Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak öcsémmel? Nem...

Mit csináljak öcsémmel? Nem normális amit csinál.

Figyelt kérdés

20 éves(lassan 21) semmit nem hajlandó csinálni. Én is itthon lakom, viszont van párom, munkám, beleadok a rezsibe, tulajdonképpen külön lakásrészben élek, amit teljesen fent is tartok. Nem dolgozik, életében talán 2 hónapot dolgozott összesen, itthon ül mióta eljött iskolából, párkapcsolata sosem volt és egyáltalán nem halad előre az életben.

Havi max 2x elmegy itthonról barátaival és kb ebből áll az élete. Ha beszélek vele, és megpróbálom észhez téríteni, akkor letámad, hogy ne foglalkozzak vele, ez az ő élete. Látom, hogy nem boldog, őrlődik, szarul érzi magát, mégsem változtat semmim.

Mit csináljak? Sajnos anyámék nem fogják fel, hogy mennyire nem egészséges ez amit csinál öcsém, ők folyamatosan bevédik.

2022. nov. 15. 20:41
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%

Iskolaban milyen eredmenyei voltak? Volt vagy van valamilyen tartos hobbija? Szokott inni vagy dohanyozni jelentos mertekben? Ezekbol egy kicsit jobban meg lehetne allapitani, mi a problema oka es mit lehetne tenni.

A viselkedese egy kicsit hasonlit egy sokkal extremebb magatartashoz, amely foleg Japanban fordul elo:

[link]

2022. nov. 15. 20:55
 2/21 anonim ***** válasza:
66%

És anyádék ezt tűrik...??

Mit csinál egész nap? Kockul a computer mellett?

2022. nov. 15. 20:57
 3/21 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk is hasonló volt a helyzet , bár öcsém mindig befelé fordulóbb volt mint én valaha.

Miután befejezte a sulit , rájött , nem érdekli az amit tanult. Kipróbált több helyet de csak 1-2 hónap szintén, aztán volt fél évet itthon, mert hiába próbálta nem hivták sehonnan vissza. Barátnő sose, barátok elmentek tanulni messze. Csak a számítógép..

Aztán mégis jött egy nyári pár napos haverokkal buli, és jött egy csaj.

Szóval az élete 180fokos fordulatot vett. Turaznak, színházba járnak, összeköltöztek , sokkal nyitottabb lett, új hobbijai lettek, teljesen megváltozott.

Fog ez még változni.

2022. nov. 15. 20:58
 4/21 anonim ***** válasza:
98%
Én is így voltam miután elvégeztem az iskolát. Sajnos azért nem tudtam elmenni dolgozni, mert depressziós voltam, és nagyon sok mindenre rányomta a bélyegét, itthon meg ebből annyit láttak csak döglök az ágyamban meg néha eszek valamit. Nagyon nehéz ebből kilépni, igazi ördögi kör, sz@rul vagy mert nem csinálsz semmit, de nem tudsz semmit csinálni mert sz@rul vagy. Nekem az ismertségi körömben mindenki próbált segíteni, hogy kilépjek ebből, így nagyon nehezen, de sikerült, de több hónapba telt.
2022. nov. 15. 21:00
 5/21 anonim ***** válasza:
26%

nagyon szeretheted az ocsed ha csak panaszkodsz es nem ulsz le vele beszelni erool

biztos valami komolyabb van a hatterben es nem csak "lusta" de te ezt nem tudod felfogni

2022. nov. 15. 21:26
 6/21 A kérdező kommentje:
Szeretem öcsémet, mindig jóba voltunk, sokszor próbaltam vele beszélni. Aza baj, bármit mondok, nem hajlandó rám hallgatni. Lassan 2 éve ezt csinálja.
2022. nov. 15. 21:29
 7/21 anonim ***** válasza:
91%
Szülők ha engedik maradni fog ez a helyzet.
2022. nov. 15. 21:49
 8/21 anonim ***** válasza:
79%
Depressziós, ne hibáztasd. Nem kell rajta mindenáron segítened, ha ő nem akarja, nem is lehet. Magától kellene pszichiáterhez mennie.
2022. nov. 15. 22:02
 9/21 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudsz valakinek segíteni, aki nem kéri, mert amit jelenleg csinálsz csak b@szogatásként éli át. Beszélgess vele, tartsd a jó kapcsolatot, de ne akard megváltoztatni, megmondani mit csináljon, már elmondtad! Hagyd, hogy magától jöjjön rá, és ha addig ápolod vele a jó kapcsolatot, téged fog megkeresni és segítséget kérni!

"bármit mondok, nem hajlandó rám hallgatni." Ismét, tanácsot olyan embernek adunk, aki kéri. Tartsd tiszteletben, még ha jelenleg hülyeséget is csinál! Csak így fog idővel észhez térni.

2022. nov. 15. 22:17
 10/21 anonim ***** válasza:
92%

Szüleid mit szólnak? Nem érdekli őket , hogy nem dolgozik a 21 éves gyerekük? Csak eltartjàk életük végéig?

Szüleiddel beszélj erről!

2022. nov. 15. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!