Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvérem írja, kitől mennyi...

Testvérem írja, kitől mennyi pénzt kaptak az esküvőre, a babájuk milyen ajándékokat kap milyen értékben stb. Ti mit gondoltok erről? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Tehát tesóm az esküvője után mondta, hogy kitől mennyi pénzt kapott és ezt mind fel is vezette egy füzetbe. Ha például valakinek esküvője lesz a vendégeik közül, ők ugyanannyit fognak visszaadni. Egyrészt inflációról hallott már? Másrészt nekem eszembe nem jutna ilyesmit felírni és őrizgetni.

Na de ami miatt eldurrant cseppet az agyam. Babájuk született. Fél éves sincs, de elkezdett neki írni egy emlékkönyv szerűséget, amiben feljegyez minden “fontos” dolgot. Például hogy ki látogatta meg és milyen ajándékot hozott. :) Mikor ezt mesélte mondta, hogy beleírta, hogy én voltam az első látogató és alá azt is beírta, hogy nem vittem ajándékot. :) Oké… Ezen kívül közölte, hogy minden karácsonyi, szülinapi és hasonló jellegű ajándékot fel fog oda jegyezni és ha nagyobb lesz a gyerek, oda fogja adni neki a kis emlékkönyvet. Nos én épp pár napja rendeltem Karácsonyra ajándékokat a kicsinek (tudom korai, de sose ajándékoztunk, gyerek se volt a családban és lelkes voltam) és nem garasoskodok, tehát nem emiatt akadtam ki a dolgon. 30 ezerért képes voltam már ajándékot venni. Persze tudom a baba még fel se fogja, mi egyáltalán a Karácsony. De gondoltam a szülei legalább nagyon örülni fognak ezeknek a dolgoknak… Na de ez ami most kiderült, hogy feljegyezzük, ki mit mennyiért hozott… annyira kiakasztott, hogy szívem szerint az életben nem vennék többé semmit és nyugodtan véssék fel csak abba a kis könyvbe, hogy a nagy semmit hoztam. Ti mit gondoltok? Lehet én vagyok a hülye, de én mérges lettem emiatt (neki nem jeleztem amúgy, hogy ez mennyire gáz szerintem).

2022. okt. 12. 14:26
1 2 3 4 5
 11/47 Kólauborkával ***** válasza:
95%
Én átadnám a vásárolt ajándékokat, de biztos elmondanám, hogy ezt az elött vettem, hogy tudtam a “könyvröl” és biztos szólnék, hogy már most beírhatják, soha többet nem hozok ajándékot, mert szánalmasnak tartom ezt a hozzáállást.
2022. okt. 12. 15:28
 12/47 anonim ***** válasza:
12%

30 ezerért képes voltam már ajándékot venni

Mivel a tesód tudja, hogy ilyenek vagytok, hogy számon tartjátok, mennyiért vettetek, hát ő is számon tartja, mennyiért kapott.

2022. okt. 12. 15:33
 13/47 anonim ***** válasza:
90%

Nekem is van olyan rokonom, hogy egy bizonyos eseményen a rokonoktól kapott nem tudom hány tálca süti rájuk rohadt, de "az járt nekik, mert ők is annyit adtak korábban". Ez ilyen tipikus paraszt mentalitás, kockás füzetbe írják, hogy kitől mennyit kaptak hány forintért-fillérért. Számomra is elképesztő, de ez van.

Az viszont már tényleg elmebaj, hogy arról ír naplót a gyerekének, hogy kitől mit kapott. Az én anyám is írt naplót, de arról, hogy mikor mit csináltam, hogyan fejlődtem, stb. Épeszű anyuka ilyesmiket örökít meg.

A tesód szánalmas, nyomorult, a házassága is egy kalap fekáliát érhet.

2022. okt. 12. 15:34
 14/47 A kérdező kommentje:
9# Én sehol se jegyzek fel ilyesmit. Arra se emlékszem már, hogy az esküvőjükre mennyit adtunk (pedig nem volt régen és a miénk jövőre lesz, de eszembe se jutott arra figyelni adnak-e majd annyit mint amennyit adtunk). Írni se tervezem ki mennyit ad. :D A karácsonyi ajándék árát nyilván azért tudom, mert most vettem meg.
2022. okt. 12. 15:38
 15/47 A kérdező kommentje:
12# Mint már említettem, soha nem volt ajándékozás a családban még Karácsonyra se, szóval aligha tudhatta. :)
2022. okt. 12. 15:40
 16/47 anonim ***** válasza:
92%
11-t csinálnám.
2022. okt. 12. 15:43
 17/47 anonim ***** válasza:
0%

15, nem arról van szó, tudhatta vagy sem...

Te számon tartod, mennyiért adtál. Miért? Nekem pl fogalmam nincs, mennyibe került x családtag bármelyik ajándéka, mert nem érdekel, nem jegyzem meg. Te fontosnak tartottad velünk is közölni. Az én szememben ez egy kategória.

2022. okt. 12. 15:46
 18/47 anonim ***** válasza:
22%
Jajj de fölcsattant ezen mindenki. Meg rögtön csak arra lehet gondolni, hogy azért írja valaki, hogy vissza majd a minimumot adja? Nekem nagymamáim is írták már ezeket. Még meg is vannak a kis könyvek. Ők kitől mennyit, mit kaptak, kinek mikorra mit adtak. Így nyomon követhető, nincs sértődés. Szerintem ez jó módszer sok konfliktus elkerüléséhez.
2022. okt. 12. 15:46
 19/47 Kólauborkával ***** válasza:
85%
Na jah, csak az értelmesebb ember ezt nem hangoztatja, hanem megtartja magának, és amikor esetleg valami vita van, akkor elö lehet kapni, de szerintem ez nem dicsekedni való dolog. Vagyos nem tudom, de a tesómmal engem ez felháborítana, hiszen minket úgy neveltek, ha baja van a másiknak elöször segítünk, majd utána matekozunk, de itt pont fordítva van a dolog, elöbb a matek, és a segítség? Majd fellapozza a “könyvet” és eldönti? Mert nekem ilyen szaga van.
2022. okt. 12. 15:50
 20/47 A kérdező kommentje:
17# Ha te mondjuk elköltöttél volna tegnap 30 ezret egy kisbaba ajándékainak kiválasztására, nem emlékeznél rá? Furcsa vagy.
2022. okt. 12. 15:52
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!