Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szülinapomra kaptam egy...

Szülinapomra kaptam egy kabátot tesóméktól, ami nem igazán az én stílusom, viszont nem szeretném megsérteni őket. Mi tévő legyek? Többi lent...

Figyelt kérdés

Anyukánktól származott az ajándék ötlete, ő ugyanis eléggé fázós típus, és ezt elég erősen rámvetíti, pedig nem vagyok egy fagyosszent. Egyébként télen egy ehhez hasonló kabátot hordok, ami anyum szerint persze "tavaszi kabát": [link]

Úgyhogy tesómmal és a barátnőjével szervezkedve kitalálta, hogy itt az ideje hogy egy "rendes" télikabátot hordjak, amiben nem fogok fagyoskodni. Mivel Németországban élnek, elküldte nekik a méreteimet, és külföldön vettek nekem egy kabátot, amit most kaptam meg tőlük ahogy hazajöttek az ünnepekre. Ez lenne az: [link]

Elismerem hogy vannak előnyei, pl mivel nagyon vastag baromi meleg, és nem kell nagyon aláöltözni, és mivel állógalléros teljesen becipzárazva nagyon jól védi a nyakamat, és még a színét sem utálom, de nem vagyok egy nagy pufikabát rajongó, nehézkesnek érzem magam benne, mint egy Michelin baba, ráadásul nekem túl hosszú fazon, majdnem térd alatt ér. Tesómék most hetekig itthon lesznek, csomó közös programot terveztünk, és nem akarom megsérteni őket, de nem akarok mindenhova, karácsonyi vásárba, kirándulni stb ebben menni a kövi 3 hétben. Szerintetek mitévő legyek?

2022. dec. 18. 20:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Kati, nagyon kedves vagy, hogy adtál ajándékot, de sajnálom, hogy anyu beleszólt. Ez a kabát az ő szükséglete, nem az enyém.
2022. dec. 18. 21:48
 12/25 anonim ***** válasza:
92%

Hát van pár lehetőség.

1. Megmondod, hogy nem tetszik, de nem az ő hibájuk, anyukád azt hitte, hogy szükséged van ilyen meleg kabátra, de neked ez túl meleg sajnos, pedig nagyon szép egyébként.

2. Amíg veled vannak felveszed párszor, aztán eladod.

3. Felveszed ha hidegebb van 5 foknál, de egyébként a melegre hivatkozva inkább a vékonyabbat hordod, ezt meg elteszed a szekrénybe, és előveszed majd ha hidegebb lesz vagy Norvégiába utazol. Nem kell mindig hordani, de legalább van egy rendes télikabátod.

2022. dec. 18. 21:55
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a ruhat adunk ajandekba dolgot 6 ev felett szerintem el lehetne mar felejteni. Az unokahugomnak se lehet mar csak ugy ruhat venni (7 eves), mert nem fogja felvenni, ha neki nem tetszik.

Akkor egy tininek/fiatal felnottnek miert kell eroltetni?

Sose ertettem. Mennyivel jobb lett volna, ha penzt adnak vagy egyutt elmentek kabatot venni...

2022. dec. 18. 22:38
 14/25 anonim ***** válasza:
29%
Tedd félre, lesz még hideg.
2022. dec. 18. 22:45
 15/25 anonim ***** válasza:
22%
Március végéig tél van ,addig bármi lehet .
2022. dec. 18. 23:02
 16/25 anonim ***** válasza:
92%

Én sajnálnám a sok pénzt érte. Megkérdezném, hogy nem lehet-e esetleg visszavinni és lecserélni, mivel nem fogom hordani. A környezetre is káros, ha idővel kidobásra kerül, főleg ha nem is volt használva. Válassz helyette az adott bolt kínálatából valami olyat, ami tetszik.

Ha kellemetlen bevallani, hogy neked ez nm tetszik, hivatkozhatsz bármi másra is. Pl. itt szorít, itt kicsit nagy, sajnos nem kényelmes vagy a szabása nem pont jó. Nagyon értékeled, hogy ilyen drága ajándékot vettek, éppen ezért sajnálnád, ha nálad maradna, hiszen nem tudod így hordani. Adják valaki másnak, akinek azonos a mérete és tudja hordani, vagy lehetőség szerint cseréljétek be.

2022. dec. 19. 01:33
 17/25 anonim ***** válasza:
70%

Anyumék nekem is szeretnek ruhát venni ünnepekre.

Az én tapasztalatom, hogy van, amit pár évig nem hordok, de előbb-utóbb mindennek meglesz a helye.

Rakd el a szekrénybe, dicsérd meg, hogy szép a színe, meg jó a nyak része, aztán mond azt, hogy túl meleg. Ha 3-4 év múlva sem hordtad, akkor ajándékozd el.

2022. dec. 19. 05:56
 18/25 anonim ***** válasza:
87%

1. utálom a csillogós vackokat

2. nem szeretem a pufikabátot

3. -5 fokig tökéletesen megfelel a vastag pulóver + béleletlen! túrakabát, ebben fixen megsülnék

Én játszmázás helyett őszintén megmondanám, hogy bocs, nekem nem tetszenek ezek a kabátok, többet ne vegyenek ilyet.

Bár ezért SEM ajándékozunk kéretlenül ruhát másoknak, mert ez lesz a vége.

2022. dec. 19. 07:29
 19/25 anonim ***** válasza:
92%
Azt gondolom, a legegyszerűbb, ha megmondod, hogy köszönöd, de nem fogod hordani, mert nem a te stílusod. Ha most nem mondod el, vérszemet kapnak.
2022. dec. 19. 07:50
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem tetszik, tuti nem venném fel. Mondd meg, hogy szeretnéd elkérni a blokkot, mert túl meleg, vennél valami mást az árán.

Nem mondanám, hogy rondának tartom, hanem inkább hogy nincs rá szükségem.

2022. dec. 19. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!