Tényleg nekem kéne kiszolgálni a felnőtt (nálam idősebb!) testvéremet?
27 éves nő vagyok, szerencsére elég jó helyzetben élek az átlaghoz képest. Nekem van egy átlagosan fizető logisztikai ügyintéző állásom, a féjem pedig medior alkalmazásfejlesztő, így az ő bevételének hála, van lehetőségünk kényelmesen élni és félretenni is.
A probléma ott kezdődik, hogy a nővérem (29 éves) teljesen csóró, egyedülállóként él nettó 207 ezres tanári bérből albérletben. Senki nem kényszerítette, hogy ilyen szarul fizető dolgot tanuljon, ő választotta ezt magának.
És anyukám mostanában állandóan engem zaklat olyanokkal, hogy hívjam meg a nővéremet valahova enni, vagy fizessem be kettőnket valami utazásra, mert ő maga úgysem tudná megengedni magának.
Én viszont ezt nem szeretném, felnőtt vagyok, saját élettel. Ott a lehetőség a testvéremnek is, hogy tanuljon ki valami normálisan fizető szakot, vagy keressen magának pasit, de ő teljesen életképtelen ezekhez.
Jogosan érzem azt, hogy anyukám követelései alaptalanok? Nem gondolom, hogy nekem kéne szórakoztatni őt, csak mert szarul keres.
"Ott a lehetőség a testvéremnek is, hogy tanuljon ki valami normálisan fizető szakot, vagy keressen magának pasit, de ő teljesen életképtelen ezekhez."
Hát ezen kihaltam. =D
Jól értem most arra ekkora az arcod, hogy találtál magadnak egy eltartót?
Hát nem születhet mindenki ilyen vastag bőrrel a pofáján.
Anyud követelése valóban alaptalan. De!
Ő nem. is követelte, csupán megemlítette, mert sajnos ez magadtól nem jut eszedbe.
Tesóm is volt rossz passzban. Nekünk (a férjemnek és nekem) egyértelmű volt h elhívjuk magunkkal a szilveszteri buliva. Tudtuk hogy nincs pénze most ilyenekre, és h otthon dekkolna egyedül.
Így kikapcsolódott, nem szomorkodott az akkori helyzetén
Azért mégis miből fizetne ki egy tanfolyamot?
A többit leírták előttem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!