Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak, hogy ne legyek...

Mit csináljak, hogy ne legyek a bátyám alárendeltje? Hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Szóval annyit tudni kell, hogy a bátyám jóval idősebb nálam (kb. 20 évvel) és csak a féltestvérem. Mindig is egy nagyképű, beképzelt valaki volt. Van egy családi nyaralónk, amit jópár évvel ezelőtt apukám a bátyám nevére íratott, mert ő egy időre külföldre költözött. De ez csak egy formaság volt, igazából apukám maradt a haszonélvező. A bátyám viszont azóta úgy viselkedik, mintha minden felett ő rendelkezne ott, ő mondhatná meg ki mikor megy oda stb...Pár éve amikor odamentünk a barátaimmal egy hétvégére akkor is beszólt, hogy miért megyünk oda ilyen sokan és megjegyzéseket tett. Tudtam hogy beszólogat majd, ezért direkt azt mondtam kevesebben leszünk mint ahányan valójában voltunk, viszont szörnyű hogy családon belül hazudnom kell hogy ne legyen gond. Apukámnak semmi problémája nem volt azzal hogy odamegyünk, örült is neki. Most megint készülünk odamenni és nekem már gyomorgörcsöm van, hogy fog reagálni. Apukámat megkérdeztem, simán belement és örült neki hogy megint megyünk csak azt mellé tette hogy majd ne hagyjuk ott a szemetet hanem vigyük el valahova, mert a bátyám felesége panaszkodott neki, hogy a múltkor ami után ott voltunk szemetet talált a szemetesben...

Őszintén szólva nem szeretném, hogy kialakuljon egy olyan rend hogy mindig őt kell megkérdezni hogy oda mehetünk-e és viselni a beszólogatását, szeretném valahogy visszafogni. Arra is gondoltam, hogy vele nem is beszélek csak apukámmal.

2022. jún. 12. 15:24
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
93%
Apád nem menekül hanem neki szánta és azért nem szól mert szerinte amit a tesód csinál jogos.
2022. jún. 12. 17:43
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
Kérj te is egy nyaralót szülinapra :D
2022. jún. 12. 17:43
 33/38 A kérdező kommentje:
Jó mindegy, nem kell elhinni, én ismerem apukámat, tudom hogy ez egy random döntés volt és egyszerűen nem gondolta végig (de ezt már leírtam...). Úgy gondolta, hogy a bátyám hogy mindannyiunkat beenged. Egyébként meg nem gondolja hogy jogos amit csinál, szerintem látja a helyzetet, de mindig konfliktus kerülő volt.
2022. jún. 12. 17:52
 34/38 anonim ***** válasza:
89%
Azzal, hogy csak a bátyádra íratta apukád a nyaralót, pont, hogy konfliktust generált, hiszen így a bátyád kapott egy nyaralót, Titeket meg kisemmizett.
2022. jún. 12. 18:25
 35/38 anonim ***** válasza:
95%

"Szóval nem vagy az alárendeltje, csak tudni akarja, ja a tulajdonát használod."

A haszonélvező dönt arról, hogy ki tartózkodhat az ingatlanban, és nem a tulajdonos. Ha apuka megengedte, akkor a féltesónak semmi köze hozzá.

2022. jún. 12. 18:57
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

"Arra is gondoltam, hogy vele nem is beszélek csak apukámmal."

tedd ezt. A haszonélvezőtől kell engedélyt kérned, nem a tulajtól.

2022. jún. 12. 18:59
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

A haszonélvező dönt arról, hogy ki tartózkodhat az ingatlanban, és nem a tulajdonos. Ha apuka megengedte, akkor a féltesónak semmi köze hozzá.

Mint látod, az apát nem érdekli. Innentől bizony a tulaj dönt.

2022. jún. 12. 20:32
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hol a gond? Tulaj dönt...
2022. jún. 12. 22:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!