Szülinapomra kaptam egy kabátot tesóméktól, ami nem igazán az én stílusom, viszont nem szeretném megsérteni őket. Mi tévő legyek? Többi lent...
Anyukánktól származott az ajándék ötlete, ő ugyanis eléggé fázós típus, és ezt elég erősen rámvetíti, pedig nem vagyok egy fagyosszent. Egyébként télen egy ehhez hasonló kabátot hordok, ami anyum szerint persze "tavaszi kabát": [link]
Úgyhogy tesómmal és a barátnőjével szervezkedve kitalálta, hogy itt az ideje hogy egy "rendes" télikabátot hordjak, amiben nem fogok fagyoskodni. Mivel Németországban élnek, elküldte nekik a méreteimet, és külföldön vettek nekem egy kabátot, amit most kaptam meg tőlük ahogy hazajöttek az ünnepekre. Ez lenne az: [link]
Elismerem hogy vannak előnyei, pl mivel nagyon vastag baromi meleg, és nem kell nagyon aláöltözni, és mivel állógalléros teljesen becipzárazva nagyon jól védi a nyakamat, és még a színét sem utálom, de nem vagyok egy nagy pufikabát rajongó, nehézkesnek érzem magam benne, mint egy Michelin baba, ráadásul nekem túl hosszú fazon, majdnem térd alatt ér. Tesómék most hetekig itthon lesznek, csomó közös programot terveztünk, és nem akarom megsérteni őket, de nem akarok mindenhova, karácsonyi vásárba, kirándulni stb ebben menni a kövi 3 hétben. Szerintetek mitévő legyek?
Én nem értem, hogy miért szólnak bele más életvitélbe ilyen szinten, ráadásul ruhaneműt nem veszünk akárkinek, pont azért, mert hogy a bánatba találod el az ízlését?!
Én kerek perec megmondanám, hogy nagyon köszönöd, hogy jót akartak neked,és köszönöd a drága ajándékot, de neked ez nem a stílusod, nem tetszik, és nem is praktikus, és azért felesleged volt fáradniuk, hogy a szekrény alján álljon porfogóként.Nem azért nincs más kabátod, mert nem telik rá, hanem mert ezt szereted, és neked ez a jó. Szerintem azért érdemes felvállalni a sértődést is akár, mert egyrészt senkinek nincs joga ilyen szinten semmibevenni a véleményedet (mondtad előre), másrészt: ha most udvariaskodsz, hazudsz, akkor ezzel elszabadulhat a pokol, és kaphatod sorba a haszontalan rongyokat, amik szerintük neked létszükségletet képeznek. Ennyi erővel te is érezheted magad sértve, hogy teljes mértékben figyelmen kívül hagyták a véleményedet, az akaratodat, mert teljesen más lett volna, ha elvisznek vásárolni, hogy válassz magadnak egyet, vagy megtudakolják, hogy néztél-e ki magadnak valamit...
Hogy szeretné meg, ha szerinte ez ronda?
Szerintem is ronda, és nem én fogom még próbálgatni megszeretni a tahó rokonok ajándékát, hogy nehogy megsértsem őket.
Én baromi udvarias és tapintatos vagyok, de ez a kabát annyira ronda, hogy át sem vettem volna, vagy azonnal nekiadom anyámnak, hogy hordja ő!
Azok a hurkák olyanok, mintha egy nejlon paplant húznék magamra, a nyakában egy koszlott, döglött macskával.
Kérd el a számlát, vagy csak az ügyfélszámukat és használd ki a 14 napos elállási időt a webshopnál!...remélem még belefér az időbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!