Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Örökölt ház elosztása sunyi...

Örökölt ház elosztása sunyi módon,ti mit tennének?

Figyelt kérdés

Van két lánytestvér, az egyik -legyen- Juli a tesóm felesége, és a húga, neki nem adok nevet,hogy könnyebb legyen követni.

Ők ketten örökölték egy kertes házat a nagyszüleiktől, a nagymama már régen a nagypapa nemrég halt meg,

Hirtelen haza költöztek Juli húgáék Németországból ahol dolgoztak pár évet, és eldöntötték,hogy ők be fognak költözni a házba, és neki is álltak felújítani úgy,hogy még semmi sem volt megbeszélve az elosztásról, majd a húg férje kitalálta, hogy hívják el egyik ingatlanos ismerősét, hogy mérje fel az ingatlan értékét, én itt mondtam, hogy azért nem egyik fél haverja kellene felmérje a ház értékét, de azzal érveltek, hogy drága egy ingatlanos, és a haver megcsinálja 100 euróért (euróban beszélek mert nem Magyarországon van), végül el is jött, húgék nagylelkűen ki is fizették a 100 eurót, és fel lett értékelve a ház, kerek 10.000 eurót ér, így Juliék kapnak 5000 Eurót, majd amikor lessz pénzük a húgáéknak, mert most nincs csak a felújításra.

A két-háromszobás lakások 30-40 ezer eurokért mennek el itt, az említett ház legalább 40 ezret ér, de mivel nagy a kereslet így többet is adnának érte.

Juliék albérletben laknak két gyerekkel,azt nem tudom,hogy már beleegyeztek vagy sem az 5000 euróba, de már nagyban megy a felújítás és tervben van a beköltözés, ha most viszakoznának Juliék abból harag volna,úgy a húgáék részéről mint a szülei részéről is akiknek a húg amolyan kiskedvenc, mondjuk ha Bea lenne, még mindig Beácskának hívnák a szülei, pedig már 30 múlt.

Én azt tanácsoltam, hirdessék meg a házat, és amennyi a legnagyobb ajánlat annyit ér a ház, ha annak felét ki tudják fizetni a hugáék akkor jó, ha nem eladni és elfelezni a pénzt.

Ha még mindenáron harag a vége akkor inkább haragudjanak mert korrekt voltam, minthogy én haragudjak mert kisemmiztek, ti mit tennétek ebben az esetben?

2022. nov. 17. 07:56
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
37%
Nem a te dolgod. A saját életedet tedd rendbe (tudod, azok szoktak mindenki másén csámcsogni, akiknek a sajátjuk enyhén szólva is rossz).
2022. nov. 17. 08:32
 12/35 anonim ***** válasza:
15%

Kedves 5..

"Hirtelen haza költöztek Juli húgáék Németországból ahol dolgoztak pár évet, és eldöntötték,hogy ők be fognak költözni a házba, és neki is álltak felújítani"

Haza. A magyar Julinak egy nyilván Mo.

2022. nov. 17. 08:35
 13/35 Kólauborkával ***** válasza:
52%

Amúgy jogos, mert nem írod számodra kicsoda Juli.

Amennyiben a partnered, úgy jogos a beleszólás, de ha csak valami távoli, vagy közeli barát, úgy neki kell a saját családjában döntést hoznia.

2022. nov. 17. 08:36
 14/35 anonim ***** válasza:
93%

Kólauborkával!

"Juli a tesóm felesége"

2022. nov. 17. 08:39
 15/35 anonim ***** válasza:
49%

"Juliék abból harag volna,úgy a húgáék részéről mint a szülei részéről is akiknek a húg amolyan kiskedvenc, mondjuk ha Bea lenne, még mindig Beácskának hívnák a szülei, pedig már 30 múlt."

Majdnem 50 vagyok, de anyám és a keresztanyam is Beácskának hív, hogy a példánál maradjak

2022. nov. 17. 08:40
 16/35 Kólauborkával ***** válasza:
58%
Oh, bocsánat, akkor viszont a tesónak még joga van beleszólni, de neki nem sok.
2022. nov. 17. 08:40
 17/35 anonim ***** válasza:
89%
12. Vagy például Vajdaság is lehet a magyar Julinak a haza ;-) És ott euróban mennek az ingatlanok.
2022. nov. 17. 08:44
 18/35 anonim ***** válasza:
11%
100 euró ftban kb ugyanannyi itt is :)))
2022. nov. 17. 08:55
 19/35 anonim ***** válasza:
17%
Magaddal és a saját dolgoddal foglalkozz.
2022. nov. 17. 08:58
 20/35 A kérdező kommentje:

Látom kicsit hosszú lett a kérdés és sokan nem olvasták el, de azért hozzászóltak.

Röviden "Juli" a sógornőm, a tesóm felesége, direkt így sem szólhatok bele, pl. nem mehetek oda amikor írják alá a papírokat és akadályozom meg, de azért tanácsot csak adhatok főleg, hogy kikérték a véleményemet még az elején.

Akiknek az euró szúrta a szemüket, nem Magyarországon van a ház és egyszerűbb euróban mondani, de ha valaki igényli egy szavába kerül és átszámolom neki forintba.

2022. nov. 17. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!