Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan esik rosszul az...

Jogosan esik rosszul az örökség ezen "elosztása"?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden leírni. Nagymamánk nevelt minket a bátyámmal, anyánk dolgozott, és nagymamánk családi házának egy része az ő, másik része anyukám nevén volt. Nagymamánk ráírta a saját részét a bátyám nevére, anyám meg az övét neki adta így neki van egy lakása, nekem nincs.

Mikor ez történt nem fogtam fel a súlyát, olyan 16 éves voltam. De most 20 évesen mikor próbálok önállósodni és felépíteni egy életet, arra gondolok, hogy ez nem volt fair. Nekem konkrétan nincs semmim. Nagymamánk már meghalt, de nem értettem a döntését mert én nem voltam vele soha rossz. Kölcsön adtam a zsebpénzemből ha szüksége volt rá, takarítottam, segítettem, bátyám pedig már felnőttként míg ott lakott, sem fizetett semmit még a kajába sem, nagymamám sokszor panaszkodott emiatt. Persze ez nem az én dolgom, nem akarok a zsebébe bújni, de úgy érzem valamit én is érdemeltem volna.

Ti mit gondoltok erről? Én vagyok túl pénzéhes?

20/l

2020. máj. 4. 12:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
90%
Bátyád mit szól hozzá, hogy így ki vagy semmizve?
2020. máj. 4. 12:26
 2/22 anonim ***** válasza:
12%

Abszolut ertheto, hogy ideges vagy emiatt, de lehet nem szandekosan csinaltak, csak nem gondoltak bele a dolgokba, mert nem voltak nagykoru.... ami persze nagy hiba...

Esetleg probalj beszelni errol a batyaddal, bar nem tudom milyen a viszonyotok, hogy lehetne kozos tulajdon, vagy valami mas megoldas

2020. máj. 4. 12:28
 3/22 anonim ***** válasza:
63%
Ezt már nem lehet megváltoztatni, de a továbbiakban viselkedj anyáddal úgy, ahogy akkor ő veled. Ne támogasd.
2020. máj. 4. 12:29
 4/22 anonim ***** válasza:
16%

Így döntött. Mindenkinek joga van a saját vagyonával rendelkezni, ahogy akar.

Miután semmit de semmi információt nem adtál se magadról, se a bátyádról, se a nagyanyadrol, se anyadrol, siman lehet jogos is ez az elosztás.

2020. máj. 4. 12:31
 5/22 anonim ***** válasza:
26%
Ez gyakorlatilag kisemmizés. Keress fel egy ügyvédet, hátha igényt tarthatsz kötelesrészre.
2020. máj. 4. 12:33
 6/22 anonim ***** válasza:
35%
Persze, még a kérdező fizessen az ügyvédnek amiért a bástya ennyire figyelmetlen...(és ez a legkulturáltabb szó, amit rá lehet mondani)
2020. máj. 4. 12:41
 7/22 A kérdező kommentje:

Jobban belegondolva szerintem bátyámat akarták segíteni mert tudták hogy nekem nem feltétlenül tervem ott lakni, neki igen, és emiatt én eladtam volna neki a részem. Így lett volna nekem is egy kis plusz pénzem elindulni a saját életemhez neki meg lakása. Viszont így neki fizetni kellett volna, szóval megkímélték. Más okot nem látok erre.

Nem akarok beleállni ebbe az ügybe mert nem akarok családi cirkuszt okozni.

2020. máj. 4. 12:41
 8/22 anonim ***** válasza:
83%
Jól ki lettél semmizve. Nem kell cirkuszolni, nem kell ügyvédhez menni. És innentől nem kell se a bátyádat segíteni, se édesanyádat. Ha anyukádnak szükséges lesz segítségre forduljon a bátyádhoz aki ingyen házat kapott tőle. Te innentől nem tartozol semmivel sem feléjük.
2020. máj. 4. 12:48
 9/22 A kérdező kommentje:
És a vicc az, #7-es, hogy miután elkezdtem dolgozni, eltelt kb 3 hónap míg nem fizettem bele otthon a rezsibe. (Ekkor már anyámmal éltem, bátyám külföldön dolgozott) és miután elköltöztem elkérte tőlem azt a 3 hónap visszamenőleges pénzt, hogy nehogy véletlenül támogasson :D. Ugye, hogy érdekes?
2020. máj. 4. 12:52
 10/22 A kérdező kommentje:
#8 pardon nem 7
2020. máj. 4. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!