A szülő-gyerek kapcsolat alá-fölé rendelt viszony-e, és ha igen örökké az marad-e?
Szüleim születésem után néhány évvel elváltak és Édesapám nélkül nőttem fel. A kapcsolattartás Édesapámmal sokáig döcögős volt, voltak benne egy nagyobb szünet is, pár éve azonban már rendszeres. Nemrég átköltöztem abba a városba ahol Ő is él, hogy közelebb kerüljünk egy kicsit egymáshoz, de a viszonyunk még mindig surlódásokkal teli. Nemsokára betöltöm a 30. életévemet és igencsak nehezményezem néhány megnyilvánulását, sokszor úgy érzem mintha tizenévesként kezelne.
Milyennek kellene egy egészséges apa-fia kapcsolatnak lennie az én koromban? Hogyan kéne működnie? Hol vannak a határai a mi szerepeinknek?
Hálásan fogadnám tanácsaitokat, meglátásaitokat!
normália viszonyban nem érződik és éreztetik az alá fölé rendelt viszonyt
te egy független felnőtt férfi vagy, ne hagyd hogy másképp kezeljen!
Részleteiben nem tudok válaszolni, mert
- nő vagyok
- bár az én szüleim is elváltak, apámmal jó maradt a kapcsolat
- nem írtál példát arra, hogy miben nyilvánul meg az alárendeltséged
De nem, nem normális, ha a szülő-gyerek kapcsolat nem fordul át a 20-as évek elején két egyenrangú fél viszonyává. (Ehhez nem kell feltétlenül elköltözni, otthon lakva is ki lehet vívni azt, hogy felnőttként kezeljék az embert.)
Köszönöm a válaszaitokat, mindegyiket hasznosnak érzem!
(Elnézést a kései válaszomért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!