Milyen lépéseket tehetek az ügyben?
Apánk beköltözött a testvéremhez (amúgy hárman vagyunk. Ő legyen K, a másik testvérem meg Zs), mert eladta a házát, anyu meghalt már, ő is öreg, nem tud már gondoskodni magáról, főleg nem a birtokról, mi pedig nem szeretnénk ott vidéken ilyen mezőgazdasági életet élni. Karácsonyi vacsora Knál volt. Elszólta magát fater, és nagy örömmel közölte, hogy a tesónk milyen okos, hogy befektette a pénzt. Erre mindenki nagyot nézett, és kérdeztük apámat meg tesónkat, hogy mégis milyen befektetés, és hova lett a pénz? Erre apa elkezdett dödögni dadogni, és a tesónkra nézett, hogy most mit mondjon, ő pedig kiment a konyhába. Nagy erőfeszítések után kiszedtük apából, hogy ODAADTA a pénzt a bátyánknak, mert ő majd befekteti. Tehát tesónk számlájára került, bármi papírmunka nélkül.
De itt jön a lényeg, hogy tesónk nem is hajlandó elárulni, hogy mit csinált a vagyonnal. ( 100 milliós összeg kb)
Ekkor már apánkon is látszott, hogy nem olyan lelkes, és Zs olyan ideges lett, hogy felállt, fogta a feleségét és a gyereket, és lelépett. Mi maradtunk, hátha tudok infót szerezni még, de már apa is témát akart váltani, vagy legalábbis nem akart erről beszélni, én pedig nem akartam a karácsonyt elrontani mégjobban neki, mert lehet az utolsó, amit velünk tölt. Bár képzelhetitek, hogy milyen volt a hangulat. K fel sem nézett a tányérjából, én meg nem is tudtam mit mondjak. Feleségen beszélgetett apával kb végig. Aztán mi is kocsiba ültünk és mentünk haza.
Szóbeli megegyezés volt arról, hogy három felé lesz osztva a pénz. K intézte volna a végrendeletet, de mint kiderült az sem lett hivatalosan megcsinálva. Engem annyira nem izgat, nekem van egy jól menő vállalkozásom, viszont Zs a feleségével és gyerekkel még mindig egy panelban laknak, és ezt a pénzt akarták önerőnek egy hitelhez családi házra. Valószínűleg én segítettem is volna neki a saját részemből egy hitellel, de hát kérdés lát e bármelyikünk egy fillért is.
Jövő héten beszélek egy ügyvéddel, nyilván ez a megfelelő lépés, de azért kíváncsi vagyok, hogy vajon ez elúszott e teljesen, vagy láthatunk belőle valamit még?
Nem értem. APád él. Annak utalja a pénzét, akinek akarja.
Ügyvéddel? És miről? Nincs örökség, mivel apád él.
"K intézte volna a végrendeletet,"
Mi a fsz? K csak a saját végrendeletéről intézkedhet. És amíg apád él, addig nem is érvényes a végrendelet, csak halála után és ami maradt.
"...addig nem is érvényes..."
Úgy akartam lépni, hogy addig nem végrehajtható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!