Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Milyen lépéseket tehetek az...

Milyen lépéseket tehetek az ügyben?

Figyelt kérdés

Apánk beköltözött a testvéremhez (amúgy hárman vagyunk. Ő legyen K, a másik testvérem meg Zs), mert eladta a házát, anyu meghalt már, ő is öreg, nem tud már gondoskodni magáról, főleg nem a birtokról, mi pedig nem szeretnénk ott vidéken ilyen mezőgazdasági életet élni. Karácsonyi vacsora Knál volt. Elszólta magát fater, és nagy örömmel közölte, hogy a tesónk milyen okos, hogy befektette a pénzt. Erre mindenki nagyot nézett, és kérdeztük apámat meg tesónkat, hogy mégis milyen befektetés, és hova lett a pénz? Erre apa elkezdett dödögni dadogni, és a tesónkra nézett, hogy most mit mondjon, ő pedig kiment a konyhába. Nagy erőfeszítések után kiszedtük apából, hogy ODAADTA a pénzt a bátyánknak, mert ő majd befekteti. Tehát tesónk számlájára került, bármi papírmunka nélkül.

De itt jön a lényeg, hogy tesónk nem is hajlandó elárulni, hogy mit csinált a vagyonnal. ( 100 milliós összeg kb)

Ekkor már apánkon is látszott, hogy nem olyan lelkes, és Zs olyan ideges lett, hogy felállt, fogta a feleségét és a gyereket, és lelépett. Mi maradtunk, hátha tudok infót szerezni még, de már apa is témát akart váltani, vagy legalábbis nem akart erről beszélni, én pedig nem akartam a karácsonyt elrontani mégjobban neki, mert lehet az utolsó, amit velünk tölt. Bár képzelhetitek, hogy milyen volt a hangulat. K fel sem nézett a tányérjából, én meg nem is tudtam mit mondjak. Feleségen beszélgetett apával kb végig. Aztán mi is kocsiba ültünk és mentünk haza.

Szóbeli megegyezés volt arról, hogy három felé lesz osztva a pénz. K intézte volna a végrendeletet, de mint kiderült az sem lett hivatalosan megcsinálva. Engem annyira nem izgat, nekem van egy jól menő vállalkozásom, viszont Zs a feleségével és gyerekkel még mindig egy panelban laknak, és ezt a pénzt akarták önerőnek egy hitelhez családi házra. Valószínűleg én segítettem is volna neki a saját részemből egy hitellel, de hát kérdés lát e bármelyikünk egy fillért is.

Jövő héten beszélek egy ügyvéddel, nyilván ez a megfelelő lépés, de azért kíváncsi vagyok, hogy vajon ez elúszott e teljesen, vagy láthatunk belőle valamit még?

2022. dec. 30. 21:12
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
88%
Ez nyilvan erkolcsileg nincs rendben, de ezzel egy ugyved se tud mit kezdeni. Apad meg el, a penzet a wc-n is lehuzhatja,ha ahhoz van kedve, mert az ove.
2022. dec. 30. 21:42
 12/38 anonim ***** válasza:
72%
11-es: már miért ne lenne erkölcsileg rendben, ha az apa beköltözött ahhoz a gyerekhez, akinek adta a pénzt?
2022. dec. 30. 21:51
 13/38 anonim ***** válasza:
92%

Nem értem. APád él. Annak utalja a pénzét, akinek akarja.

Ügyvéddel? És miről? Nincs örökség, mivel apád él.

2022. dec. 30. 21:55
 14/38 anonim ***** válasza:
94%

"K intézte volna a végrendeletet,"

Mi a fsz? K csak a saját végrendeletéről intézkedhet. És amíg apád él, addig nem is érvényes a végrendelet, csak halála után és ami maradt.

2022. dec. 30. 21:58
 15/38 anonim ***** válasza:
96%

"...addig nem is érvényes..."

Úgy akartam lépni, hogy addig nem végrehajtható

2022. dec. 30. 21:59
 16/38 A kérdező kommentje:
Na de várjunk, valóban kicsit félreérthetően írtam, apa az úgy adta oda a pénzt, hogy majd három felé lesz osztva, és kvázi megbízta Kt, hogy forgassa meg, csináljon belőle többet, akármi, így több legyen az öröksége mindenkinek. De erről nincs papír. Ahogy nem véletlenül a rendes végrendelet sem lett elintézve. Ezért fogalmaztam úgy, hogy odaadta, mert ezzel így nem lehet mit kezdeni. Szerintem elúszott, de Zs rágja a fülem, hogy próbáljak meg kezdeni valamit a dologgal, ezért bennem is keltett kis reményt hátha mégis meg lehet ezt oldani. Egyébként meg arról sincs szerződés hogy bármeddig ott lakhat apa tehát akár holnap ki is rakhatná az utcára. Ennyit erről. Mindegy. Sajnálom tesómat. Majd megpróbálok segíteni neki a hitellel a házra azért ígyis, hogy ne panelban kelljen lakniuk. De így jóval nehezebb lesz.
2022. dec. 30. 22:09
 17/38 anonim ***** válasza:
71%
Apud eladta a tanyát amiben volt 62,5% nektek fejenként 12,5 mivel anyutok után ti is örököltetek gondolom. Ha kb 100m-ról van szó az 25 fejenként 4embere. Talán ezt lehetne támadni.
2022. dec. 30. 22:25
 18/38 A kérdező kommentje:
Az oké, hogy lehet támadni, és hogy lehet behajtani? Mert ha eltűnt a pénz? Akkor ennyi volt?
2022. dec. 30. 22:31
 19/38 anonim ***** válasza:
94%
Írtál alá valamit te? Bármi papírt? Esetleg anyud halála után? Akkor is volt hagyatéki. Azt a pénzt behajtanák rajta , plusz a nav rákapna hogy honnan van neki ennyi pénze.
2022. dec. 30. 22:36
 20/38 anonim ***** válasza:
94%
Na várj! A tanya fele volt apátoké, másik felét ti örököltétek? Akkor hogyan tudta eladni? Minden tulajdonos aláírása kell. Vagy csak az ő számlájára utalták a vételárat, ő meg odaadta K-nak a teljes összeget?
2022. dec. 30. 22:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!