Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan esik rosszul az...

Jogosan esik rosszul az örökség ezen "elosztása"?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden leírni. Nagymamánk nevelt minket a bátyámmal, anyánk dolgozott, és nagymamánk családi házának egy része az ő, másik része anyukám nevén volt. Nagymamánk ráírta a saját részét a bátyám nevére, anyám meg az övét neki adta így neki van egy lakása, nekem nincs.

Mikor ez történt nem fogtam fel a súlyát, olyan 16 éves voltam. De most 20 évesen mikor próbálok önállósodni és felépíteni egy életet, arra gondolok, hogy ez nem volt fair. Nekem konkrétan nincs semmim. Nagymamánk már meghalt, de nem értettem a döntését mert én nem voltam vele soha rossz. Kölcsön adtam a zsebpénzemből ha szüksége volt rá, takarítottam, segítettem, bátyám pedig már felnőttként míg ott lakott, sem fizetett semmit még a kajába sem, nagymamám sokszor panaszkodott emiatt. Persze ez nem az én dolgom, nem akarok a zsebébe bújni, de úgy érzem valamit én is érdemeltem volna.

Ti mit gondoltok erről? Én vagyok túl pénzéhes?

20/l

2020. máj. 4. 12:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
97%

Csak szólok, teljesen értelmetlen bármiféle pert indítani. A nagyszülő után a gyerek örököl, nem az unoka. Ajándékozni pedig annak ajándékoz, akinek akar.

A történetből nem derült ki, hogy az anya él e még. Ha igen, omis annak ajándékoz, akinek akar.

2020. máj. 4. 13:07
 12/22 anonim ***** válasza:
96%
8as jól mondja. Ha anyud beteg lesz, akkor küldd a bátyádhoz. Egy családban kölcsönösen segítjük egymást, de ha anyud még 3 hónap rezsit is sajnál tőled, amíg a bátyád házat kap, akkor szerintem nen a te problémád lesz ha 20 év múlva ellátásra szorul.
2020. máj. 4. 13:08
 13/22 anonim ***** válasza:
92%

Itt nincs szó semmilyen örökségről. Nagymamád és anyukád is életében íratta az ingatlant a tesódra.

AMúgy ez nem volt szép húzás tőlük, de ez van. Nem tudsz mit tenni.

2020. máj. 4. 13:36
 14/22 anonim ***** válasza:
94%

Jogosan esik rosszul, nekem is rosszul esne. Ugyanakkor jogilag nincs mit tenni, életében mindenki azt csinál a vagyonával, amit akar. Valójában "örökségről" még egyelőre szó sem volt, amikor az ajándékozás történt, hiszen nem halálhoz kapcsolódott az ügylet.

Elképzelésem sincs, miért szúrtak így ki veled, nagyon sajnálom, de sajnos ez van.

2020. máj. 4. 13:40
 15/22 anonim ***** válasza:
92%
Vanbbak egyebkent olyan csaladok, ahol az elsőszülött fiu örököl mindent. Ez a szokás náluk.
2020. máj. 4. 13:44
 16/22 anonim ***** válasza:
92%

"Elképzelésem sincs, miért szúrtak így ki veled"

Nekem van. Több helyen, leginkább kis falvakban, elmaradottabb gondolkodású emberek között a fiú kapja a vagyont, hogy majd a feleség odaköltözik, a lány gyermek meg majd megy a férjéhez lakni.

2020. máj. 4. 13:54
 17/22 anonim ***** válasza:
85%
Hasonló volt velem is,ráadásul középső gyerek is vagyok.Meghalt mamám,az összes lány unoka tesom,tesom arany ezüst ékszereket örökölt,bundákat,műszaki cikkeket,Kp-t,én semmit.Másik nagyszüleim halála után másik tesom kapta meg a házat,én megint semmit.Jaa es nővéremnek és öcsémnek is csinaltak baba korukba számlàt amire nem kevés penzt tettek..nekem nem volt az sem.Azért megis látszik hogy nekik könnyebb volt elindulni az életben,fura mód sokszor is mondják..hogy hàrmonk közül én kaptam a legkesebbet és én vagyok a legcsoringerebb.Mit tudsz tenni??Semmit nagyon.Az élet k.urva igazságtalan!!!
2020. máj. 4. 14:07
 18/22 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen jogosan esik rosszul. Én a helyedben kicsit megkapirgálnám ezt az ügyet anyánál, mert szerintem egy kis balhét megérhet egy fél lakás. Vagy ha balhét nem is, egy kérdést mindenképp: anya, hogy is van ez, hogy a bátyám kapott tőletek egy egész lakást én meg semmit, amikor ugyanannyira vagyunk családtagok? És nem kell fenyegetőzni, de finoman azért jelezném, hogy a jövőben attól várjon majd anyagi segítséget, akinek adott egy fél lakást. Btw a tesód mit szól ehhez?
2020. máj. 4. 14:41
 19/22 A kérdező kommentje:
Mit szól? Semmit. Neki nincsen vele baja.
2020. máj. 4. 16:07
 20/22 anonim ***** válasza:
91%
Anyucival kell üzletelni. Ennyit tehetsz.
2020. máj. 4. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!