Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hiszik sokan azt, hogy...

Miért hiszik sokan azt, hogy joguk van beleszólni, hogy mi legyen valaki más gyerekének a neve?

Figyelt kérdés

3 gyermekünk van. Az elsőnél még elkövettük azt a hibát, hogy elmondtuk még szülés előtt, hogy milyen neveket választottunk neki. (másik kettőnél már okosabbak voltunk, szülésig tereltünk) Rengetegen akartak meggyőzni minket, hogy ne azt a nevet válasszuk, hanem egy másikat (ami nekik tetszik). De a másik két gyerkőcnél is voltak ilyen megjegyzések, hogy pedig xy név sokkal jobb lett volna. Miért hiszik azt, hogy azért mert nekik tetszik az adott név, másnak is tetszeni fog? Miért kell ráerőltetni a véleményüket másokra, és esetleg nyíltan leszólni (volt rá példa) azt a nevet, ami másnak tetszik?

Teljesen normális nevük van a gyerekeknek, nem ciki, nem magyartalan, semmi olyan ellenérv nem lehet, ami miatt jogos lenne esetleg beleszólni.

Tudom, nem kell vele foglalkozni, nyilván nem is vágok emiatt eret magamon, de szerintetek miért hiszik azt egyesek, hogy egy ilyen dologba, pláne kéretlenül, joguk van beleszólni?

2015. szept. 14. 14:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nálunk sem tetszett mindenkinek.Anyukám azt mondta a lányunk nevére,hogy szappan márka.Ettől függetlenül az lett a neve.A mi gyerekünk,a mi döntésünk.Ne foglalkozz vele.
2015. szept. 14. 14:15
 2/15 A kérdező kommentje:

Ha csak a szülők szólnának bele... de olyanok is akik nagyon maximum az ismerős kategóriába sorolhatók.

Nem arról van szó, hogy idegesítene, mert nem napi szinten történik ilyesmi, hanem egyszerűen nem értem, hogy mit gondol az ilyen ember. Miért hiszi azt, hogy joga van véleményt nyilvánítani ebben a témában?

2015. szept. 14. 14:21
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Első gyereknél mi nagyon fiatalok voltunk és az egyik nagyszülő meglehetősen gusztustalan nyomására nem azt a nevet adtunk amit mindketten nagyon szerettünk volna. A többi gyereknél már nem követtük el ezt a hibát, udvariasan annyit mondtunk "még nem tudjuk".. Vannak olyan emberek akiknek egyszerűen nem elég a saját életük, a máséval is rendelkezni akarnak és teljesen biztosak abban hogy csak ők csinálnak mindent jól. Ma már tudom hogy ezen nem szabad felidegesíteni magam, legyintek hogy mondd csak a magadét, aztán úgy éljük az életünket ahogy nekünk jó!
2015. szept. 14. 14:25
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi pont ezert senkinek nem mondtuk meg a nevet mig meg nem szuletett. Csak ketten tudtuk.
2015. szept. 14. 14:37
 5/15 anonim ***** válasza:

Fura, nálunk senki nem szólt bele.

Egyedül annyi volt, amikor még a listás verziót szűkítettük, az egyiknél anyukám rámutatott, hogy nagyon összeakadna a vezetéknévvel a hangzása. Átgondoltunk, igaza volt, kihúztuk. De akkor még 20 név között hezitáltunk.

2015. szept. 14. 14:58
 6/15 anonim ***** válasza:

Érdekes ismerőseitek vannak.

Nekünk 2 gyerekünk van, egyiknek a nevénél sem szólt be senki, pedig már elég korán tudtuk, hogy milyen nevet adunk nekik.

2015. szept. 14. 15:04
 7/15 anonim ***** válasza:
Mióta megszületett, én sem tapasztalok ilyet, azóta mindenkinek tetszik a neve, aki csak meghallja. Előtte voltak beszólogatások, de mondtuk, hogy ízlésekről nincs vita, és ezzel lezártnak tekintettük a kérdést. Mindenki nevezze el a saját gyerekét.
2015. szept. 14. 15:09
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont tegnap morogtam emiatt. 37 hetes vagyok, és van 2-3 név, ami közül még mindig nem sikerült dönteni. Mikor kérdezik, mondom, hogy még nem tudjuk, erre mindenki, hogy de mondjam már azt a 3-at. Mikor meg elmondom, húzzák a szájukat, hogy miért nem ez, miért nem az, ezeket hogy fogom becézni, stb? Az eszükbe sem jut, hogy esetleg direkt olyan nevet kerestünk, amiket nem lehet becézni. És, hogy - bár gyönyörű szép nevek - nem szeretnék milliomodik Lilit, Hannát, Jázmint, stb. Mert, hát miért baj az, hogy sok kislányt hívnak így? Lehet, hogy van, akit nem zavar, minket igen. Ennyire egyszerű. Na, most jól kimorogtam magam. :) Nem baj, majd megszokják azt a nevet, amit végül adunk. Ennyi! :D
2015. szept. 14. 15:14
 9/15 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem senki nem akar beleszólni. Nyilván van annyi esze mindenkinek, hogy ha egy gyereknek már van neve, nem fogják a szülők megváltoztatni, csak mert másnak nem tetszik. Ilyenkor csak a véleményüket mondják el, szerintem, hogy mi tetszik neki, mi nem...

De hogy erőltethetné rád a véleményét szerinted? Nem tudom elképzelni a helyzetet, írj már légyszi egy példát. A "nyíltan leszólni"-t még el tudom képzelni (vannak ilyen emberek, ennyi az egész), de a ráerőltetést nem.

2015. szept. 14. 15:26
 10/15 anonim ***** válasza:
Úgy, ahogy megpróbálnak majd ráerőltetni minden mást is, mert onnantól, hogy gyerek került a képbe, mindenki mindent jobban tud. Majd ha jönnek babát látogatni és meglátják a tányérodon az XY ételt, és elhordanak mindennek, amiért a szoptatás alatt ilyet eszel, majd rájössz, hogy a névválasztással még koránt sincs ennek vége, csak most kezdődik.
2015. szept. 14. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!