Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez normális egy 16 évesnél?

Ez normális egy 16 évesnél?

Figyelt kérdés
Öcsém 17 éves lesz nemsokára. Kisebb korában nem nagyon politizált, nem foglalkozott semmi vallással, semmivel, nyilván mint egy átlagos kisebb gyerek. Viszont kb 15 éves kora óta egyre konzervatívabb, először azt gondoltam hogy ilyen tipikus fiatal lázongás de nem. Most pl meg akar keresztelkedni, rendszeresen jár templomba egy volt osztálytársával. Van barátnője akit el akar venni ha felnő, és állítása szerint minimum négy gyereket akar. Nyáron vesztette el. (Jó a kapcsolatunk, ezért tudok ilyeneket) Mikor ebédnél apával politizálnak akkor simán megnyeri a vitát, nagyon ért hozzá. Eléggé nagymagyarkodó, ami nem jellemző a családban, szerinte Trianon teljesen nonszensz, utálja a románokat, újabban az ukránokat is a kárpátaljai attrocitások miatt. Az iskolájában lévő közösségről is sokat panaszkodik, mert szerinte mindenki az "új nyugati értékeket" képviseli és nagyon megy az lmbtq őrület. Sok barátja van egyébként. Most így perpill ennyit tudok mondani, de ha valaki akar tudni még valamit, akkor beszélek vele. Ez egy 16 évesnél normális viselkedés?

2023. ápr. 2. 17:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
23%
Tipik mi hazánkos hülyegyerek, mint a mai tini fiúk többsége. Majd kinövi
2023. ápr. 2. 18:50
 12/21 anonim ***** válasza:
88%

Miért lenne "politika" az általános elfogadás, tolerancia, emberség, alapvető attitűdök? Szerintem ez mindenkire tartozik.

Ami az öcsédet illeti, identitást keres és ebben találja meg perpillanat. Lehet, hogy 1-2 éven belül teljesen máshol fog tartani, nem érdemes egyelőre veszekedni vele, csak annyiban, hogy ne szaladjon el legyen pusztító, gyűlölködő, agresszív irányba.

2023. ápr. 2. 19:02
 13/21 anonim ***** válasza:
62%
Neki jelenleg ez az álláspontja, ezt szereti csinálni, ezzel ért egyet. Lehet hogy ez majd ahogy felnőtté válik megváltozik, de addig sincs vele semmi baj.
2023. ápr. 2. 20:04
 14/21 anonim ***** válasza:
51%

Az agymosás sajnos nagyon megy a neten. Nekem rendszeresen a fejemben van, hogy mi, akik kicsit idősebbek vagyunk, tudunk válogatni, hogy mi valid meg mi nettó f****g, de a fiatalabb generáció, aki mondjuk nem nagyon kap semmi útmutatást vagy összezavarodik rendszeresen a sok infó miatt, meg ugye főleg itthon a média nagyrésze azért keményen propaganda és kormány manipulált, őket nagyon könnyű lehet behálózni. Én nem hiszem, hogy ez egészséges, szerintem amíg még fiatal próbáld meg elmagyarázni neki, hogy nem kell a neten hinni mindennek, most még nagyon befolyásolhatóak sajnos.

Aki meg azt írja, hogy ezen végigmegy minden tinédzser. Miért menne végig egy normális tinédzser azon, hogy gyűlölködik? Ez nem olyan, minthogy egy hétig emós vagy.

2023. ápr. 2. 20:13
 15/21 anonim ***** válasza:
19%
Mai világban " normális ".
2023. ápr. 2. 20:40
 16/21 A kérdező kommentje:
14, komolyan nem gyűlölködő. Rendesen érvel, és sokat jár ki, nem ez a fotelharcos típus. Azt hogy a kormányról mit gondol pontosan nem tudom, de néha egyetért néha nem.
2023. ápr. 2. 21:39
 17/21 anonim ***** válasza:
56%

16-os

Ha utál bizonyos nemzetiségű embereket az az, aki nem, az nem általánosít, hogy én minden románt utálok vagy tökmindegy milyen nemzetiségű embereket.

Nem egyforma egy országban az összes ember.

Én nem látok bele nyilván úgy mint te, aki ismered meg vele vagy, de az alapján amit leírtál, nagyon úgy hangzik, hogy benyelte a propagandát az lmbtq elleneségtől kezdve a nyugat elleneségig és ez most politikai hovatartozástól független, az szerintem semmiképp nem oké, ha olyat mond, hogy ő egy etnikumot gyűlöl, tehát 20-40 millió emberről beszélünk, akik ezeken a területeken élnek.

Én még annyit hozzátennék, hogy őszintén azt gondolom, hogy kiegyensúlyozottabb, boldogabb és nyugodtabb egy gyerek élete, ha nem folyik bele ennyire a politikába, nem azt mondom, hogy nem foglalkozhat vele, meg jó ha képben van nagyjából, hogy mi folyik körülötte, lehet véleménye is a dolgokról, csak azért veszélyes ez, mert nagyon könnyen átfordul egy olyan pontra, ahol már totál beszippant a szélsőségesség egy embert, főleg egy fiatalt. (Ajánlom neked az amerikai história x című filmet, ha még nem láttad, hasonló a témája)

2023. ápr. 2. 22:21
 18/21 anonim ***** válasza:
23%
Inkább ilyen legyen,mint ezek a tipikus mai fiatalok akik minden hétvégén detoxig leissza magát és a világáról nincsen fogalma.Minden tini akar valahová tartozni és ő most ezt a stílust választotta.
2023. ápr. 2. 22:22
 19/21 anonim ***** válasza:
63%

6: "Engem nem kifejezetten zavar, apát aggasztja mivel ő elfogadóbb."

Ha tényleg az lenne, akkor őt zavarná legkevésbé.

Ez egyébként nagyon jellemző a liberális oldalra: elfogadást várnak minden extrém, perverz viselkedésre, de aki keresztény, nemzeti érzelmű - na ott aztán véget ér a toleranciájuk.

Lehet, hogy pont ebből a képmutató viselkedésből lett elege az öcsédnek.

2023. ápr. 3. 13:44
 20/21 anonim ***** válasza:
7%

19-es

De az elfogadás nem azt jelenti, hogy mindent tolerálni kell.

2023. ápr. 3. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!