ***** válasza:
91%
Akkor annyi az oka amit írtam, hogy féltették a babát a bőrgyulladástól. Nagyon kellemetlen, fájdalmas dolog.
2023. ápr. 13. 14:42
 15/20 anonim ***** válasza:
96%
Hat év van a nagy és a középső lányom között. Soha nem vártam el hogy a nagy pelenkázzon vagy bármi. Ha akarta kipróbálhatta, tiltani nem tiltottam. Nem sűrűn csinálta mondjuk. De pl a legkisebbik most 2, a középző pedig 5. És a középső rendszeresen tisztába teszi a 2 évest, pedig egyszer sem kellene neki, egyszerűen csak imád anyáskodni, anyukásat játszani. Öltöztetni, vetkőztetni is szokta a kicsit, szintén nem kényszerből, hanem mert szeretné.
2023. ápr. 13. 17:15
 16/20 anonim ***** válasza:
87%

3as én pont azért tekintettem rá ellenségként mert rám lett lőcsölve az ellátása holott nem én akartam hogy megszülessen.

Anyámék a mai napig nem értik miért utálom és őket is. Kb elvették a kamaszkorom mert ők akartak egy picibabát de foglalkozni már luxus volt vele.

2023. ápr. 13. 17:25
 17/20 anonim ***** válasza:
52%
Féltestvérem van, 16 év a korkülönbség. Igen, segítettem pelenkázni, etetni,itatni, vigyázni Rá..❤️
2023. ápr. 13. 17:52
 18/20 anonim ***** válasza:
Bátyám 11 volt, sokat foglalkozott velem.
2023. ápr. 13. 19:37
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem rám volt bízva néha, hanem 14 éves koromtól kb. én neveltem, annak minden szuper velejárójával együtt.

Életem az nem volt - suliszünetek, barátnőzés, uram bocsá, fiúkkal ismerkedés 17-18 évesen? Hagyjuk már -, mert a tesómra kellett vigyáznom egészen addig, míg végre el nem költöztem.

Már felnőttként semmilyen a kapcsolatunk, egyrészt a korkülönbség miatt, másrészt mert abból állt a kamaszkorom, hogy őt pesztrálom, hozom-viszem, a nyarat otthon gubózva töltöm, mert kb sehová nem járhattam.

Mindegy, abban már 16 évesen biztos voltam, hogy nekem nem kell saját gyerek (gyakorlatilag volt egy, akit nem is kértem), és ez azóta sem változott.

2023. ápr. 14. 09:16
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
19-es, nekem ugyanez volt, megspékelve azzal, hogy nem 1, hanem 2 sokkal fiatabb testvéremet kellett gondozni. Természetesen én sem akarok soha saját gyereket.
2023. ápr. 14. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!