Van mas is olyan helyzeben,hogy o neveli a testvereit?
Figyelt kérdés
18eves vagyok es hosszu evek ota en gondoskodom roluk,mert a szülök dolgoznak,kicsi baba koruk ota ez a helyzet ami engem lelkileg nagyon megvisel.Hiszen nem tudtam a sajat eletemet elni.2022. nov. 8. 20:26
1/12 anonim válasza:
Más gyerekeknek ugyanúgy dolgoznak a szüleik, ettől miért nem törődnek velük?
2/12 anonim válasza:
Ez nem ok. Te nem vagy iskolában/munkahelyen? Hogy van időd mindig rájuk?
3/12 anonim válasza:
Ismerős, exem ezt csinálta a 10 évvel fiatalabb húgával. Rá is ment a kapcsolatunk, hogy az anyja helyett csak őt érdekelte a hugi tanulása, pasizása stb, mert én meg nem voltam arra felkészülve, hogy egyből gyerekünk van, aki mellesleg tök bunkó volt velem. Szülőkkel kéne elbeszélgetni, mert ez hosszú távon senkinek nem jó.
4/12 anonim válasza:
hívd össze a két szülődet, hogy nagykorú lettél, a gyerekek megint az övék, mert elkezded élni a magad életét.
5/12 anonim válasza:
Megmondod hogy szeretnél élni is neked ez már nem jo igy.
6/12 anonim válasza:
Majd rikácsolnak, hogy neked ez kötelességed. Sinka István költő járt úgy, hogy kicsi gyerekként, 5-6 éves volt, odaadták pásztornak, gyakorlatilag rabszolgának egy gazdához, pár fillért kaptak érte, de még lábbelit sem adtak neki, a havas telet mezítláb dolgozta végig. Neki is azért kellett, mert az anyja minden évben szült egy új kistestvért, és azokat őneki kellett eltartania. Mikor felnőve bejelentette, hogy megnősül, akkor kitört a balhé, végül úgy szabadult, hogy az eggyel kisebbet fogták be új rabszolgának...
7/12 anonim válasza:
Megmondanám nekik hogy nem neked szülték nem te akartad oldják meg. ha nem tetszik lelépsz és rájuk se nyitod az ajtót többet. épp elég hogy 8 éve kihasználnak.
8/12 anonim válasza:
"Neked ez a kötelességed"
Nem, nyilván, de én is megkaptam ezt a mondatot. 14 voltam, mikor rám sózták az öcsémet, és amíg el nem költöztem, 21 évesen, én neveltem.
Suli után, szünetekben velem volt, nekem meg semmi életem.
30 múltam, de sohasem akarok gyereket, mert már "felneveltem" egyet, ami elég is volt.
Ez van. Akartam! családot, de miután azzal telt a kamaszkorom, hogy gyereket gondoztam annak minden felelősségével, kösz, nem. Tudom, mekkora szívás és mennyi "problémával" jár egy gyerek.
Szeretem őket, de sajátot nem vállalok.
9/12 anonim válasza:
17 évesen meghaltak a szüleink így nagymamánk nevelt fel minket. Szinte én lettem az öcsém anyukája de ez számomra egyértelmű volt akkor. Én jártam szülőikre, tanultam vele, vitt ahova kellett. Ez volt a minimum amivel tudtam segíteni.
10/12 anonim válasza:
9es a ti helyzetetek más. Itt vannak szülők csak lusták foglalkozni a gyerekkel. Nagyon sok nagyobb korkülönbséges családban ez van, aztán csodálkoznak miért menekül a nagy és utálja meg őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!