A bátyámat nagyon sokan le akarják húzni. Van-e jogom beleszólni?
Leírom nagyjából a sztorit:
Féltestvérek vagyunk, ő 18 évvel idősebb nálam, apám első házzasságából született- Apánk már nem él, neki az édesanyja sem már.
Hamarosan 50 éves lesz, anyagilag nagyon jól összejött neki az élet, viszont magánéletileg nem, súlyos alkoholproblémái is voltak, társa, barátnője sose volt. Leginkább én voltam mellette, sokat segítettem és segítek neki mai napig, a múltban pédául édesanyámmal sokszor összevesztem emiatt, hogy ne áldozzam fel magam egy alkoholista miatt. Valóban voltak olyan szituációk, amik durvák voltak, de bátyám nem volt soha hálátlan. Édesanyám megbetegedett, ő fizette a legjobb orvosokat. Lakást, autót vett nekem. Az utóbbira azért is volt szükség, mivel neki nincs jogsija én szoktam vinni őt szinte mindenhova.
Néhány hete is én vittem el egy nagycsaládhoz, ahol keresztszülő az egyik gyereknél. A család egész konkrétan 60 milliót kért tőle, hogy valami ingatlant meg tudjanak venni. Ez csak a jéghegy csúcsa, rengeteg barát, rokon folyamatosan kéreget tőle, a tágabb családunkban is kifizette mindenkinek az adósságát. Bátyám olyan, hogy nem mond nemet, de ez a legutóbbi kérés hatalmas és tudom, hogy ez már neki is áldozat és az állapotának se tesz jót, ha mindenkinek csak ad és ad.
Természetesen itt is igent mondot, de én nagyon gondolkodom, hogy beszéljek ezzel a családdal, hogy ez hatalmas összeg és a bátyám egészsége, mentális állapota nem a legjobb. (Tudnak egyébként az alkoholproblémáiról, mint ahogy a környezetésen szinte mindenki)
Ugyanakkor ott van az is, hogy mi közöm van nekem ehhez az egészhez, minek ütöm bele az orrom??? Fogalmam sincs mit tegyek? :(
"Ugyanakkor ott van az is, hogy mi közöm van nekem ehhez az egészhez, minek ütöm bele az orrom???"
Hát ahogy nézem, egy család vagytok, anyagilag közös nagyjából, szóval ez a közöd hozzá. Meg mondod, mindig segítesz neki, kihúzod a bajból. Hát, most is ki kéne.
Pénzt nem adunk csak úgy puszira kölcsön, még 100 000 Ft-ot sem. 60 M ??? Milyen feltételekkel? A bank mért nem jó nekik?
Van tapasztalatotok magánkölcsönben?
Közjegyző van hozzá?
Hiperinfláció van, ha csak 6 hónap múlva adnék is vissza felét éri!
Nem kölcsön lenne, hanem ajándék!
Ha egy cég bevétele egymilliárd annak egy kis része csak a nyereség! Lehet ténylsg rossz helyen tettem fel a kérdést...
De komolyan!
Ha milliárdokkal dobálóztok, miért nem ügyvédet keresel?
Vagy a cége igazgatóságát?
Kamuzz valamit! >:)
10: Minden pénz hatalom, 100 Ft is, és csak felelősséggel szabad elkölteni, olyannak adni, akinél jól hasznosul. 60 000 000 Ft-ot sokkal hasznosabban is el lehet költeni.
Én nem hiszem, hogy egy ilyen állapotú embernél élete végéig lehet kalkulálni ezzel a keresettel! Még azt se hiszem, hogy 3-4 év ilyen jól sikerül egy lépcsőn leeső embernél, legalábbis nagyon valószínűtlen.
Szóval mindenképp véges jelenségnek kellene tekinteni. Oké 5 év 500 000 000, és ennyi volt! Nem fogja a végtelenségig többszörözni.
Sokkal többre mennél vele, ha megkérnéd, hogy vegyen be a cégbe és neveljen ki helyettesnek, mert akkor nem olyan bizonytalan ennek a bevételnek a jövője, mint most.
Egyébként hogy lehet részvényesként bekerülni, hogy osztalékot lehessen kapni?:)
Különben én is szivesen megtanulnám a helyetteskedést mellette.:)
Luxus elvonókat néztem neki régebben, semmi ilyenről nem akar hallani. Ezeken már rég túl vagyunk.
Nem részvénytársaság, hanem kft!!!
Én nem értek ehhez a szakmához, egész más végzettségem van. A cégnek 8 dolgozója van és ők is kapnak osztalékot, hogy jobban legyenk motiválva, mégis ők is folyamatosan követelőznek ezzel tönkre téve a bátyámat.
A bátyám a nulláról kezdte, de volt türelme, kitartása és nem kicsi szerencséje. A sok munkában ment tönkre és most mindenki az ő vérét szívja.
El lehet költeni 60 millió forintot hasznosabban, mint hogy egy 5 gyerekes családnak adni? Ő így fogja fel.
Engem csak az zavar, hogyha a bátyám lesz bajban akkor ezek az emberek nem tudom, hogy ott lesznek-e?
28: "Én nem értek ehhez a szakmához, egész más végzettségem van." Nem baj, vállalom, megtanulom.:)
Mindenképp bizonytalan őmiatta az egész, de meg kéne menteni az aranytojást tojó tyúkot, mármint a céget.
60 000 000-ből konkrétan bárkit felvehetsz, aki szakmabeli!
Osztalék csak a részvényeseknek van.
"El lehet költeni 60 millió forintot hasznosabban, mint hogy egy 5 gyerekes családnak adni? Ő így fogja fel."
Ez a baj!
Osztalék a tulajdonosoknak jár, ha úgy döntenek, hogy kiveszik a cégből. Mivel kereskedelmi tevékenységet folytatnak így nincs szükség nagyobb beruházásokra ezért ki szokták venni minden évben. Illetve van még dolgozói osztalék is, ami csak addig jár, amíg a cégnél dolgoznak.
Nekem van más végzettségem, amiben jó vagyok és szeretem is csinálni, mégha nem is annyit hoz, mint a bátyám cége.
Nem nekem kell az aranytojás tojó tyúk, hanem a kéregetőknek, mégis ha bátyám egyedül marad vagy történik vele valami nem tudom, hogy kire számíthat majd igazán???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!