Milyen lépéseket tehetek az ügyben?
Apánk beköltözött a testvéremhez (amúgy hárman vagyunk. Ő legyen K, a másik testvérem meg Zs), mert eladta a házát, anyu meghalt már, ő is öreg, nem tud már gondoskodni magáról, főleg nem a birtokról, mi pedig nem szeretnénk ott vidéken ilyen mezőgazdasági életet élni. Karácsonyi vacsora Knál volt. Elszólta magát fater, és nagy örömmel közölte, hogy a tesónk milyen okos, hogy befektette a pénzt. Erre mindenki nagyot nézett, és kérdeztük apámat meg tesónkat, hogy mégis milyen befektetés, és hova lett a pénz? Erre apa elkezdett dödögni dadogni, és a tesónkra nézett, hogy most mit mondjon, ő pedig kiment a konyhába. Nagy erőfeszítések után kiszedtük apából, hogy ODAADTA a pénzt a bátyánknak, mert ő majd befekteti. Tehát tesónk számlájára került, bármi papírmunka nélkül.
De itt jön a lényeg, hogy tesónk nem is hajlandó elárulni, hogy mit csinált a vagyonnal. ( 100 milliós összeg kb)
Ekkor már apánkon is látszott, hogy nem olyan lelkes, és Zs olyan ideges lett, hogy felállt, fogta a feleségét és a gyereket, és lelépett. Mi maradtunk, hátha tudok infót szerezni még, de már apa is témát akart váltani, vagy legalábbis nem akart erről beszélni, én pedig nem akartam a karácsonyt elrontani mégjobban neki, mert lehet az utolsó, amit velünk tölt. Bár képzelhetitek, hogy milyen volt a hangulat. K fel sem nézett a tányérjából, én meg nem is tudtam mit mondjak. Feleségen beszélgetett apával kb végig. Aztán mi is kocsiba ültünk és mentünk haza.
Szóbeli megegyezés volt arról, hogy három felé lesz osztva a pénz. K intézte volna a végrendeletet, de mint kiderült az sem lett hivatalosan megcsinálva. Engem annyira nem izgat, nekem van egy jól menő vállalkozásom, viszont Zs a feleségével és gyerekkel még mindig egy panelban laknak, és ezt a pénzt akarták önerőnek egy hitelhez családi házra. Valószínűleg én segítettem is volna neki a saját részemből egy hitellel, de hát kérdés lát e bármelyikünk egy fillért is.
Jövő héten beszélek egy ügyvéddel, nyilván ez a megfelelő lépés, de azért kíváncsi vagyok, hogy vajon ez elúszott e teljesen, vagy láthatunk belőle valamit még?
Szerintem ezzel semmit nem lehet csinálni, amíg fateré a zsé, azt csinál vele amit akar. A kápé amúgy is hagyatékin derül ki mennyi van.
Még adósságot is csinálhat belőle..
Nem hinném, hogy megfelelő lépés lenne ügyvédhez fordulni.
Nem fair, amit apátok csinált, de jogailag rendben van.
De akkor kié?
Ha nem született végrendelet ahogy írtad, nincs mit követelni.
Amit leírtál abból az jött le, hogy a saját vagyona.
Amíg él, és nincs gyámság alatt ő rendelkezik felette.
Ha anyai örökség (ingatlan) eladásából származott, az már megint másik tétel, de ilyesmiről nem szólt a fáma.
3-as
1. A pénz az apátoké, mert övé volt az eladott akármi.
2. Azzal a pénzzel azt csinál, amit akar, ha a bátyátoknak adta, akkor az már az övé
3. Ha nincs róla semmiféle irás, akkor végleg nincs nyoma a pénznek.
4. Nektek, neked meg a másik testvérednek semmi köze sincs a pénzhez, meg ahhoz sem, hogy a bátyátok mit kezd vele.
Apád azt csinál a pénzével amit akar, jelen helyzetben K-nak adta.
Akár neked, akár a másik testvérednek ugyanúgy volt lehetősége magához költöztetni apukát, és gondoskodni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!