Tényleg nekem kéne kiszolgálni a felnőtt (nálam idősebb!) testvéremet?
27 éves nő vagyok, szerencsére elég jó helyzetben élek az átlaghoz képest. Nekem van egy átlagosan fizető logisztikai ügyintéző állásom, a féjem pedig medior alkalmazásfejlesztő, így az ő bevételének hála, van lehetőségünk kényelmesen élni és félretenni is.
A probléma ott kezdődik, hogy a nővérem (29 éves) teljesen csóró, egyedülállóként él nettó 207 ezres tanári bérből albérletben. Senki nem kényszerítette, hogy ilyen szarul fizető dolgot tanuljon, ő választotta ezt magának.
És anyukám mostanában állandóan engem zaklat olyanokkal, hogy hívjam meg a nővéremet valahova enni, vagy fizessem be kettőnket valami utazásra, mert ő maga úgysem tudná megengedni magának.
Én viszont ezt nem szeretném, felnőtt vagyok, saját élettel. Ott a lehetőség a testvéremnek is, hogy tanuljon ki valami normálisan fizető szakot, vagy keressen magának pasit, de ő teljesen életképtelen ezekhez.
Jogosan érzem azt, hogy anyukám követelései alaptalanok? Nem gondolom, hogy nekem kéne szórakoztatni őt, csak mert szarul keres.
Ilyen testvérem lenne, mint te...
Tesóm tanár akart lenni, pont a rossz megélhetés miatt nem választotta ezt a szakot végül. Anno én mégis támogattam, hogy vágjon bele, ha ezt szeretné csinálni, ne a fizetést nézze.
Mert és testvér vagyok, te viszont egy tetű.
Kedves Kérdező!
Innen lehet nagyot esni ahol most te vagy, és ha nagyon őszinte akarok lenni meg is érdemelnéd. :)
Én is viszonylag jól keresek ellenben a szüleim mondjuk nem és hiába felnőttek számomra nem is kérdés , hogy segítek nekik akár anyagilag. Nyilván a testvéremet nem vinném egy luxus nyaralásra külföldre, de nem is sajnálnám tőle azt, hogy meghívjam mondjuk néha ebédelni.. Az irigység a legcsúnyább betegség, de hát tudod egyszer fent egyszer lent és dolgozik a karma.
Nem a nővéremmel van bajom, hanem anyám kívánságaival.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy akik itt ilyen stílusban kioktatnak, közülük hány hordja éttermezni/nyaralni az idősebb testvérét.
Én nem akarok neked rosszat kívánni, ezért nem írok inkább semmi olyat, de az biztos, hogy túl nagyképű vagy. Úgy teszel mintha csak a pénz számítana. Attól még, mert a nővéred munkáját nem fizetik meg, attól még ő ugyanúgy dolgozik, a munkája tiszteletreméltó és kerülhetsz még te is bármikor olyan helyzetbe, hogy valamilyen téren a segítségére szorulj. Sose tudni. Egyszer fent, egyszer lent. Kidobhat a férjed, lehet betegségetek, szétverheti egy nagy vihar a házatokat, történhet bármi.
Meghívni egy kávéra vagy egy ebédre tényleg nem egy hatalmas összeg és addig is időt tölthetnétek együtt. Nem egy vadidegen hanem a testvéred.
És ha majd a szüleitek nem lesznek, akkor a te családodból ki marad neked ha nem a nővéred?
Viselkedj úgy másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled viselkedjenek. Fordított esetben ha te lennél az ő helyében, biztos szívesen elfogadnál egy meghívást egy kávéra vagy ebédre. Olyan legyél másokkal, amilyennek őket szeretnéd, hogy legyenek veled.
A másokhoz fűződő viselkedésed, kapcsolatod valójában arról szól, hogy te milyen vagy és nem arról, hogy ők milyenek. Hogy vagy-e elég jószívű, segítőkész, önzetlen. Mindig tedd fel magadnak a kérdést amikor cselekszel, hogy te szeretnéd-e, hogy veled mások így viselkedjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!