Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Örökölt ház elosztása sunyi...

Örökölt ház elosztása sunyi módon,ti mit tennének?

Figyelt kérdés

Van két lánytestvér, az egyik -legyen- Juli a tesóm felesége, és a húga, neki nem adok nevet,hogy könnyebb legyen követni.

Ők ketten örökölték egy kertes házat a nagyszüleiktől, a nagymama már régen a nagypapa nemrég halt meg,

Hirtelen haza költöztek Juli húgáék Németországból ahol dolgoztak pár évet, és eldöntötték,hogy ők be fognak költözni a házba, és neki is álltak felújítani úgy,hogy még semmi sem volt megbeszélve az elosztásról, majd a húg férje kitalálta, hogy hívják el egyik ingatlanos ismerősét, hogy mérje fel az ingatlan értékét, én itt mondtam, hogy azért nem egyik fél haverja kellene felmérje a ház értékét, de azzal érveltek, hogy drága egy ingatlanos, és a haver megcsinálja 100 euróért (euróban beszélek mert nem Magyarországon van), végül el is jött, húgék nagylelkűen ki is fizették a 100 eurót, és fel lett értékelve a ház, kerek 10.000 eurót ér, így Juliék kapnak 5000 Eurót, majd amikor lessz pénzük a húgáéknak, mert most nincs csak a felújításra.

A két-háromszobás lakások 30-40 ezer eurokért mennek el itt, az említett ház legalább 40 ezret ér, de mivel nagy a kereslet így többet is adnának érte.

Juliék albérletben laknak két gyerekkel,azt nem tudom,hogy már beleegyeztek vagy sem az 5000 euróba, de már nagyban megy a felújítás és tervben van a beköltözés, ha most viszakoznának Juliék abból harag volna,úgy a húgáék részéről mint a szülei részéről is akiknek a húg amolyan kiskedvenc, mondjuk ha Bea lenne, még mindig Beácskának hívnák a szülei, pedig már 30 múlt.

Én azt tanácsoltam, hirdessék meg a házat, és amennyi a legnagyobb ajánlat annyit ér a ház, ha annak felét ki tudják fizetni a hugáék akkor jó, ha nem eladni és elfelezni a pénzt.

Ha még mindenáron harag a vége akkor inkább haragudjanak mert korrekt voltam, minthogy én haragudjak mert kisemmiztek, ti mit tennétek ebben az esetben?

2022. nov. 17. 07:56
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
24%
Kérdező, de mi a f*sz közöd van hozzá?????? A te házad? Te problémád?
2022. nov. 17. 12:11
 32/35 anonim ***** válasza:
88%
Keress hirdetések között hasonló kaliberű házakat a környéken, lesz egy viszonyítási alapod. Aztán tudsz beszélni tesóddal. Miért fél a sógornőd attól, hogy elveszíti a rokonságot? Így sincs neki, csak a tesójának.
2022. nov. 17. 12:31
 33/35 A kérdező kommentje:

Egy hasonló paraméterekkel rendelkező házat árulnak egy szomszéd településen, de az egy mellékutcában van és teljes felújításra szorúl, (az örökölt ház pedig főút mellett van és mint mondtam már újítottak rajta ezt azt pár éve) annak 35.000 Euró az ára,nem alkudható és van rá pár érdeklődő.

Az,hogy félne a haragtól csak én gondolom, a sógornőm azt mondta,hogy lehet tényleg csak annyit ér, mert régi a ház és mégis ha az ingatlanos mondta akkor csak nem érhet többet.

2022. nov. 18. 11:15
 34/35 anonim ***** válasza:
84%

Mit tennék?

Nem szólnék bele olyanba, amihez semmi közöm.

2022. nov. 18. 11:20
 35/35 anonim ***** válasza:
92%
Akkor vagy nem tudsz valamit az előzményekről (mondjuk már támogatták sógornődet régebben vagy bármi amit nem mond el) vagy nem mer szembe menni a többfős rokonsággal. Azt nem hinném, hogy ennyire buta lenne, azt már rég észrevettétek volna. Csak az ne legyen, hogy pár év múlva őt kell vigasztalgatni, hogy nem kellett volna hagynia. Mert mondjuk így is, úgy is véget ér a nagy családosdi.
2022. nov. 18. 12:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!