Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A bátyámat nagyon sokan le...

A bátyámat nagyon sokan le akarják húzni. Van-e jogom beleszólni?

Figyelt kérdés

Leírom nagyjából a sztorit:

Féltestvérek vagyunk, ő 18 évvel idősebb nálam, apám első házzasságából született- Apánk már nem él, neki az édesanyja sem már.

Hamarosan 50 éves lesz, anyagilag nagyon jól összejött neki az élet, viszont magánéletileg nem, súlyos alkoholproblémái is voltak, társa, barátnője sose volt. Leginkább én voltam mellette, sokat segítettem és segítek neki mai napig, a múltban pédául édesanyámmal sokszor összevesztem emiatt, hogy ne áldozzam fel magam egy alkoholista miatt. Valóban voltak olyan szituációk, amik durvák voltak, de bátyám nem volt soha hálátlan. Édesanyám megbetegedett, ő fizette a legjobb orvosokat. Lakást, autót vett nekem. Az utóbbira azért is volt szükség, mivel neki nincs jogsija én szoktam vinni őt szinte mindenhova.

Néhány hete is én vittem el egy nagycsaládhoz, ahol keresztszülő az egyik gyereknél. A család egész konkrétan 60 milliót kért tőle, hogy valami ingatlant meg tudjanak venni. Ez csak a jéghegy csúcsa, rengeteg barát, rokon folyamatosan kéreget tőle, a tágabb családunkban is kifizette mindenkinek az adósságát. Bátyám olyan, hogy nem mond nemet, de ez a legutóbbi kérés hatalmas és tudom, hogy ez már neki is áldozat és az állapotának se tesz jót, ha mindenkinek csak ad és ad.

Természetesen itt is igent mondot, de én nagyon gondolkodom, hogy beszéljek ezzel a családdal, hogy ez hatalmas összeg és a bátyám egészsége, mentális állapota nem a legjobb. (Tudnak egyébként az alkoholproblémáiról, mint ahogy a környezetésen szinte mindenki)

Ugyanakkor ott van az is, hogy mi közöm van nekem ehhez az egészhez, minek ütöm bele az orrom??? Fogalmam sincs mit tegyek? :(

2022. nov. 7. 16:50
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
63%
Itt is kaptál hasznos tanácsokat csak felhúztad az orrod mikor rávilágítottak pár ellentmondásra.
2022. nov. 7. 22:24
 52/54 A kérdező kommentje:

mert nem a problémára kaptam választ!

Nem az én üzletem, nem vagyok üzletember. Ebben a cégben a dolgozók kapnak osztalékot, nyilván nem annyit, mint a tényleges tulajdonosok, de kapnak, ez így van. Hogy ennek mi pontosan a menete én sem tudom. Nem értem ez miért zavar itt ez ennyire bérkit is???

2022. nov. 7. 22:42
 53/54 anonim ***** válasza:
37%
Segíteni nem tudok, én annyit tudtam kitalálni hasonló helyzetben, hogy elmentem egy állítólag a városunkban legempatikusabb pszichiáter magánrendelésére. Neki elmondtam a gondomat (ugyanígy alkoholistával kapcsolatban), kértem, adjon valami tanácsot. Hát én ilyen arrogáns viselkedést még orvostól nem láttam, és most én mit hiszek, ő itt mit tud tenni? Annyit tud, hogy kér nekem időpontot a pszichiátrián egy kivizsgálásra, majd hívjam fel, de oda nekem kell elvinnem. Na, beszélj rá egy ilyen embert arra, hogy valamit nem jól gondol. A doktornőnél annyi időt sem tölthettem, hogy a szék bemelegedjen alattam, vegyem észre, itt betegek ülnek a váróban, velük kell foglalkoznia. Komolyan, szinte kiszédültem onnan, nem akartam elhinni, mi volt ez. Kis ideig még maradtam, az alatt három beteg ment be majd jött ki recepttel. Ez volt a nagy foglalkozás. Ő ajánlani nem tud semmit, nem ezért van itt. Bárkivel beszéltem, az van, hogy amíg ő úgy dönt, hogy vele minden rendben van, te vagy bárki fejre is állhat, nem kötelezhető semmire. Megvárják, míg olyan dolgokat tesz amiért már hivatalosan vizsgálják ki. Akkor meg már olyan mindegy, onnan már vissza nem fordítják az állapotát. Elkeserítő.
2022. nov. 8. 02:14
 54/54 qkker1 ***** válasza:
100%

"Névértéken adnak tulajdonjogot, "

Ezek szerint mégiscsak tulajdonosok az alkalmazottak is!

2022. nov. 8. 08:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!