Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak öcsémmel? Nem...

Mit csináljak öcsémmel? Nem normális amit csinál.

Figyelt kérdés

20 éves(lassan 21) semmit nem hajlandó csinálni. Én is itthon lakom, viszont van párom, munkám, beleadok a rezsibe, tulajdonképpen külön lakásrészben élek, amit teljesen fent is tartok. Nem dolgozik, életében talán 2 hónapot dolgozott összesen, itthon ül mióta eljött iskolából, párkapcsolata sosem volt és egyáltalán nem halad előre az életben.

Havi max 2x elmegy itthonról barátaival és kb ebből áll az élete. Ha beszélek vele, és megpróbálom észhez téríteni, akkor letámad, hogy ne foglalkozzak vele, ez az ő élete. Látom, hogy nem boldog, őrlődik, szarul érzi magát, mégsem változtat semmim.

Mit csináljak? Sajnos anyámék nem fogják fel, hogy mennyire nem egészséges ez amit csinál öcsém, ők folyamatosan bevédik.

2022. nov. 15. 20:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%
Az motiválná, ha nem lenne minden alátéve felnőtt ember létére...
2022. nov. 15. 22:58
 12/21 anonim ***** válasza:
25%

#11:

Ezt az apjának meg az anyjának kéne pofáznod.

2022. nov. 15. 23:27
 13/21 anonim ***** válasza:
38%
Ha te is otthon laksz,ráadásul a pároddal,akkor nem csak ő itt a kérdés. Lehet emiatt ilyen?
2022. nov. 16. 01:17
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért az tény, hogy aki mentálisan, vagy személyiségileg kicsit más, annak nagyon nehéz a munkahelyén.

Nem úgy állnak hozzá, nem is tudnak úgy hozá állni.

Nincs munkahely bizonyos esetekben. Depressziós embernek sem. A munkahely nem egy relaxációs tabor. Ez érthető. De valakinek a munkahely az ennek az ellenkezője, a mentális betegsége ellenére (ami miatt alapból szenved).

Kevés az olyan munkahely, ahol 6 órában lehetne dolgozni, akár kevesebb pénzért.

Meg igazából a társadalmon is sok múlik.

2022. nov. 16. 04:59
 15/21 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, nem lehet, hogy depressziós?

(Kockul a computer mellett?

Manapság ki beszél így, hogy "computer"? 😂 )

2022. nov. 16. 05:33
 16/21 anonim ***** válasza:
83%
13. Egy szó se volt arról, hogy a párja is ott él.
2022. nov. 16. 05:37
 17/21 anonim ***** válasza:
75%
Írtam privibe úgyan az a problémánk.
2022. nov. 16. 06:13
 18/21 anonim ***** válasza:
72%

Ezt nagyon át tudom érezni, és sajnos csak egyre rosszabb lesz. :( Vajdaságban élőként nekem még nehezebb ami azt illeti. Már 30 fölött járok, de ugyanez a helyzet. Az a tipikus nyelvi analfabéta is vagyok ráadásul, tehát nem tudtam elégséges szinten elsajátítani a szerbet. Ugyanez, depresszió, meg úgy minden, amit leírtál, kivéve, hogy nekem azért kell csinálni itthon munkát napi szinten kb., de ez csak azért lehetséges, mert apámnak van egy családi szakmája, amit itthon csinálhat. Pedig nincs azért olyan rossz szakmám (középsuli), informatika, ami programozást is magába foglalja, ezt tanulgatom azóta is önszorgalomból, mert hát ugye egyetem szóba se jöhetett, mind mentális, mind anyagi okok miatt. Az a baj, ha tényleg olyan kilátástalan szociális roncshalmaz belül, mint amire most gondolok, akkor hiába lehetne egy viszonylag értékes tudása, ha cserébe képtelen emberek közé menni/nyitni, vagy egy nyelvet elsajátítani. Egyetlen dolgot tehetne, ha tényleg találna magának valami hasznos elfoglaltságot is, ami esetleg valami kis reménysugarat adhat, ha most nem is, talán későbbi/idősebb éveiben még kamatozhat. Mert ilyen kilátástalan helyzetben, amiben ő is szenvedhet, már nem a boldog élet a célkitűzés, hanem egy valamennyire nyugodt kis élet. Persze nehéz úgy bármi iránt motiváltságot érezni, ha közben úgy vagy bedrótozva agyilag, hogy soha semmi sem izgatott, ami a normális embereket. És ez rá van fogva laikus fejjel arra, hogy csak elkényeztetés, pedig nem az.

Szóval találjon magának valami elfoglaltságot, amit örömmel csinálhat. Ez ne csak a kockulás legyen, én is játszom sokat, de az önmagában nem elég és nem jó irányba visz. Képezze magát legalább egy dologban, amit szeretetből csinálna, és még értéket is képvisel a világban. Aztán vagy lesz belőle valami egyszer, vagy nem, de ameddig csinálgatta, tanulgatta, addig is elterelte a gondolatait a kilátástalanságról, szóval mindenképp megérte. A másik meg, azért én nem vagyok ilyen támadó, ha próbálnak velem beszélni. Mondjuk már csak azért is, mert igazuk van, a másik meg, hogy az én helyzetemben nincs nagyon felszólalási jogom, azok után, hogy nem tettek még ki a házból.

2022. nov. 16. 06:18
 19/21 anonim ***** válasza:
75%
17-es vagyok nekünkis van családi vállalkózásunk de az őcsém abban sem hajlandó segíteni. Csak a követelözés amit már nem értek hiszen felnőtt. Bocsi leragad a szemem éjszakás voltam most fogok haza érni. Gyórsan írtam.
2022. nov. 16. 06:25
 20/21 anonim ***** válasza:
91%
Ezen kizárólag a szüleid tudnak változtatni. Amíg ők ezt tűrik, eltartják, addig marad minden ahogy van. Mikor ennyi idős voltam, én is ezt csináltam volna, csak a szüleim nem hagyták. Igazuk volt.
2022. nov. 16. 06:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!