Miért hiszik sokan azt, hogy joguk van beleszólni, hogy mi legyen valaki más gyerekének a neve?
3 gyermekünk van. Az elsőnél még elkövettük azt a hibát, hogy elmondtuk még szülés előtt, hogy milyen neveket választottunk neki. (másik kettőnél már okosabbak voltunk, szülésig tereltünk) Rengetegen akartak meggyőzni minket, hogy ne azt a nevet válasszuk, hanem egy másikat (ami nekik tetszik). De a másik két gyerkőcnél is voltak ilyen megjegyzések, hogy pedig xy név sokkal jobb lett volna. Miért hiszik azt, hogy azért mert nekik tetszik az adott név, másnak is tetszeni fog? Miért kell ráerőltetni a véleményüket másokra, és esetleg nyíltan leszólni (volt rá példa) azt a nevet, ami másnak tetszik?
Teljesen normális nevük van a gyerekeknek, nem ciki, nem magyartalan, semmi olyan ellenérv nem lehet, ami miatt jogos lenne esetleg beleszólni.
Tudom, nem kell vele foglalkozni, nyilván nem is vágok emiatt eret magamon, de szerintetek miért hiszik azt egyesek, hogy egy ilyen dologba, pláne kéretlenül, joguk van beleszólni?
Ha csak a szülők szólnának bele... de olyanok is akik nagyon maximum az ismerős kategóriába sorolhatók.
Nem arról van szó, hogy idegesítene, mert nem napi szinten történik ilyesmi, hanem egyszerűen nem értem, hogy mit gondol az ilyen ember. Miért hiszi azt, hogy joga van véleményt nyilvánítani ebben a témában?
Fura, nálunk senki nem szólt bele.
Egyedül annyi volt, amikor még a listás verziót szűkítettük, az egyiknél anyukám rámutatott, hogy nagyon összeakadna a vezetéknévvel a hangzása. Átgondoltunk, igaza volt, kihúztuk. De akkor még 20 név között hezitáltunk.
Érdekes ismerőseitek vannak.
Nekünk 2 gyerekünk van, egyiknek a nevénél sem szólt be senki, pedig már elég korán tudtuk, hogy milyen nevet adunk nekik.
Szerintem senki nem akar beleszólni. Nyilván van annyi esze mindenkinek, hogy ha egy gyereknek már van neve, nem fogják a szülők megváltoztatni, csak mert másnak nem tetszik. Ilyenkor csak a véleményüket mondják el, szerintem, hogy mi tetszik neki, mi nem...
De hogy erőltethetné rád a véleményét szerinted? Nem tudom elképzelni a helyzetet, írj már légyszi egy példát. A "nyíltan leszólni"-t még el tudom képzelni (vannak ilyen emberek, ennyi az egész), de a ráerőltetést nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!