Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg nekem kéne kiszolgálni...

Tényleg nekem kéne kiszolgálni a felnőtt (nálam idősebb!) testvéremet?

Figyelt kérdés

27 éves nő vagyok, szerencsére elég jó helyzetben élek az átlaghoz képest. Nekem van egy átlagosan fizető logisztikai ügyintéző állásom, a féjem pedig medior alkalmazásfejlesztő, így az ő bevételének hála, van lehetőségünk kényelmesen élni és félretenni is.

A probléma ott kezdődik, hogy a nővérem (29 éves) teljesen csóró, egyedülállóként él nettó 207 ezres tanári bérből albérletben. Senki nem kényszerítette, hogy ilyen szarul fizető dolgot tanuljon, ő választotta ezt magának.

És anyukám mostanában állandóan engem zaklat olyanokkal, hogy hívjam meg a nővéremet valahova enni, vagy fizessem be kettőnket valami utazásra, mert ő maga úgysem tudná megengedni magának.

Én viszont ezt nem szeretném, felnőtt vagyok, saját élettel. Ott a lehetőség a testvéremnek is, hogy tanuljon ki valami normálisan fizető szakot, vagy keressen magának pasit, de ő teljesen életképtelen ezekhez.

Jogosan érzem azt, hogy anyukám követelései alaptalanok? Nem gondolom, hogy nekem kéne szórakoztatni őt, csak mert szarul keres.

2022. júl. 28. 10:52
 61/98 anonim ***** válasza:
82%
De igazad van, 59-60, havonta egyszer meghívni valakit egy pizzára vagy egy sütire, vagy elmenni moziba egy tanári fizetésből élőt se vágna földhöz, egy logisztikust, akinek a férje alkalmazásfejlesztő, meg észre se veszi, ha elveszít ennyi pénzt az utcán. Ez figyelmesség kérdése lenne elsősorban, igazán szomorú, hogy a kérdező ekkora leereszkedésként élné meg eltölteni egy délutánt valakivel, aki "csóróbb", mint ő.
2022. júl. 28. 14:42
 62/98 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem fordított helyzet van. Nem neked van "jó" életed hanem a nővérednek. Te vagy az életképtelen és nem neked kell őt meghívnod hanem neki téged. Csak te felvázolod úgy a helyzetett ,hogy őt(téged) szidjanak. Kérdező akkor is gáz a viselkedésesd. Pont te leszel az aki az örökségből kiakarja majd semmizni a testvérét.
2022. júl. 28. 14:44
 63/98 anonim ***** válasza:
68%
Olyan unalmasak már ezek a kérdések... Tanár, keveset keres, tanult volna mást... Csak mindig más a körítés hozzá. Ki utálja őket ennyire?
2022. júl. 28. 15:41
 64/98 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudjuk ti hol éltek, de! Nekem is az jutott eszembe, hogy csak a nővéred nem akar nektek senkit se bemutatni, mert az tuti nem lenne jó, furnád ugyanúgy, mint most. Az nem életképtelenség, ha valaki egyedül van.

Lehet azért nem megy el ide-oda a nővéred, mert valamire spórol, pl. házra vagy autóra, és nem akarja az orrotokra se kötni, mert csak beleavatkoznátok.

Szeretem, mikor a pedagógusokat szidják szinte mindenért (egy részét lehet is, de most nem azokról beszélek, akik s***t se tesznek a fiatalságért), de abba nem gondolnak bele mennyi mindent köszönhetnek a pedagógusnak.

Kérdező, a stílusodból meg vegyél vissza, mert szerintem a drága férjed mellett te sem állnál jobban és valószínűleg életképtelenebb lennél, mint a nővéred... (ami még mindig vicc, hogy ezért életképtelen, mert nincs senkije)

2022. júl. 28. 15:46
 65/98 anonim ***** válasza:
64%

Drága férjed nélkül*

Bocsánat, nem tudom miért írtam mellett-et.

2022. júl. 28. 15:47
 66/98 anonim ***** válasza:
75%

Hát nekem a párom nem ilyen diplomás medior fejlesztő vagy micsoda. De mivel mi jobban állunk anyagilag mint a nővérem, ezért havonta 1x 2x biztos elhívjuk programokra őt és a 2 gyerekét(!). És ez nem egy pizzaestet vagy mozit takar.

Nekem valahogy a nővéred szimpibb igy látatlanba is mint te. Nem kívánom azt hogy kerülj hasonló helyzetbe, mert azzal vetekednék a szinteddel.

2022. júl. 28. 16:35
 67/98 anonim ***** válasza:
78%
Tudod a tanár egy hivatás és szégyen, hogy ennyit keres. De nem neki szégyen! A tanároknak és egészségügyben dolgozóknak járna a legtöbb fizetés nagyon szomorú hogy éhbérért dolgoznak. Tisztelni kéne őket ezért nem leszólni. Mégis miből menjen tanfolyamra a tesód? Ennyi pénzből örül ha meg tud élni? És főképp mikor? Kicsit ki kéne nézned az önző rózsaszín buborékodból! Szerintem te vagy egy érzelmi szerencsétlenség akinek csak a pénz számít és a saját kényelme. Annyi empátia nem szorult beléd, hogy ha már kuporgatod a pénzed legalább ne szidd a nővéred. Arról meg senki nem tehet, hogy épp nincs kapcsolata. A te párodnak van. Pedig ilyen nő egy métely a világon. Jobban járna szingliként mint egy ilyen viperával. Nem azt mondta az anyád, hogy adj rendszeresen pénzt a tesódnak hanem csak annyit, hogy megszínesíthetnéd az életét egy programmal vagy utazással ami neki nem jut. Logisztikai ügyintéző :D te aztán nagyon fontos vagy a társadalom számára. Összedőlne a világ a munkád nélkül. Ez a rendes munka? Véletlenül sem az aki a következő nemzedéket tanítja. Sajnálom a nővéredet nem elég hogy keveset keres még a testvére is egy önző beképzelt liba.
2022. júl. 28. 16:43
 68/98 anonim ***** válasza:
79%
Tudod a többség nem azért keres magának pasit, hogy az tamogassa anyagilag. A logisztikai ügyintéző lefordítva titkárnő nem egy túl színvonalas állás. Szerintem te vagy az életképtelen aki tedd ide tedd oda jelentéktelen munkát végez és a fizetése alapján választott magának pasit. A nővered ennél látatlanban is igényesebb. Gyerekeket tanít ami igen nemes feladat és majd biztos lesz párja is ha talál egy igenyeinek megfelelőt. De azt gyanítom nála nem a pénztárca vastagsága alapján lesz a választás. Elég szívtelen és önző teremtés vagy. Biztos leesne a műkörmöd ha elmennél a tesóddal havonta valami programra és te állnád a cehet.
2022. júl. 28. 16:54
 69/98 anonim ***** válasza:
77%
A barataimnál is előfordul hogy fizetek helyettük egy koncertet vagy kiallítást ha tudom csak azért nem jönne mert nem engedheti meg magának. Nemhogy családtagnál. Furcsa hogy neked nem öröm örömet okozni. :( És még a tesód a szerencsétlen. Neked nincs semmid a pénzeden kívül.
2022. júl. 28. 16:59
 70/98 anonim ***** válasza:
58%
Régen rossz ha az anyagiak egy kapcsolat alapjai.
2022. júl. 28. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!